2013-2014 - 1. Dönem YILI HABERLERİ

GKV MEZUNLARI DERNEĞİNİN GELENEKSEL MEZUNLAR BALOSUNDA 50. YIL COŞKUSU YAŞANDI

Gaziantep Kolej Vakfı Mezunları Derneği, mezunlarımızı okullarımızın kuruluşunun 50. yılında bir araya getirdi. 7 Aralık 2013 Cumartesi günü Grand Otel’de gerçekleşen görkemli Geleneksel Mezunlar Balosuna büyük bir katılım oldu. Okullarımızdan 1978 yılında mezun olan ve mezuniyetinin 35. yılını tamamlayan GKV’liler, yıllar sonra okul günlerine dönerek anılarını tekrar yaşamanın sevinç ve mutluluğunu paylaştı. Gaziantep Kolej Vakfı Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Anlar’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy’un mesajını okudu ve geceye katılan mezunlarımıza teşekkür etti. 1978 yılı mezunlarına plaket takdiminden sonra konuklar samimi bir ortamda Grup Thorium’un nefis müziği eşliğinde dans ederek doyasıya eğlendi ve gecenin tadını çıkardı. GKV ve 50. Yıl marşımızı hep birlikte söyleyerek örnek bir dayanışma ve birliktelik sergileyen mezunlar gelecek yıl buluşma sözü verdi.

GKV ANAOKULU VELİ TOPLANTISI YAPILDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu 2013-2014 eğitim-öğretim yılının ilk veli toplantısı 09.11.2013 Cumartesi günü, velilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Sınıf öğretmenleri ile sınıflarda birebir görüşerek hem bireysel, hem de sınıf içi değerlendirmelerin yapıldığı veli toplantısı, eğitim değerlendirmesi açısından başarılı geçti. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, toplantı süresince sınıflarda velilerimizle görüşerek katılımlarından dolayı teşekkür etti. Anaokulu branş ve sosyal etkinlik derslerine giren öğretmenler, Anaokulu Müdürü Neslihan Türkistanlı eşliğinde sınıflarda görüşmeler yaparak velilerimize eğitim uygulamalarımız hakkında bilgiler vererek görüşlerini aldılar. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, genç ve dinamik kadrosuyla öğrencilerimizin eğitimlerini en doğru şekilde sürdürmeleri doğrultusunda çalışmalarına devam etmektedir. Öğrencilerimize ve velilerimize mutlu ve başarılı bir öğretim yılı dileriz.

GKV ANAOKULUNDA YAŞAM

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Anaokulu, okullarımızın kuruluşunun 50. yılında yenilikçi ve çağdaş eğitim anlayışını devam ettirmenin gururu ile 2013-2014 eğitim- öğretim yılı etkinliklerine başladı. Okulumuza ilk kez başlayan anaokulu öğrencileri, uyum haftasında başlatılan uyum programı çerçevesinde sosyal becerilerinin arttırılmasına yönelik etkinlikleri başarıyla sürdürüyorlar. Minik GKV’liler sınıf öğretmenleri ve rehberlik birimi tarafından farklı ilgi alanlarında hazırlanan eğlenceli etkinliklerle okul yaşamına çok çabuk uyum sağlayarak yoğun bir eğitim yılı yaşayacaklar. İngilizce, Proje ve Tasarım, Tenis, Jimnastik, Bilgisayar, Müzik, Satranç, Beden Eğitimi, Halk oyunları, Bale ve benzeri sosyal etkinlik derslerinde öğrencilerimiz mutluluk içerisinde kendilerini ilkokula hazırlayacak çalışmalar yapıyorlar. Minik GKV’ lilere eğitim ve öğretim yaşamlarında mutluluk ve başarılar dileriz.

GKV ASIA-EUROPEAN CLASSNET PROJECT ALTIN MADALYA ALDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anadolu Lisesi, Fen Lisesi ve Cemil Alevli Koleji olarak 2012-2013 eğitim öğretim yılında toplam 18 öğrencimizin proje üyesi olduğu Asia-Europe ‘i-Magzz-Making Myself Heard (www.i-magzz.com) adlı projemiz “2013 ASEF GRUP PROJESİ” dalında en başarılı proje olarak seçilmiş ve altın madalya’ ya layık görülmüştür. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinin yanı sıra aralarında İngiltere, Danimarka, İtalya, Fransa, Belçika, Hollanda, Yunanistan ve Hindistan gibi 17 ülkenin gençlerinin yer aldığı elektronik dergi (i-Magzz-Making Myself Heard) kolektif bir çalışmanın ürünüdür. 28 Ekim-1 Kasım 2013 tarihleri arasında Endonezya’nın Bali şehrinde düzenlenen 11. ASEF Classroom Network Konferansı’nın ödül töreninde sunumu yapılan proje ürünümüz 87 katılımcı tarafından beğeniyle izlenmiş ve “2013 GOLD AWARDS’’ listesinde yer almıştır. Bkz: Proje ayrıntıları https://www.youtube.com/watch?v=ByOWHK4ZK6w http://www.asef.org/index.php/projects/programmes/516-asef_classroom_network-(asef_classnet)

GKV ATATÜRK’Ü ANMA İL TÖRENİ BÜYÜK BEĞENİYLE İZLENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları tarafından hazırlanan Gaziantep Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü 10 Kasım Atatürk’ü Anma İl Tören Programı büyük beğeniyle izlendi. Onat Kutlar Tiyatro Salonunda GKV Özel Okulları öğrencilerinin sahnelediği anma programına Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak ve Dr. Mehmet Şeker, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Kahraman Güneş, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy ve çok sayıda davetli katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili “Gaziantep Milli Eğitim Camiası ve Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları olarak tüm ulusumuz gibi bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 75. yılında minnet ve özlemle anıyor ve manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz. 10 Kasımlar sadece Atatürk’ü’ anma günü değil, düşüncelerini ve ilkelerini anlama ve O’nun ‘Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk milleti denir’ ifadesini unutmadan ‘Ne mutlu Türküm diyene,’ sözünü coşkuyla söyleme günü olmalıdır” diyerek büyük bir dünya olan Atatürk’ün ilkelerinden örnekler verdi. GKV Özel Fen Lisesi öğrencisi Hikmet Kadıoğlu’nun “10 Kasım ”konulu şiirinin ardından, Kurmay Binbaşı İbrahim Köymen “Atatürk’ün Askeri ve Lider Kişiliği” hakkında görsel bir sunum yaptı. GKV Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Abdulkadir Summak, “Atatürk’ü Anmak ve Anlamak” konulu konuşmasını duygulu bir şiirle tamamladı. GKV Özel Okulları müzik öğretmenleri Mehmet Serçeler ve Esra Baykan Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirirken, GKV Müzik Öğretmeni Fatih Canbolat ve GKV Özel Anadolu Lisesi öğrencisi Ece Işık Atatürk’ün ölümünün ardından yazılan bir ağıtı seslendirdi. GKV’li öğrencilerden Hatice Deniz Tekin’in piyano ve Yaren Mahsereci’nin kemanla eşlik ettiği koro Atatürk Oratoryosunu sahneledi. Atatürk’ün yaşam öyküsünün anlatıldığı Oratoryo ’da zaman zaman salonda bulunan konukların ve rol alan öğrencilerin gözyaşlarına hakim olamadığı dikkat çekti. Atatürk Oratoryosunda Atatürk’ü canlandıran Ozan Gökdağ’ın sahnelediği Zeybek gösterisi ayakta alkışlandı. Tören duygu yoğunluğu içinde son buldu.

GKV CEMİL ALEVLİ KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNDEN “KARAKTER CANLANDIRMA EĞİTİMİ”

GKV Özel Cemil Alevli Koleji’nde başlatılan ve öğrencilerimizin kişisel gelişimini sağlamayı amaçlayan “Karakter Canlandırma Eğitimi”, IB Diploma Programı CAS (Yaratıcılık- Eylem- Hizmet) etkinliğinin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Program çerçevesinde GKV Özel Cemil Alevli Koleji 9-A ve 9-B sınıfı öğrencileri 2013-2014 eğitim öğretim yılı Ekim ayından itibaren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Drama Kulübü öğrencilerine oyuncu koçluğu yapmaktadır. Özel Cemil Alevli Koleji öğrencileri proje öncesinde danışman öğretmenlerinin rehberliğinde ön eğitime katılıp, görev paylaşımı yaparak projeleri için önceliklerini belirledi. Öğrenciler okul saatleri dışında belirledikleri saatlerde düzenli olarak GKV Özel Ortaokulu 7. Sınıf Drama kulübü öğrencileriyle bir araya gelerek öncelikle yaratıcı drama; doğaçlama, rol yapma vb. tiyatro tekniklerinden yararlanarak kulüp üyelerine açıklayıcı bilgiler ışığında güçlü bir motivasyon sağladı. Halen devam eden projenin final sunumunda öğrencilerimiz “Harry Potter’’ filminden esinlenerek oluşturdukları oyunu 2014 Nisan ayında sahnelemeyi planlamaktadır. Oyunun hazırlanma aşamasında birçok sorumluğu üstlenen öğrenciler, gösterinin bilet satışlarından elde edecekleri geliri Harry Potter adlı kurgu karakterin de bir yetim olduğu düşüncesiyle Gaziantep Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışlayacak ve kurumda barınan öğrencileri izleyici olarak oyuna davet edecektir. Projeyle öğrencilerimiz, yaratıcılık içeren 40 saatlik CAS projelerini Toplum Hizmetiyle de desteklemiş olacaktır.

GKV' DE MUHTEŞEM 50.YIL KUTLAMASI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının kuruluşunun 50. yıl dönümü muhteşem bir törenle kutlandı. 4 Ekim 2013 Cuma günü Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programa Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Asıl Güzelbey, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, Eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Arsel, Süzer Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Süzer, Okan Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Okan Üniversitesi Mütevelli Kurulu Başkanı Bekir Okan, Okan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alinur Büyükaksoy, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, Yazar Ahmet Ümit, Gazeteci Güneri Cıvaoğlu, Gazeteci Abbas Güçlü, Gazeteci Zeynep Göğüş, Gazeteci Serpil Yılmaz, Gazeteci Gila Benmayor, Gazeteci Turhan Bozkurt, Gazeteci Uğur Gürses, İş Adamı İnal Aydınoğlu, İş Adamı ve GKV Mezunu Hulusi Çil, İş Adamı Ahmet Mahir Dindar, Ender-Gülşah Alkoçlar, Duygu Erten, Berna Erten, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, GKV yönetim ve mütevelli kurulu üyeleri, İstanbul ve Ankara’dan gelen konuklar, Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan kolej mezunlarıyla çok sayıda veli ve davetli katıldı. 1963 yılında merhum Cemil Alevli önderliğinde yabancı dil ağırlıklı olarak kurulan ve eğitime ilk olarak eski bir Antep evinde başlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları kuruluşunun 50.yıl dönümünü coşkuyla kutladı. Kutlama programı öncesinde Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi fuayesinde büyük bir kokteyl verildi. İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan salon programında GKV Özel Liseleri öğrencilerinin seslendirdiği GKV ve 50. Yıl Marşına salonu dolduran izleyiciler coşkuyla eşlik etti. Marşların ardından GKV 50.Yıl Sinevizyonu ve GKV Özel İlkokulu 2. sınıf öğrencilerinin görkemli bale gösterisi büyük bir beğeniyle izlendi. Törende ilk olarak GKV Mezunları adına bir konuşma yapan GKV eski Genel Müdürü Y. Doç. Dr. Necmiye Karataş, Anadolu’da 50.yılını kutlayan çok az sayıda kurum olduğuna dikkat çekti ve “Sadece Gaziantep’in ve bölgemizin değil, Türkiye’nin en saygın eğitim kurumlarından birisi olan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının kuruluşunun 50. yılını yürekten kutluyorum. Bugün bu kürsüden kolejden mezun bir öğrenci, kolejde öğretmen olarak görev yapmış bir eğitimci ve kolejde 8 yıl genel müdürlük görevini yürütmüş bir yönetici ve anaokulundan liseye kadar iki çocuğu GKV’de öğrenim görmüş bir veli olarak sesleniyorum. İnsan hayatında bazı olaylar ve gelişmeler insanın tüm hayatına yön verir ve onun geleceğiyle birlikte kariyerini ve bütün yaşam felsefesini şekillendirir. Bu anlamda GKV benim yaşamımda çok değerli bir yer tutmaktadır. GKV nice 50 yıllarda bu kutsal hizmetini sürdürecektir” dedi. GKV ailesi adına konuşma yapan GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy üstlendikleri misyonu başarıyla yerine getirdiklerini belirterek, “Birlikte başardık, birlikte başarmaya devam edeceğiz 50. yılını kutlamak mutluluğuna ve şerefine eriştiğimiz Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Gaziantep halkının elli yıllık inanç ve çabalarının eseridir. Karşılıksız bir hizmet kurumu olan ve kâr amacı gütmeyen GKV. 21 Haziran 1973 tarih ve 7/ 6657 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına hizmet veren dernek statüsü kazanmıştır. 1800 öğrenci mevcudu olan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında 240 başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrenciye tam burs verilmektedir. Gaziantep Kolej Vakfının herhangi bir dogma veya siyasi görüşle ilişkisi yoktur. Misyonu ülkemizin en büyük sorunu olan eğitime hizmettir. Zira hepimizce malumdur ki, çağdaş eğitimden yoksun olan toplumlar istenilen yöne güdülmeye mahkûmdurlar. Gaziantep Kolej Vakfı Yönetim ve Mütevelli Kurulu üyeleri ülkemizin uygar ve çağdaş ülkelerle arasındaki uçurumu eğitimle kapatacağına inanan vatansever Anteplilerden oluşmaktadır” dedi. Daha sonra kürsüye gelen Gaziantep Valisi Erdal Ata konuşmasında eğitim alanında ilimizde yaşanan sorunlar ve 2014 hedeflerine kısaca değindi ve sözlerine şöyle devam etti: “Başta merhum eğitim gönüllüsü Cemil Alevli olmak üzere, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının kuruluşundan bu yana bugünkü seviyeye getirilmesinde emeği geçen Mütevelli ve Yönetim Kurulu üyelerine, yönetici, öğretmen ve çalışanlarına devletim adına çok teşekkür ediyorum. 50 yıl içinde binlerce öğrenci mezun eden bu yüce eğitim kurumunun değerli mensupları ve mezunlarıyla bir arada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. GKV’nin yetiştirdiği çok kıymetli sanayicilerimiz, akademisyenlerimiz, iş adamlarımız, yazarlarımız, bilim adamlarımız ve başarılı kişiler var. Çağdaş eğitimiyle binlerce öğrenciye kucak açan GKV Özel Okullarının bundan sonraki süreçte de başarılarını sürdüreceğine inanıyor, başarılarının devamını dilerken okul kurucusu Cemil Alevli’yi rahmetle anıyor, Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy ve Gaziantep Kolej Vakfı yöneticilerine, öğretmenlerine bu başarılı çalışmalarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Gaziantep genelinde eğitim öğretim görmekte olan ve sayıları ülkemizdeki 40 ilden fazla bir nüfus sahip çocuklarımızın kolej statüsünde eğitim görebilmesi için sanayici ve iş adamlarımızla hayırseverlerimizden eğitime destek vermelerini istiyorum.” Yapılan konuşmaların ardından Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarına katkı sağlayanla ve okulun gelişmesinde büyük emekleri geçen eski mezunlara, yönetici ve öğretmenlere Gaziantep Valisi Erdal Ata ve GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy tarafından birer teşekkür plaketi verildi. Geceye Amerika’da Berkeley Music of College’da burslu olarak eğitim gören GKV Özel Okulları Fen Lisesi mezunu Deniz Özçelik’in gitar ve piyanoyla verdiği mini konser damgasını vurdu. Programın son bölümünde salonda bulunan bütün konuklar coşkuyla 10.yıl marşını seslendirirdi ve gecenin anısına aile fotoğrafı çektirildi. GKV 50. Yıl kutlamaları yıl boyunca çeşitli tören ve etkinliklerle devam edecektir.

GKV EKO-OKUL TİMİ ÇEVRECİ PROJESİNİ TOYOTA İŞBİRLİĞİYLE GAZİANTEPLİLERE TANITTI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Eko-Okullar Kulübü Gaziantep’te bir ilke daha imza attı. 2009 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Eko-Okullar Kulübü Türkiye’de 3. kez düzenlenen “Ulusal Çevre ve Yenilikçi Fikirler Proje Yarışması” nda Gaziantep’ten finale kalan tek okul oldu. Türkiye genelinde sadece 20 okulun katılmaya hak kazandığı ‘Sürdürülebilir Ulaşım’ konulu projenin ilk adımları gerçekleştirilmeye başlandı. “Eco Driving Makes Travel Better” isimli projemizin amacı; sürücülerin, sorumlu ve çevre dostu sürüş farkındalığı sayesinde, daha az yakıt kullanırken, küresel ısınmanın nedenlerinden biri olan zararlı emisyonların azaltılmasına da yardımcı olmalarıdır. Projemiz kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Eko-Okul Timi 1 Aralık 2013 Pazar günü, benzinden tasarruf etmeyi ve çevreye verilen zararları azaltmayı amaçlayan ‘Ekonomik Sürüş Teknikleri’ çalışmasını Toyota işbirliğiyle Toyota Plaza Muhittinoğlu’nda gerçekleştirdi. Okulumuz Eko Tim öğrencileri tarafından Ekonomik Sürüş Teknikleri, otomobillerin yakıt kullanımı sonucunda salınan CO2 gibi emisyon gazlarının çevre üzerindeki etkisini en aza indirme yolları davetli velilerimize anlatıldı. Düzenlenen proje tanıtım kokteyli sonrası Toyota uzmanları tarafından Toyota Yaris Hybrid aracın tanıtımı yapıldı. Tanıtımda Toyota uzmanları aracın teknik donanımı ve motor yapısı hakkında showroomdaki araç üzerinde bilgiler verdi. Çocukları ile birlikte Toyota Yaris Hybrid aracın test sürüşüne katılan velilerimiz keyifli bir Pazar günü geçirdiler. Aracı test eden veliler, 100 km’ de ortalama 3,4 litre yakıt tüketimine ve aracın elektrikli konumda sessiz olarak çalışmasına hayran kaldıklarını belirtti.

GKV ÖZEL FEN LİSESİ ÖĞRENCİMİZ AYLA WATSUJİ’NİN BÜYÜK BAŞARISI

8-11 Kasım 2013 tarihinde İstanbul Özel İstek Semiha Şakir Okullarında gerçekleştirilen 14. National Selection Conference of European Youth Parliament Turkey- 14. Avrupa Gençlik Parlamentosu Ulusal Seçim Konferansı’na katılan GKV Özel Liseleri takımından Ayla Watsuji, 120 katılımcı arasından seçilerek EYP Turkey delegasyon üyesi oldu. Ayla Watsuji’nin komite çalışmalarında ve genel kurulda etkin rol almasının seçilmesinde etkili olduğu belirtilirken öğrencimiz uluslararası EYP konferansına katılma hakkı kazandı. 20-24 Şubat 2014 tarihinde Ankara’da yapılacak 2nd International Ankara Youth Forum - 2. Uluslararası Ankara Gençlik Forumu’na Türkiye delegasyonu üyesi olarak katılacak Ayla Watsuji bu göreve Gaziantep’ten davet edilen ilk öğrenci oldu. EYP Turkey ailesinin bir üyesi olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Ayla Watsuji, Avrupa Gençlik Parlamentosu çalışmalarına üniversitede de devam edeceğini söyledi. Avrupa Gençlik Parlamentosu Derneği Yönetim Kurulu başkanı Cem Horasan bir mesaj göndererek katılımcıları ve başarılı öğrencileri kutladı. Ayla Watsuji’yi kutlar, Avrupa Gençlik Forumunda başarılar dileriz.

GKV LİSELERİNDEN YENİ ÖĞRENCİLERE HOŞ GELDİN EĞLENCESİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri, her eğitim-öğretim yılı başında olduğu gibi bu yıl da okula yeni katılan öğrencilerine bir hoş geldin eğlencesi düzenleyerek birbirlerini tanıyıp kaynaşmalarını sağladı. Gaziantep Grand Otel’de yapılan eğlenceye Fen Lisesi, Anadolu Lisesi ve Cemil Alevli Kolejine bu yıl başlayan 9. sınıf öğrencileri katıldı. Hoş geldin eğlencesinde öğrenciler sınıf rehber öğretmenlerinin refakatinde doyasıya eğlendi. Bir arada hoşça vakit geçiren öğrenciler GKV ailesine katılımlarını kutlayarak yoğun bir eğitim yılına eğlenceyle başladı. Eğlence bitiminde öğretmenlerine memnuniyetlerini bildiren öğrenciler, bu tür okul dışı etkinliklerin beraberlik ve sosyal paylaşım açısından önemli olduğunu söyleyerek belirli aralıklarla tekrarlanmasını istediler. Aramıza yeni katılan lise 9. sınıf öğrencilerimize hoş geldiniz der, başarılı bir eğitim-öğretim dönemi dileriz.

GKV 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ YEMEĞİ

Kuruluşunun 50. yılını çeşitli etkinliklerle kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları yönetici, öğretmen ve personeli görkemli Öğretmenler Günü yemeğinde bir araya geldi. 23 Kasım 2013 Cumartesi günü Tuğcan Otel’de düzenlenen geceye yoğun bir katılım oldu. Gecenin açılış konuşmasını yapan GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, “Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’nın 50. kuruluş yılında, bir ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ mutluluğunu daha sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyoruz. Gaziantep Kolej Vakfı ailesi olarak, başarılarla dolu 50. yılı geride bırakırken, örnek bir dayanışma ruhuyla ülkemizin geleceğine hizmet eden çağdaş ve aydınlık nesiller yetiştirmenin huzuru içindeyiz. 24 Kasım’ı Öğretmenlere armağan eden Ulu Önderimiz, başöğretmenimiz bu aydınlık günlerimizi borçlu olduğumuz Atatürk’ü minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Öğretmenler gününüz kutlu, mutlu ve başarılarla dolu olsun. Sizler bir milletin kaderini olumlu veya olumsuz yönde değiştirebilecek kutsal bir görevin neferlerisiniz. 50 yıl önce çıktığımız çağdaş uygarlık hedefinde birlikte büyük mesafe kat ettiğimiz yolda emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz. Hedefimiz cehalet ve karanlığı çağdaş eğitim ve bilimle yenmektir. Birçok alanda ciddi sınavlardan geçtiğimiz bu dönemde, ülkemizin sizlere her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu unutmamalıyız. En önemli varlıklarımız öğrencilerimize Atatürk ilkelerini, cumhuriyet değerlerini, erdemli ve onurlu olmanın, gerçek yurtseverliğin önemini iyi kavratmalıyız. Sizler yetiştireceğiniz öğrencilerinize Türk Milli Eğitim müfredatına bağlı olarak vatan ve millet sevgisinin yanında ulus olma bilincini verirken üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu ülke topraklarının diyetinin nasıl ödendiğini bütün gerçekleriyle anlatmak zorundasınız” dedi. Türkiye’yi 21. yüzyıl standartlarına taşımayı hedefleyen nesiller yetiştirmek misyonuyla eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarını 50 yılda ülkemizin en saygın özel öğretim kurumlarından birisi yapan Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy ve Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy’a GKV Ailesi adına bir plaket takdim ederek, “Sizlere en derin minnet ve şükranlarımızı arz ediyoruz. Yaşamlarınızı vakfettiğiniz bu onurlu yolda emeklerinizin karşılığını ödemek mümkün değil. Ülkemizin kalkınması, gelişmesi ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşabilmesi için 50 yıldır olduğu gibi bundan sonra da aynı şevk ve özveriyle çalışmalarımızı sürdürecek ve emanetinizin daima bekçisi olacağız” şeklinde konuştu. Gecede GKV Özel Okullarına 15 yıl üzerinde hizmet veren yönetici, öğretmen ve çalışanlara GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy ve Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy tarafından onur plaketi verildi. Konuşma ve plaket takdiminin ardından, İzmir’den özel olarak davet edilen Akgün Çavuş ve arkadaşlarından oluşan Grup Yankı’nın muhteşem müzikleri eşliğinde GKV’ yönetici, öğretmen ve çalışanları hep birlikte gönüllerince eğlenerek 24 Kasım Öğretmenler Gününü coşkuyla kutladı.

GKV ÖĞRENCİ SERVİSİ SÜRÜCÜLERİNE EKONOMİK SÜRÜŞ TEKNİKLERİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu, Eko-Okullar Kulübünün yürüttüğü Toyota Avrupa desteği ile düzenlenen Çevre ve Yenilikçi Fikirler Projesi kapsamında okulumuzun öğrenci servisi sürücülerine “Defansif ve Ekonomik Sürüş Teknikleri” eğitimi verildi. Bugüne kadar kamu ve özel sektör mensubu 20.000’in üzerinde kişiye eğitim veren Türk Sürüş Akademisi eğitmenleri tarafından 7 Aralık 2013 Cumartesi günü okulumuzun konferans salonunda verilen eğitime 34 servis sürücüsü, 3 öğretmen ve 1 yöneticimiz katıldı. Eğitimin ilk bölümünde barkovizyon desteği ile 4 saatlik “Defansif ve Ekonomik Sürüş Teknikleri” teorik olarak anlatıldıktan sonra sürücülere yazılı ekonomik sürüş testi uygulandı. Eğitimin ikinci bölümünde ise her sürücü tek tek kendi araçlarında pratik eğitime tabi tutuldu. Pratik eğitim sırasında sürücülere araç kullanma tekniklerine yönelik olumlu ve olumsuz davranışları hakkında bilgi verildi. Bu eğitimin sonunda ayrıntılı pratik eğitim değerlendirme raporlarına ve test sonuçlarına göre başarılı bulunan servis sürücüler uluslararası geçerliliğe sahip olan sertifika almaya hak kazanacaklar. Ülke ekonomisi ve çevreye olumlu katkısı nedeniyle bu eğitimin önemine dikkat çeken GKV Özel Okulları Genel Müdürü Y.Doç.Dr. Atanur Vergili “Okulumuz servis sürücüleri bu eğitimi aldıktan sonra daha bilinçli araç kullanacaklar ve çevreye verdikleri zararı en aza indireceklerdir” dedi. Toyota Plaza Muhittinoğlu Genel Müdür Yardımcısı Uğur Muhittinoğlu, eğitimle ilgili olarak “Firmalardaki araç filolarının akaryakıt ve bakım onarım giderleri yıllık harcama bütçelerinde önemli bir paya sahiptir. Ancak ekonomik sürüş teknikleri eğitimi almış sürücülere sahip bir kuruluşun yıllık akaryakıt ve bakım onarım giderlerinde % 25’e varan oranlarda tasarruf edebilmesi mümkündür” dedi ve bu eğitimi sonuna kadar desteklediklerini belirtti. Eğitmenlerden Mustafa Çelikten, “Ekonomik araç kullanmak demek sadece yakıt tüketimine dikkat etmek değildir. Aracın mekanik aksamını da bilinçli kullanarak parçaların ömrünü uzatabilmektir. Aracınızı dikkatli kullanarak kaza yapmamak bile aracınızı ekonomik kullanmak demektir. Bu hususlara dikkat ederek araç kullandığınız sürece hem yakıt tasarrufu yaparak ülke ekonomisine katkıda bulunacak hem de aracınızın atmosfere saldığı zararlı egzoz emisyonunu önemli ölçüde düşürerek hava kirliliğinin azaltılmasına katkıda bulunabilirsiniz” dedi. GKV Eko-Okullar Kulübü “Sürdürülebilir Ulaşım” konusunda yaptığı çalışmalarla Gaziantep’te sürücü bilincini artırarak daha az kaza, daha düşük yakıt tüketimi ve daha temiz bir dünya için önemli bir adım atmıştır. Bu proje kapsamındaki çalışmalarımız yıl boyunca devam edecektir. Projede emeği geçenleri kutluyoruz.

GKV ÖZEL ANAOKULU “BEN KİMİM” ETKİNLİĞİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu’ nda öğrencilerin, benlik algısını geliştirmek ve okula uyumlarını kolaylaştırmak amacıyla “Ben Kimim” etkinliği gerçekleştirildi. Proje ve Tasarım dersi kapsamında ilk proje konusu olarak ele alınan “Ben Kimim” etkinliğinde minik GKV’liler kendi bireysel çalışma kağıtlarında okulu ve evi simgeleyen çalışmalar ve ailelerinin resimlerini çizerek bir dosya oluşturdu. Dosyalarını tamamlayan öğrenciler, arkadaşlarına çalışmalarını tanıtan sunum yaptılar. Öğrencilerimiz sunumlarında arkadaşlarına okulları, aileleri ve sınıflarındaki bireysel konumlarını ve yaşadıkları çevreleri anlatırken hayal dünyalarını, yapmak istediklerini ve gelecekle ilgili düşüncelerini de anlattı. Etkinlikle ilgili bilgi veren GKV Özel Anaokulu Müdiresi Neslihan Türkistanlı, okul öncesi eğitimin çocukların bireysel özelliklerinin ön plana çıkmasına büyük katkı sağladığına dikkat çekerek, çocukların küçük yaşlarda kendilerini ifade edebilmelerinin çok önemli bir adım olduğunu söyledi. Neslihan Türkistanlı, “GKV Özel Anaokulu’ nda öğrencilerimizin bireysel gelişiminin arttırılması yönünde birçok çalışma yürütmekteyiz. Yapılan her çalışma onların okula alışması yanında kişilik gelişiminin olumlu yönde etkilenmesi ve bireysel gelişimlerinde önemli kazanımlar sağlamaktadır. Okulumuzun Proje ve Tasarım Dersi Öğretmeni Gözde Ekim rehberliğinde yürütülen “Ben Kimim” çalışmasının amacı öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerini kendi hazırladıkları görsel çalışmalarla sunum haline getirmeleri ve sınıf arkadaşlarıyla paylaşmalarıdır. Çalışmalar sırasında öğrencilerin görsel sanatlar alanındaki yetenekleri geliştirilirken kendilerini anlatabilmeleri için kullandıkları sözcükler ve argümanlar onların çevreyle ilgili gözlemler yapmasını, bu gözlemlerini resimlere ve görsel sunumlara aktarmalarını sağlamıştır. Bu tür çalışmalarımız ilerleyen günlerde daha yoğun bir şekilde sürecektir. İlk sunumlarını gerçekleştiren minik öğrencilerimizi yürekten kutluyoruz” dedi.

GKV ÖZEL ANAOKULU CUMHURİYET DUVARI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Anaokulu öğrencileri, Cumhuriyetimizin 90. Kuruluş Yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için anaokulu proje alanında yüzlerce resim ve bayraktan oluşan çok renkli bir Cumhuriyet Duvarı hazırladılar. Cumhuriyet Duvarı, anaokulu öğrencilerimizin “Cumhuriyet Bayramı” konulu resim çalışmaları ve parmak boyası ile renklendirdikleri Türk bayraklarının bir araya gelmesiyle oluşturuldu. Anaokulu öğrencilerinin özgürce çalışan hayal güçlerinin, sonsuz ufuklar yaratmaya eğilimli yetenekleri ile birleşmesinin en güzel örneği olan proje etkinliği, velilerimizin ve ziyaretçilerimizin büyük beğenisini kazandı. Küçük yaşlarda cumhuriyet sevgisi ve bilinciyle yetişen GKV’ li minikler Cumhuriyet Bayramı coşkusuna kendi yaptıkları bu eserleri ile katkıda bulunurken, birlikte çalışarak kocaman bir eser meydana getirmenin de sevincini yaşadılar. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız hepimize kutlu olsun.

GKV ÖZEL ANAOKULU İNGİLİZCE HİKAYE PROJESİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu tarafından her yıl düzenlenen muhteşem yılsonu gösterilerinde 6 yaş grubu öğrencileri bu yıl ilk kez yeni bir proje sergilemeye hazırlanıyorlar. “İngilizce Hikaye Anlatma Projesi” adını taşıyan ve 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı süresince devam edecek etkinlikte, öğrencilerimiz yılsonunda bir final sunumu yapacaktır. İngilizce Hikaye Anlatma Projesi, öğrencilerimiz tarafından tamamen İngilizce olarak hazırlanan, evrensel özellikte modern bir ortamda, çocukların sosyal ve bilişsel gelişimine katkıda bulunan etkili çözüm yollarını içeren bir projedir. GKV Özel Anaokulu 6 yaş grubu öğrencilerimiz Eric Carle’ın yazdığı ‘The Very Hungry Caterpillar’ (Aç Tırtıl) hikayesini proje kapsamında yıl sonunda sahneleyeceklerdir. Bu projenin genel amacı, çocuklara geniş bir yelpazede küçük görevler vererek, onların dinleyerek, tekrarlayarak, yorumlayarak beceri ve geniş bir dünya görüşü kazanmalarını sağlamaktır. Dil öğrenimi açısından hikaye anlatma, çocukların hikayeye merakını ve isteyerek konuşma kabiliyetini arttıracağından oldukça yararlıdır. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu İngilizce Bölüm Başkanı Sultan Ulu ve İngilizce Öğretmenleri Connie Ede ile Euginia Ankudinova tarafından yürütülen proje, çeşitli sınıf içi etkinliklerle uygulanmaya başladı. Projenin uygulanması sırasında sınıf içi etkinliklere ek olarak, renkli kartonlardan aç tırtılı simgeleyen proje sanat çalışması yapıldı. Anaokulu öğrencilerimiz, proje tanıtımı için düzenlenen ‘Aç Tırtıl Partisi’nde sandviçlerden kocaman bir tırtıl yaparak hem afiyetle yediler, hem de bolca dans edip eğlendiler.

GKV ÖZEL ANAOKULU YILDIZLAR SINIFININ GAZİANTEP’İN DEĞERLERİ PROJE ÇALIŞMASI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu Yıldızlar Sınıfı öğrencileri, Proje ve Tasarım dersinde Gaziantep’in tarihi ve kültürel değerlerini anlatan bir proje etkinliği gerçekleştirdi. Projede Gaziantep’ in önemli simgeleri Zeugma Mozaik Müzesinde sergilenen Çingene Kızı portresi, Gaziantep Kalesi, Şehit Kamil portresi, Antep baklavası ve Antep fıstığı figürleri konu edilerek ve farklı resim teknikleri kullanılarak çok aşamalı bir çalışma gerçekleştirildi. Yıldızlar Sınıfı’nın minik öğrencileri, Gaziantep’ in kurtuluşunu simgeleyen ve milli mücadele sırasında canını ortaya koyan Şehit Kamil ve annesinin canlandırıldığı portreyi sünger baskısı tekniği ile bir sanat çalışması haline getirdi. Sünger baskısı ile renklerin geçişinin kullanıldığı projede özgürlüğü simgeleyen kuşlar ile fon oluşturularak yapılan sanat etkinliği, öğrencilerimizin eğlenerek yaptıkları bir etkinlik oldu. Gaziantep Kalesi’nin resmi ise sünger baskısı ve kolaj tekniği ile tamamlanarak canlandırıldı. Çingene Kızı portresi 80 parçalık bir puzzle haline getirilerek parçadan bütüne yaklaşma tekniği ile tamamlandı. Diğer bir çalışmada ise Antep fıstığı resmi gerçek fıstık kabukları ile süslenerek çerçevelendi. Gaziantep’in bir başka önemli simgesi olan Antep baklavasının anlatıldığı proje etkinliğinde baklavanın yapım aşamaları anlatılarak resimleri boyandı. Bu etkinlikte görev alan gruptaki öğrenciler, sınıf arkadaşlarına Antep baklavasının yapım aşamalarını mini bir sunum ile aktardılar. Bu proje etkinliğinde çalışan öğrencilerimizi bu etkin ve yararlı çalışmalarından dolayı kutluyoruz.

GKV ÖZEL ANAOKULU’NDA EN COŞKULU BAYRAM

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Özel Anaokulu öğrencileri ‘Cumhuriyet Atatürk Haftası’ etkinliklerini başlattı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı her yıl olduğu gibi bu yıl da GKV Özel Anaokulu'nda sevinç ve coşkuyla kutlandı. Minik GKV’liler ‘Biliyoruz ki; Bugün 29 Ekim'de ulusça, kıvançla kutladığımız bir milli gündür. Biliyoruz ki; Bugün bizim için önemli ve değerli bir gündür’ sözleriyle cumhuriyeti kutladı. Anaokulumuzda Cumhuriyet Bayramı Töreni saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını Anaokulu Müdiresi Neslihan Türkistanlı yaptı. Tören Mavi Boncuklar, Balıklar, Yıldızlar ve Kelebekler sınıflarının hazırladığı ‘Cumhuriyet’in Bize Kazandırdıkları’ isimli dramayla devam etti. Dramada, Cumhuriyet’in ve Atamızın bize kazandırdığı yenilikler, Cumhuriyet’ten öncesi ve sonrası 6 yaş öğrencilerimiz tarafından karşılaştırmalı olarak anlatıldı. Cumhuriyet ve Atatürk inkılapları sayesinde kazandıklarımız, izleyen öğrencilerimizden büyük alkış aldı. Törenin devamında öğrenci koromuz birbirinden güzel cumhuriyet şarkıları sundu. Cumhuriyeti coşkuyla kutladığımız program, ‘Onuncu Yıl Marşı’ eşliğinde sona erdi.

GKV ÖZEL ANAOKULUNDA DUYGULU 10 KASIM TÖRENİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 75. Yılında duygulu ve anlamlı bir törenle andı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Mütevelli Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy ve okullarımız eğitim danışmanı Doç. Dr. Erten Gökçe’nin katılımıyla gerçekleşen anma töreni değerli velilerimizin beğenisini kazandı. Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra programın açılış konuşmasını GKV Özel Anaokulu Müdiresi Neslihan Türkistanlı yaptı. ‘Atatürk’ sinevizyon gösterisi ve keman eşliğinde ‘Atatürk Şiiri’nin okunmasının ardından Şirinler, Çiçekler ve Arılar sınıfı öğrencileri Atatürk’ün üstün özelliklerinin ve hayatından bazı kesitlerin yansıtıldığı ‘Atatürk Oratoryosu’ nu sergilerken duygulu anlar yaşandı. Uğurböcekleri ve Kuşlar sınıflarının da katılımıyla oluşan okul korosu, birbirinden güzel Atatürk şarkılarını seslendirdi. Atatürk Sevgisi’ni her fırsatta yaşatmaya çalışan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları minicik kalplerden büyüklerin duygulu beğenisine doğru kurduğu köprüyle Atatürk sevgisini bir kez daha yaşadı ve yaşattı.

2. SINIFLARIMIZIN PROJE ÇALIŞMASI BENİM EŞSİZ YUVAM

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 2. sınıf zümresi Hayat Bilgisi dersinde “Benim Eşsiz Yuvam” konusu kapsamında “Canlılar ve Yuvaları” başlıklı proje çalışması yaptı. Bu projede öğrencilerin hayvanların doğal yaşam alanlarını öğrenmeleri hedeflendi. Öğrenciler çalışmalarını üç boyutlu maket canlandırmayla hazırladılar. Proje çalışmalarında öğretmen, öğrenci ve veli işbirliğine önem verildi. Velilerimizin çocuklarıyla eğlenceli ve verimli zaman geçirmelerini sağlayan projede öğrencilerimiz hayvan yuvalarının özelliklerini inceleyerek daha iyi öğrendiler. Birbirinden ilginç çalışmalarını 1.kat koridorunda kurulan stantlarda sergileyen proje sahipleri, sergiyi gezen arkadaşlarına hayvanların doğal yaşam alanları hakkında bilgi vererek, sorularını yanıtladı.

GKV GENÇ MECLİS 2013 TBMM’Yİ OKULUMUZA TAŞIDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri tarafından demokratik cumhuriyetin temel değerlerini güçlendirerek, demokrasinin tüm kurumlarıyla yerleşmesine öncülük etmek amacıyla düzenlenen Genç Meclis 2013 etkinliği 18-20 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirildi. Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan seçme-seçilme, temsil, yasama, yürütme gibi uygulamaları yaşama geçirmek isteyen GKV’li gençler her yıl genç meclis kurarak meclisin ve hükümetin işleyişini yaşayarak öğrenmekte ve öğretmektedir. GKV Özel Liselerinin ev sahipliğinde yapılan Genç Meclis 2013 çalışmalarına Mehmet Api Adalet Meslek Lisesi, Fitnat Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi, Orhan Sevinç Anadolu Lisesi ve İMKB Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı ve kurulan temsili mecliste kırk milletvekili ile sekiz bakan görev aldı. Temsili meclise GKV Özel Anadolu Lisesi öğrencisi Mert Güneş Meclis Başkanı ve Yağmur Fındık Başbakan olarak katıldı ve bakanlar kurulu ve milletvekilleri ile Türkiye’nin güncel sorunlarına gençlerin gözüyle çözüm yolları üretmeye çalıştı. Genç Meclis üyeleri kurul çalışmalarındaki verimli ve yapıcı yaklaşımları ile tam bir uyum içinde çalıştı ve gerçek bir demokrasi sınavı verdi. GKV Genç Meclis 2013, 20 Aralık 2013 Cuma günü yapılan son oturum ve sunum töreni ile son buldu. Etkinliğe katılan konuk lise yönetici ve öğretmenleri, GKV Özel Okullarını tebrik ederek demokrasi kültürüne yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ettiler. Genç parlamenterler hazırladıkları yasa tasarılarını 2014 Nisan ayında Ankara’ya giderek TBMM Başkanlığına sunacaklar.

DÜNYA LİDERLİK DERNEĞİ BAŞKANI YAŞAR ATEŞSOY GKV ÖZEL LİSELERİNİN KONUĞU OLDU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri, Türkiye’nin ve Gaziantep’in geleceğinde önemli roller üstlenecek öğrencilerinin akademik, sosyal ve kültürel alanda en iyi şekilde yetişmelerine özen göstermektedir. Bu amaca yönelik olarak kurulan öğrenci kulüplerimiz sosyal etkinlik saatlerinde çok yararlı çalışmalar yapmaktadır. GKV Özel Liseleri Liderlik ve Girişimcilik Kulübü, 23 Aralık 2013 tarihinde “Dünya Liderlik, Gelişim ve Kariyer Derneği” Onursal Başkanı Yaşar Ateşsoy’u deneyimlerini ve birikimlerini paylaşmak üzere okula davet etti. Birçok gazetede yazılar yazan, çeşitli radyo ve televizyon programları yapan ve önemli bürokratik görevlerde bulunan Gazeteci-Yazar Yaşar Ateşsoy, GKV Liderlik ve Girişimcilik Kulübü öğrencilerine çok yararlı bir seminer verdi. 2002’de kurduğu “Dünya Liderlik, Gelişim ve Kariyer Derneği” Başkanı olarak, onlarca üniversite ve ortaöğretim kurumunda “Liderlik, Motivasyon ve İletişim” konusunda gönüllü seminerler veren Ateşsoy, öğrencilerimize bilgi ve deneyimlerini anlattı. GKV Liderlik ve Girişimcilik Kulübü ve diğer öğrencilerin katılımıyla oldukça neşeli ve akıcı geçen seminerde Ateşşoy “Kitap okumazsanız canınıza okurlar”, “Başarılı liderlerin temel özellikleri” “Lider insanlar mutludur” “Hayatın bileğini bükmek” gibi ilginç başlıklarla öğrencilerimize pratik ipuçları verdi. Seminer bitiminde Ateşsoy’un etrafını saran öğrenciler kendisiyle söyleşi yaptı ve etkinlikte yararlı şeyler öğrendiklerini söyleyerek konuğumuza ve kendilerine bu imkânı sağlayan kulüp öğretmenlerine teşekkürleri sundular.

10. GKV SATRANÇ TURNUVASI TAMAMLANDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları tarafından “25 Aralık Gaziantep’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu” anısına her yıl geleneksel olarak yapılan 10. GKV Satranç Turnuvası 21-22 Aralık 2013 tarihinde geniş bir katılımla gerçekleşti. Gaziantep merkez ve ilçelerindeki 50 okuldan yaklaşık 500 sporcunun katıldığı turnuvada 20 hakem ve 20 teknik eleman görev yaptı. 13 ayrı kategoride yarışan sporcular çok çekişmeli mücadelelere sahne olan turnuvada son derece sportmence yarışarak başarılı olmaya çalıştı. İki gün süren ve heyecan düzeyi yüksek karşılaşmalar sonunda sporcuların dereceleri ilan edildi. Turnuvada GKV 4-A sınıfı öğrencisi Onur Utku Batmaz 9 Yaş Genel Kategoride ve GKV Fen Lisesi 9-A sınıfından Çağatay Çankaya 14 Yaş Genel Kategoride birinci oldu. Beş öğrencimizin ikinci, bir öğrencimizin üçüncü olduğu turnuvada toplamda elde edilen on dört il derecemiz GKV Özel Okullarının satrançtaki başarılarını bir kez daha ispat etti. Turnuvada dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları 26 Aralık 2013 Perşembe günü GKV Özel Okulları Konferans Salonunda düzenlenen ödül töreninde verildi. Törende turnuvaya katılan sporculara ve emeği geçenlere teşekkür edildi ve79 yarışmacıya madalya, kupa ve sertifikaları verilerek toplu fotoğraf çekildi.

25 ARALIK GAZİANTEP’İN KURTULUŞ BAYRAMI GKV’DE COŞKUYLA KUTLANDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Atatürkçü Düşünce ve Tiyatro Kulübü 25 Aralık Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü nedeniyle 24 Aralık 2013 Salı günü bir kutlama töreni gerçekleşti. GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nükhet Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, okul yöneticileri, öğretmenler ve lise öğrencilerimizin izlediği törenin açılış konuşmasında GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, Antep savunmasının önemine dikkat çekerek çok anlamlı bir konuşma yaptı. GKV Konferans salonunda düzenlenen törende GKV Özel Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Onur Deng Alagöz “Antep Savunması” başlıklı yazısını okuyarak salondaki katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Atatürkçü Düşünce ve Tiyatro kulübü öğretmen ve öğrencilerinin birlikte hazırladığı ve Ulusal Kurtuluş Savaşımızda çok önemli bir yer tutan ve direnişin sembolü olan Gaziantep savunmasını canlandıran 25 Aralık Oratoryosu büyük beğeniyle izlendi ve uzun süre alkışlandı. Tören bitiminde Mütevelli Kurul Başkanımız Nüket Ersoy, on bir ay süren ve 6317 Gaziantep’linin şehit olduğu 25 Aralık Kurtuluş günümüzde Gazi Mustafa Kemal ve atalarının emanetine sahip çıkacaklarına söz veren öğrencileri kutladı.

75. YILINDA ATAMIZI GKV ÖZEL İLKOKULUNDA SAYGIYLA ANDIK

Türkiye Cumhuriyeti’ni sarsılmaz temeller üzerinde yükselten Ulu Önder Atatürk aramızdan ayrılışının 75. Yılında, Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulunda 10 Kasım sabahı düzenlenen ve çok sayıda öğrencimiz ve velimizin katıldığı törenle saygıyla anıldı. Türk ulusunu egemenliğine kavuşturan, demokratik bir düzen içinde çağdaşlaştırıp modern dünyada hak ettiği yere çıkaran Atatürk’ün, 75.ölüm yıldönümü nedeniyle Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 4. sınıf öğrencilerimizin sunduğu program beğeniyle izlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından GKV Özel İlkokulu Müdürü Hüseyin Emre, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Hüseyin Emre: “Atatürk’ün ülkemizin en zor anlarında bile düşünüp ortaya koyduğu milli hedef ve stratejilerin hatırlanması ve bu tür çabaların değerinin çok iyi bilinmesi gerekir. Bizler, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kutsal emanetini gelecek nesillere aktarmalıyız” dedi. Konuşmanın ardından “Atatürk’e Göre Atatürk ”adlı canlandırmada öğrencilerimiz eşsiz yetenekleriyle tarihe unutulmaz bir insan olarak geçen büyük asker, büyük devlet adamı ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü çok güzel anlattı. GKV İlkokulu 4. sınıf öğrenci korosunun seslendirdiği 10 Kasım şarkı ve marşlarında ve Atatürk oratoryosunda Atamıza duyduğumuz derin saygı ve özlem dile getirildi. İlgiyle izlenen programda duygulu anlar yaşandı.

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİMİZDEN 25 ARALIK GÖSTERİSİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümünde muhteşem bir gösteri sergiledi. 25 Aralık kutlama töreninde 6. yaş Balıklar, Mavi Boncuklar ve Yıldızlar sınıfı öğrencileri, yaşlarından beklenmeyecek bir performans göstererek izleyenlerin beğenisini kazandı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını Anaokulu Müdürü Neslihan Türkistanlı yaptı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, yönetici, öğretmen ve çok sayıda velimizin katılımıyla gerçekleşen program, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili’nin günün anlam ve önemini belirten konuşması ve minik öğrencilerin Gaziantep türkülerinden oluşan koro performansıyla devam etti. ’Antepli Şahin’ adlı oratoryo sırasında öğrencilerin başarısı ve Müzik öğretmeni Esra Baykan’ın sesinden duygulu Gaziantep türküleri, izleyenleri etkiledi. Gaziantep halkının 92 yıl önce yaşadığı kurtuluş mücadelesini drama yoluyla büyük bir olgunlukla sahneleyen minik GKV’liler izleyicilere duygulu anlar yaşattı. Kurtuluş mücadelesinin ardından zafer coşkusu sırasında yaşananları simgeleyen Gaziantep yöresine ait Halk oyunu gösterisi ile program sona erdi. İstiklal Savaşımızın sembolü olan Gaziantep’in kahramanlık mücadelesini küçük yaşta öğrenmeye başlayan ve bunu büyüklerine sunan GKV’li minik öğrencilerimizi bu anlamlı gösterileri için kutlarız.

BONUS HOCA’DAN GKV’LİLERE ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ TAVSİYELERİ

Bonus Hoca olarak tanınan, eğitimci-yazar Süleyman Beledioğlu, sınav hazırlığı yapan GKV Özel Liseleri öğrencilerinin moral ve motivasyonunu artırmak için, 18 Aralık 2013 Çarşamba günü okulumuzda çok yararlı bir konferans verdi. Beledioğlu’nun, “Etkili Akılda Tutma ve Stresle Baş etme Yolları” konulu konferansını, GKV Özel Liseleri 11 ve 12. sınıf öğrencileri büyük bir ilgiyle izledi. Beledioğlu, YGS ve LYS hakkında bilinmeyen ya da az bilinen konulara değinerek sınavlara hazırlanırken ve sınav esnasında nelerin yapılması gerektiğini ve nelerin yanlış olduğunu anlattı. Beledioğlu konuşmasında, ders çalışma sırasında pek çok öğrencinin kulaklık takarak ya da kulaklıksız müzik dinlediğini, gürültülü ortamda ders çalışan öğrencinin gerçek sınavda da aynı ortamı istediğini, dolayısıyla bunun yanlış olduğunu anlattı. Öğrencinin mutlaka programlı çalışma yapmasını ama aynı zamanda sinema, gezinti, sohbet gibi kişisel, dinlendirici etkinliklere de yer vermelerinin önemli olduğunu, bunun da öğrenmenin ve akılda tutmanın bir yolu olduğunu hatırlatan konuk konuşmacı,” Öğrenciler YGS sınavına zamanın çoğunu soru çözerek, LYS sınavına ise konu çalışarak hazırlanmalıdır” dedi. Bonus Hoca, özellikle sınavların yapısı hakkında genel bilgi sahibi olan ve sistemli, programlı bir şekilde sınavlara hazırlanan, tekrarlarını yapan bir öğrencide, stres düzeyinin çok az olacağını, sınavlarda yapılan yanlışların stresten çok konu eksiğinden kaynaklandığını söyledi. Konferansta soru-cevap bölümünün ardından Beledioğlu, tüm katılımcı öğrencileri ayağa kaldırdı ve en yüksek sesleriyle bağırtarak bir stres atma tekniği uyguladı. Beledioğlu GKV Özel Liseleri yöneticileri ve öğretmenlerine davetleri ve eğitime verdikleri destek için teşekkür ederek, öğrencilere başarılı bir gelecek diledi.

CEMİL ALEVLİ KOLEJİNDE IB SEMİNERİ VERİLDİ

Uluslararası Bakalorya Diploma Programı (IBDP) uygulamak üzere geçen yıl eğitime başlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Cemil Alevli Koleji’nde IB sistemini öğrenci ve velilere tanıtmak amacıyla yapılan birçok etkinliğe bir yenisi eklenerek çok önemli bir uzman konuk edildi. 4 Ocak 2014 Cumartesi günü TED Ankara Koleji Uluslararası Programlar Koordinatörü Mustafa Üstünışık, okulumuz öğrenci ve velilerine IB felsefesini ve yapısını anlatan bir seminer verdi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının yeni oluşumu Cemil Alevli Koleji 10. ve 11. sınıflarda uygulanacak Uluslararası Bakalorya (IB) diploma programını anlatan Mustafa Üstünışık ayrıca, TED Ankara Koleji’ndeki deneyimlerini paylaştı. Farklı dönemlerde TED Ankara Koleji’nden mezun olan IB mezunlarının görüşlerinin yer aldığı video gösteriminden sonra, soru cevap bölümüyle seminer sona erdi. Okulumuz IB Koordinatörü Can Hoşcan, GKV Özel Cemil Alevli Koleji’nin, IB Aday okul statüsünde olduğunu ve bu adaylık sürecinde okulumuzun öğrenci, öğretmen ve velilerinin, uluslararası lise eğitimine hazırlanmaları için benzer tanıtım ve etkinliklerin düzenleneceğini belirtti.

CUMHURİYET FENER ALAYINDA GKV’LİLERE SEVGİ SELİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Gaziantep Şehitkâmil Belediyesi tarafından 28 Ekim 2013 gecesi düzenlenen “Cumhuriyet Fener Alayı’na ” katıldı. Gaziantep halkına açık fener alayında Türk bayrakları, balonlar ve çiçeklerle süslenen çok sayıda aracın oluşturduğu konvoya Gaziantep’ liler yol boyunca yoğun sevgi gösterisinde bulundu. İbrahimli Mahallesi Anneler Parkından başlayarak kent merkezindeki parkuru izleyen konvoy, şehir turunu Demokrasi Meydanı'nda havai fişek gösterisiyle tamamladı. Cumhuriyetin temel ilkelerine ve kazanımlarına olan inançlarını göstermek için Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri ve öğretmenleri de bu etkinlikte yerlerini aldı. 10. Yıl Marşı ve GKV Marşı eşliğinde görkemli ışıklı süslemeleriyle fener alayına renk katan GKV’ lilere halkımız alkışlar ve tezahüratlarla destek verdi. Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşaması dileğiyle, bu coşku seline ortak olan Gaziantep’ lilerin ve yüce Türk Ulusunun Cumhuriyet Bayramını Kutlarız.

CUMHURİYET SATRANÇ TURNUVASINDA GKV’NİN MUHTEŞEM BAŞARISI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri Şehitkamil Belediyesi tarafından 26-27 Ekim 2013 tarihlerinde Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvasında 4 birincilik alarak satrançtaki üstünlüğünü sürdürdü. Gaziantep genelinde yaklaşık 500 öğrencinin katıldığı turnuva çok çekişmeli karşılaşmalara sahne oldu. İki gün süren turnuvanın sonunda 7 yaş genel kategoride GKV 2-D sınıfı öğrencisi Ömer Işık, 9 yaş genel kategoride GKV 4-D sınıfı öğrencisi Onur Erdoğan, 10 yaş genel kategoride GKV 5-A sınıfından Mehmet Efe Mutlu, 10 yaş bayanlar kategorisinde GKV 5-C sınıfından Hatice Mislina Bozkurt il birincisi olarak isimlerini şampiyonluk listesine yazdırmayı başardı. Turnuvada 7 yaş genel kategoride Demir Demiroğlu il beşincisi, 7 yaş bayanlarda il birincisiyle eş puanla Dila Baloğlu ve 9 yaş genel kategoride Onur Utku Batmaz il ikincisi, Atalay Hoylu il dördüncüsü, Efe Eren Ceydeli il beşincisi, 9 yaş bayan kategorisinde Cemre Özdemir il ikincisi, 10 yaş genel kategorisinde Umut Barış İnanç il ikincisi, 14 yaş genel kategoride Çağatay Çankaya il üçüncüsü ve 16 yaş genel kategoride Görkem Öztosun il dördüncüsü olarak takım halinde GKV’ ye büyük bir başarı kazandırdı. Dereceye giren başarılı satranççılarımıza ödülleri 28 Ekim 2013 tarihinde Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen törenle verildi. Ödül törenine Gençlik hizmetleri spor il müdürü Yahya Şahan, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcısı Cabbar Özkara, TSF Gaziantep Satranç İl Temsilcisi Fatih Ekinci, davetliler, veliler, okul temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Her yıl olduğu gibi okullarımızı satrançta başarılarıyla ilimizin en iddialı okulları arasında zirveye taşıyan öğrencilerimizi kutlarız.

GKV 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA COŞKUYLA BAŞLADI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 2013-2014 eğitim öğretim yılına coşkulu bir açılış töreniyle başladı ve GKV Anaokulu, GKV Özel İlkokulu, GKV Özel Ortaokulu, GKV Özel Anadolu Lisesi, GKV Özel Fen Lisesi ve GKV Özel Cemil Alevli Koleji öğrencileri ders başı yaptı. Çok sayıda veli ve konuğun izlediği törende saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından GKV Okul Marşı ve GKV 50. Yıl Marşı coşkuyla söylendi. Törenin açılış konuşmasını yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, eğitimin önemine değinerek bu yıl kuruluşunun 50. yılını kutlayan GKV Özel Okullarından mezun olan binlerce gencin yarım asırdır Türkiye'nin her alanda kalkınmasında önemli görevler üstlendiğini belirtti. Dr. Vergili konuşmasında başarmak için nitelikli eğitimin şart olduğunu ifade ederek "Eğitim, günümüzde bireyleri ve toplumları şekillendiren ve diğerlerinden ayıran çok önemli bir süreç haline gelmiştir. İyi ve kaliteli eğitim alanlar giderek artan rekabet koşullarında avantaj sağlayarak, daha iyi bir kariyer ve konuma ulaşıp refah düzeylerini yükseltmektedir. 1963 yılında sanayici ve eğitim gönüllüsü merhum Cemil Alevli tarafından kurulan ve onun çok kıymetli evlatları değerli büyüklerimiz Sayın Nüket ve Celal Ersoy önderliğinde bugünlere getirilen Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları ilk günden bu yana Atatürkçü, cumhuriyetçi, demokratik ve laik çizgisinden asla ödün vermemiştir. GKV Özel Okullarının deneyimli ve alanlarında uzmanlaşmış yönetici, öğretmen ve çalışanları yalnızca ilimizin değil, bölgemizin de en değerli eğitim kadrosunu oluşturmaktadır. Bu kadronun çocuklarınıza en iyi eğitimi vererek onları yarınlara en iyi şekilde yetiştireceğinden ve bize duyduğunuz güveni asla boşa çıkarmayacağından emin olunuz. Sevgili öğrencilerimiz, 50 yıllık tarihinde binlerce öğrenciye ev sahipliği yapan GKV Özel Okullarında iyi bir eğitim alarak ailenize ve ülkemize yararlı bireyler olmanız için çaba gösterecek ve birlikte başaracağız" dedi. GKV yöneticilerinin tanıtımı ve öğrenciler tarafından okunan şiirlerle sona eren törenin ardından öğrenci ve öğretmenlerimiz ders başı yaptı. 2013-2014 eğitim öğretim yılında tüm öğrencilerimize sağlık, mutluluk ve başarılar dileriz.

DELEGELERİMİZ, 1. TR ÇOCUK VE MEDYA KONGRESİ'NDE GAZİANTEP’İ BAŞARIYLA TEMSİL ETTİ

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Çocuk Vakfı ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından düzenlenen 1. Çocuk ve Medya Kongresi 14-15 Kasım 2013 tarihinde İstanbul’da Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın himayesinde gerçekleştirildi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri Oya Suran ve Zeynep Arpacıoğlu Türkiye’de ilk kez toplanan 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi’ne temsilci olarak sunum yaptı. GKV Özel Ortaokulu Müdürü Ali Bozgeyik ve öğrencilerimizin velileri de kongreye katılarak öğrencilerimize destek oldu. Kongreye ülke genelinde yapılan çok sayıda başvuru arasından seçilerek davet edilen delege öğrencilerimiz Oya Suran sözlü sunum kategorisinde ve Zeynep Arpacıoğlu ise kısa film kategorisinde katıldı. Okulumuz öğretmenlerinden Burcu Dindaroğlu’nun danışmanlığında Oya Suran “Medyanın Çocuklar Üzerine Olumsuz Etkileri” başlıklı sözlü sunumuyla ve Zeynep Arpacıoğlu’nun tüm karakterleri kendisinin canlandırdığı “Kim Bu Zeynep?” başlıklı kısa filmiyle kongrede ilimiz çocuklarının sesini tüm Türkiye’ye başarıyla duyurdu. Öğrencilerimiz sunumları sonrasında konusunda uzman kişiler tarafından özel övgü aldı. Oya Suran ve Zeynep Arpacıoğlu’nu kutlar, başarılarının devamını dileriz.

GKV 2013 İNGİLTERE YAZ KAMPI TAMAMLANDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri 7-31 Temmuz 2013 tarihleri arasında Londra’da düzenlenen geleneksel İngiltere yaz okuluna katıldı. İngiltere’nin tanınmış eğitim kurumları Howell’s School ve Ellesmere College’ da gerçekleştirilen yaz okulunda GKV Özel Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Fatma Özseven’in rehberliğinde 8 öğrencimiz yer aldı. Yaş grubu ve dil seviyelerine göre ayrılmış sınıflarda haftada 20 ders dil eğitimi içeren bir programla dil pratiği yapan öğrencilerimiz, birçok farklı ülkeden öğrencilerle iletişim kurup kaynaşarak, İngilizcelerini geliştirdi. İngilizceyi doğal ortamında pekiştiren GKV’liler derslerin dışında çeşitli sosyal, kültürel, sportif etkinlik ve gezilerle eğitimi eğlence ile birleştirmenin keyfini yaşadı. Program süresince farklı kültürleri tanıma, yeni arkadaşlar edinme ve her şeyden önemlisi uluslararası bir ortamda iletişim ve paylaşım içinde unutulmaz bir yaz tatili yaşayan öğrencilerimiz, bu tür yurtdışı programlarının yabancı dil ve kişisel gelişimleri için çok yararlı olduğunu söyledi. Programa katılan öğrencilerden bazılarının görüşleri şöyle: “Benim için şimdiye dek geçirdiğim en muhteşem yaz tatili oldu. Dil pratiği yapmanın yanı sıra, farklı ülkelerden iletişimimi devam ettirebileceğim arkadaşlar edindim. Yabancı dil bilmenin önemini bir kez daha anladım.” Onurcan Biçer 10 Fen/A “Harika bir deneyim yaşadım. Yabancı bir dilde iletişim kurduğumu görmek heyecan vericiydi. Sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle çok eğlenceli geçen İngiltere yaz kampını tüm arkadaşlarıma öneririm.” Pelin İyiköşker 9/B “Bu programa katılarak, İngilizcemi geliştirmeye daha çok motive oldum. Doğal bir ortamda İngiliz öğretmenler ve grup liderleri eşliğinde çok verimli bir İngilizce eğitimi almanın yanı sıra, Londra, Birmingham, Liverpool, Manchester, Chester ve Shrewsberry gibi şehirlere düzenlenen gezilerle İngiltere’nin sosyal, kültürel ve tarihi yapısını da öğrenme şansı buldum.” Ezgi Koçdağ 9/A

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ORTAOKULUNDA İLK MIND LAB TURNUVASI

GKV Özel Ortaokulu 5. Sınıf öğrencilerine 2013-2014 eğitim yılı başından bu yana uygulanan Mind Lab çalışmaları önemli bir aşamaya geldi ve Mind Lab Olimpiyatlarına hazırlık amacıyla sınıf turnuvaları başladı. Mind Lab Olimpiyatları, dünyanın birçok ülkesinden çocukları heyecanlı ve keyifli bir rekabet ortamında bir araya getiren bir eğitim sürecidir. 10 Ocak 2014 Cuma günü yapılan turnuvada okulumuz 5. sınıf öğrencileri Quoridor oyununu oynadı. Hakemler Pınar Özcan, Ela Sayıner ve Derya Atila eşliğinde yönetilen turnuvalarda her sınıfın birinci ve ikincisi belirlendi. Mind Lab sınıf turnuvasında öğrenciler, düşünme yetilerini geliştirme, öz disiplin ve hedefe varma, strateji uygulama becerilerini sergilediler. Quoridor oyununa birbirleri ile el sıkışarak ve başarı dilekleri ile başlayan öğrencilerimizin hoşgörülü ve saygılı davranışları takdire değerdi. Sadece oyun oynamakla kalmayan öğrenciler, bu süreçte kazandıkları davranışları günlük hayata transfer etme becerilerini de geliştirdiler. Eğlenceli ve çekişmeli geçen Quoridor turnuvasında 5-A sınıfından Rohat Deniz Ceylan-Onat Yarıcılar; 5-B sınıfından Pınar Dai-Selin İyikülah; 5-C sınıfından Deniz Karayiğit-Ali Ömer Karayiğit; 5-D sınıfından Halil Eren Şahin-Dilara Elmacıoğlu ve 5-E sınıfından Ömer Faruk Gök-Mustafa Nakıpoğlu adlı öğrencilerimiz dereceye girdi. Okul Müdürümüz Ali Bozgeyik başarılı öğrencileri tebrik ederek, Mind Lab Olimpiyatlarında başarılar diledi.

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL LİSELERİ YGA LİDERLİK ZİRVESİNDE

GKV Özel Liseleri Liderlik ve Girişimcilik Kulübü öğrencileri Mert Çavuşoğlu, Sinan Göğüş, Dilan Karadağ ve Beyza Elmas uzun ve zorlu bir seçim süreci sonunda Türkiye genelinde 10.000 başvurunun arasından seçilen 350 özel lise öğrencisinin katılımıyla düzenlenen YGA Liderlik zirvesinde okulumuzu ve ilimizi başarıyla temsil etti. 25-26 Ocak 2014 tarihinde Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsünde gerçekleşen ve aralıksız 48 saat süren zirvenin özel bir içeriği vardı. Zirvede, önümüzdeki yıllarda MEB tarafından lise müfredatına alınması planlanan “Sosyal İnovasyon” dersinin içeriği ile ilgili yoğun çalışmalar yapıldı. İnsan, toplum ve gezegen için sürdürülebilir bir yaşam sağlamak üzere, var olan toplumsal, kültürel, ekonomik ve çevresel sorunlara yenilikçi çözümler üretip bunları hayata geçirmeyi hedefleyen sosyal İnovasyon, bilim dünyasında sıkça irdelenen güncel bir kavramdır. YGA zirvesinde Doğan Cüceloğlu, Deniz Güloğlu (BP Pazarlama Müdürü), Mete Uğurlu (Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü) ve Murat Özyeğin (FİBA Grubu Yönetim Kurulu Üyesi) gibi iş ve eğitim dünyasının tanınmış isimleri birikim ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Katılımcılar zirvede verilen dinlenme molalarında büyük sürprizler yaşayarak yorgunluklarını attı. Bu sürprizlerden en etkileyici olanı engelliler tarafından kurulan ENGELSİZLER ORKESTRASI’ nın dinletisiydi Tüm düşünce ve dileklerini ve günlük hayatta yaşadıkları sıkıntıları notalarla dile getiren bu grup dakikalarca ayakta alkışlandı. Okulumuz ü öğrencileri ve Kulüp Rehber Öğretmenleri Aşkın Köse ve Ömer İlkbaşaran, sosyal inovasyonu kulübümüz aracılığıyla arkadaşlarına anlatarak, bu yoğun ancak çok özel zirveden elde edilen kazanımları onlarla paylaşacaktır.

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL LİSELERİ’NİN 2013 LYS GURURU

Gaziantep’in eğitimdeki gururu GKV Özel Liseleri 2013 YGS ve LYS’ deki Türkiye dereceleri ve il birincilikleriyle ilimizin en başarılı okulu oldu. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri 2013 YGS’ de il birincisini çıkarmanın ardından, her yıl olduğu gibi LYS sonuçlarına da damgasını vurarak toplamda dört LYS birinciliği kazandı. Türkiye genelinde yaklaşık 840.000 öğrencinin katıldığı LYS sonuçlarının açıklanmasıyla gözler bu yıl 50. yılını kutlayan GKV Özel Okullarına çevrildi. GKV Özel Liseleri öğrencileri 2013 LYS’ de il ve Türkiye dereceleriyle beklenen başarıları elde etti ve tamamına yakını çeşitli üniversitelere yerleşebilecek puanlar aldı. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili “2013 YGS’ nin ardından geçtiğimiz günlerde sonuçları açıklanan LYS’ de de üstün başarı gösteren öğrencilerimizi kutlarım. Binlerce öğrencinin yarıştığı bu sınavda öğrencilerimizin tamama yakını Türkiye’nin en seçkin üniversitelerinde istedikleri fakültelere gidebilecek puanlar almıştır. Türkiye ve Gaziantep dereceleriyle bizleri mutlu eden öğrencilerimiz her yıl olduğu gibi bu yıl da ilimizin yüz akı olmuştur. 2013 LYS’ de MF-2 ve MF-3 puan türlerinde İl Birincisi İbrahim Mehmet BÜYÜKARPACI, MF-1 ve MF-4 İl Birincisi Sait Berk BARLAS, MF -3 İl Dördüncüsü Gözde Laden ERKANOĞLU, TM- İl Dördüncüsü İrem ORAL, Türkiye 853.sü Ecenur KURT ve Türkiye 875.si Dilan Yağmur KUTLAY ilk bin öğrenci arasına girmiştir. Öte yandan, dört puan türünde il birinciliklerini alan ve ilk binde 6 öğrenci ile 25 derece elde eden GKV Özel Liseleri Gaziantep’in en başarılı okulu oldu. GKV Özel Liseleri, ilk 2 bindeki 60, ilk 3 bindeki 86, ilk 5 bindeki 133 ve ilk 10 bindeki 194 derecesi ile Gaziantep’teki liseler arasında kitlesel başarısını da bir kez daha kanıtladı. Bu başarılı sonuçlar ile tercih maratonuna başlayan GKV öğrencileri Türkiye’nin en iyi üniversitelerindeki yerlerini alacaklardır. Bütün öğrencilerimize, onların başarısında emeği geçen başta aileleri olmak üzere değerli okul yöneticilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz” dedi.

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARIN’DA CAMIN ATEŞLE DANSI

Sanata, bilime ve kültüre her zaman büyük önem veren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, yok olmaya yüz tutmuş el sanatlarının yeniden canlanması ve hayat bulması yönündeki çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek öğrencilerine canlı performansla cam üfleme sanatını tanıttı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının davetlisi olarak Gaziantep’e gelen cam üfleme sanatçısı Veysel Gümüş, Türk el sanatları içinde önemli bir yeri olan cam işleme sanatının tanıtımını yaptı ve unutulmaya yüz tutan bu sanatın yeni yetişen nesiller tarafından bilinmesi ve öğrenilmesine yardımcı oldu. Türkiye'nin en ünlü cam ustalarından olan ve Türkiye genelinde okulları dolaşarak öğrencilere cam işleme sanatını tanıtan Gümüş, GKV Özel Okulları'nda öğrencilere cam üfleme ve işleme sanatını öğretmek için bir dizi canlı sunum yaptı. Kültür Bakanlığı sanatçısı olan Veysel Gümüş sunumlarda öğrencilere önce cam ile ilgili teknik bilgiler vererek camın silisyum, sodyum oksit ve kireçten oluştuğunu, 780-1200 ⁰C arasında şekil değiştirdiğini anlattı. Camın iletken olmama özelliğinin cama şekil vermeyi kolaylaştırdığını söyleyen Veysel Gümüş, bu sanatı 34 yıldır profesyonel olarak yapıyor. Öğrencilere cama üflemeyi uygulamalı olarak gösteren Veysel Gümüş, sahneye çıkardığı öğrencilere ısıtılan camları üfletti ve cam üfleme heyecanını yaşattı. Gösterinin sonunda 4 dakika gibi kısa bir sürede camdan çeşitli objeler yaptı. Veysel Gümüş tarafından görsel bir şova dönüştürülen cam üfleme çalışmaları adeta camın ateşle dansı olarak öğrencileri büyüledi. Öğrenciler birçok uygulamaya katılırken alevin ısısının 1200 ⁰C’ye ulaşması ve bir cam çubuğun farklı objelere dönüşümü karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Veysel Gümüş, mesleki sırrını da öğrencilerle paylaşarak, "Bu işin püf noktası sevgidir. Sevgi yaptığınız bütün işlerinizde elde ettiğiniz güzelliklerin temelidir. Severseniz başarılı olur, en zor işlerin üstesinden dahi kolayca gelirsiniz” dedi. Öğrenciler ilginç canlı performansların ardından cam üfleme sanatıyla ilgili ürünlerin sergilendiği standı keyifle inceledi.

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNİN NEŞELİ YILBAŞI EĞLENCESİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu yılbaşı eğlencesi çok neşeli geçti. 30 Aralık 2013 Pazartesi günü Royal Hotel’de düzenlenen eğlence programında öğrenciler gönüllerince eğlenme fırsatı buldu. Animatörlerin renk kattığı eğlence boyunca hiç oturmayan öğrenciler, 2014’ü arkadaşlarıyla karşılamanın mutluluğunu yaşadı. Hareketli müzikler eşliğinde dans edip, halay çeken GKV’liler yoğun geçen derslerin stresini üzerlerinden attılar. Programa katılan öğretmenler de öğrencilerin ısrarlarına dayanamayarak öğrencilere eşlik ettiler. Yaklaşık üç saat süren eğlence programında öğrencilere seslenen Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Müdürü Ali Bozgeyik, “Her alanda başarısını kanıtlamış okulumuzun öğrencilerinin eğlenmeyi fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum. 2014 yılının tüm öğretmen ve öğrencilerimiz için mutluluk ve sağlık getirmesini diliyorum’’ diyerek GKV Ailesinin yeni yılını kutladı.

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU’NUN TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencileri başarılarına yeni başarılar ekleyerek isimlerini zirvede tutmaya devam ediyor. GKV Özel Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerimizden Berkay Yergin ve Reis Sabri Karayiğit, Türkiye genelinde yapılan Anafen deneme sınavında Türkiye birincisi oldu. Sınava katılan 53.900 öğrenci arasında Türkiye birinciliğini hak eden öğrencilerimiz başarıdan başarıya koşuyorlar. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Müdürü Ali Bozgeyik, art arda gelen bu başarılarda en önemli payın uzman öğretmen kadromuzun desteği ve öğrencilerimizin sistemli çalışmaları olduğunu belirtti. Okul müdürümüz “Hedefe yönelik ve seçimi iyi yapılmış eğitim uygulamalarımız başarılarımızın güvencesidir. Okullarımızda uygulanan öğretim programları öğrencilerimizin zihinsel ve bedensel gelişimlerine en uygun şekilde hazırlanmaktadır. Deneyimli eğitim kadromuzla başarılarımız katlanarak devam edecektir. Bize büyük gurur yaşatan öğrencilerimizi, emeği geçen yönetici ve öğretmenlerimizi kutlarız” dedi.

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ORTAOKULUNDA SEÇİM HEYECANI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu sandık başına gitti ve Okul Meclis Başkanını seçti. 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı Okul Meclis Başkanlığı Seçimleri 25.10.2013 tarihinde yapıldı. Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi; öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, millî ve manevî değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amaçlanan okul meclis başkanlığı seçimi okul seçim kurulu tarafından takvim çerçevesinde gerçekleştirildi. Yapılan seçimde 21 aday yarıştı. Tüm öğrencilerin oy kullandığı seçimde 8. Sınıf öğrencisi Ufuk Pulgu aldığı 118 oy ile 2013-2014 Eğitim öğretim yılı için Okul meclis başkanı seçildi.

GKV ÖZEL FEN LİSESİ ÖĞRENCİMİZ HİKMET KADIOĞLU’NUN ABD BAŞARISI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi öğrencimiz Hikmet Kadıoğlu, ABD Türkiye Büyükelçiliğinin davetiyle Amerika’da düzenlenen “Vermont Governor’s Institute on Current Issues and Youth Activism” programına katıldı. Hikmet Kadıoğlu, ABD Elçiliği tarafından yapılan değerlendirmede pek çok öğrenciyi geride bırakarak iki haftalık programa seçildi. Türkiye’den 14 öğrencinin davet edildiği programa 54’ü ABD’den toplam 82 öğrenci katıldı. Amacı, dinamik yaştaki öğrencileri uluslararası bir ortamda dünya sorunları hakkında tartıştırarak bu gençlere yeni bir perspektif kazandırmak olan program, kendisini, çevresini, ülkesini ve dünyayı tanıyan ve bu sorunlara karşı eyleme girişebilen bir gençliğin oluşumuna önemli katkı sağlamaktadır. ABD’nin Vermont eyaletinde bulunan SIT Üniversitesi World Learning kampüsünde 24 Haziran - 8 Temmuz 2013 tarihlerinde düzenlenen program kapsamında Hikmet Kadıoğlu, çok sayıda konferans, çalışma grupları ve benzeri etkinlikte yer aldı. Programın bir dil programı olmadığını, daha çok akademik bir yapısının olduğunu bunun yanında yoğun sosyal, siyasi, kültürel etkinliklere yer verildiğini belirten Hikmet Kadıoğlu çok önemli kazanımlar elde ettiğini ifade etti. Öğrencimiz, çalışma grupları içerisinde Türkiye’nin tanıtımını yaparken aynı zamanda katılımcıların yoğun isteği üzerine o tarihlere denk gelen Gezi Parkı Olayları ve Suriye Sorunları hakkında bir sunum yaptı ve “Global Social Change” grubunda 28 saatlik çalışmaya katıldı. Bu yoğun program içerisinde öğrencilerin dinlenme ihtiyaçları da düşünülerek günlük bir buçuk saat müzik, tiyatro, spor gibi etkinliklere yer verildi. Kültür etkinlikleri açısından, Amerikan kültürünü yakından tanıyarak Türk kültürünü en güzel şekilde tanıtma imkânı bulan Hikmet Kadıoğlu müzik grubunda gitar çaldı. Kendisine bu olanağı sağlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları yönetici ve öğretmenlerine ve ailesine teşekkür eden Hikmet, okulunun kendisini tanımasında büyük etkisinin olduğunu ve aldığı eğitim sayesinde kendisini uluslararası ortamlar da çok daha farklı hissettiğini belirtti.

DELEGELERİMİZ 1.TÜRKİYE ÇOCUK VE MEDYA KONGRESİ'NDE GAZİANTEP’İ TEMSİL EDECEKLER

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencileri Oya Suran ve Zeynep Arpacıoğlu Türkiye de ilk kez toplanacak 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi’ne temsilci olarak katılacaktır. Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Çocuk Vakfı ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından düzenlenen 1. Çocuk ve Medya Kongresi 14-15 Kasım 2013 tarihinde İstanbul’da Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın himayelerinde gerçekleştirilecektir. Medyanın olumlu ve olumsuz etkileri üzerinde görüş açıklayacak 9-18 yaş gruplarındaki çocuklar, komisyonlarda hazırlayacakları raporları Kongre Genel Kurulu’nda sunacaklardır. Kongre’nin Genel Kurulu’nda önce çocuk raporları dinlenecek ve çocuk görüşlerinin yer alacağı Çocuk Görüşü Kitabı basılarak katılımcılarına dağıtılacaktır. 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi’ne delege olabilmek için ülke çapında çok sayıda okuldan başvuru yapılmış ve 115 çocuk kongreye davet edilmiştir. Kongreye ilimizden yalnızca GKV Özel Ortaokulu öğrencileri Oya Suran sözlü sunum kategorisinde ve Zeynep Arpacıoğlu ise kısa film kategorisinde delege olarak seçilmiştir. Oya Suran “Ben ve İletişim Araçları” başlıklı sözlü sunumu, Zeynep Arpacıoğlu ise tüm karakterleri kendisinin canlandırdığı “Kim Bu Zeynep?” başlıklı kısa filmiyle kongrede ilimiz çocukların sesini tüm Türkiye’ye duyuracaktır. Değerli öğrencilerimizi kutlar, 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi’nde başarılar dileriz.

KUMBARAMI YAPIYORUM-PARALARI TANIYORUM

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 3. sınıf öğrencileri para birimlerini öğrenmek, parayı doğru kullanmak ve tasarruf etmeyi öğrenmek için “Kumbaramı yapıyorum, Paraları tanıyorum” isimli performans ödevlerini hazırlayarak sergiledi. 3. sınıf öğretmenlerimiz matematik dersinde para birimlerini, tasarruf yapmanın ne demek olduğunu, para biriktirmenin önemini, parayı doğru kullanma ve girişimcilik gibi ekonominin temel konularını anlattı. Bu bilgiler ışığında öğrencilerimiz “Benim param, Benim kumbaram” performans ödevleriyle öğrendiklerini uyguladı. Öğrenciler matematik dersinde yapılan bu çalışmayla derse karşı olumlu duygular ve paralarımızla ilgili problem kurma ve problem çözme becerilerini geliştirdi ve okul koridorunda kurulan stantlarda birbirinden ilginç ve yaratıcı proje çalışmalarını sergiledi. Geleceğin büyükleri olan öğrencilerimiz, şu anda ve birer yetişkin olduklarında bütçesini iyi yönetebilen, birikim ve tasarruf bilinci gelişmiş bireyler olmanın ilk adımlarını attı.

GKV ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNİN “LÜKÜS HAYAT”A SANAT YOLCULUĞU

Akademik çalışmalar kadar sanat ve kültür etkinliklerine de büyük önem veren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencilerini opera, bale, tiyatro gibi farklı gösterilerle buluşturarak sanata duyarlı bireyler olarak yetiştirmektedir. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencileri Okul Müdürü Ali Bozgeyik, görevli yönetici ve öğretmenler rehberliğinde, Devlet Opera ve Balesi Mersin Sahnesi, Mersin Kültür Merkezi’nde sahnelenen Türk tiyatrosunun en önemli klasik eserlerinden “Lüküs Hayat” müzikalini izlemek üzere 21 Aralık 2013 Cumartesi günü Mersin’e gitti. İstanbul Şehir Tiyatrosu tarafından sipariş edilen ve ilk defa cumhuriyetin 10. yıl kutlamaları vesilesiyle 1933 yılında sahnelenen eser 1946 yılına kadar yoğun bir ilgi sonucunda büyük seyirci kitleleriyle buluşmuş, daha sonra 1958, 1962 yıllarında tekrar sahnelenmiştir. 1985 yılından beri ise kesintisiz sahnelenmeye devam etmekte olan “Lüküs Hayat”, dönemi itibariyle değişen toplumun Batılılaşma ile yüzleşmesi ve bu çerçevede yaşanan gülünçlükleri sahneye taşımaktadır. Oyunda, küçük hırsızlıklarla geçinen Rıza ve Fıstık bu doğrultuda girdikleri zengin bir konakta kıyafet balosunun içine düşmüş ve balonun en gözde iki ismi olmuştur. Aslında ikilinin içine düştüğü ortam, Batılılaşma özentisi halktan insanların içine düştükleri durumu simgelemektedir. Tüm zamanların en beğenilen ve 1985 yılından bu yana 28 yıl kesintisiz oynayan “Lüküs Hayat” müzikali, GKV’nin sanatsever öğrencilerinin büyük beğenisini topladı. Müzikalden sonra Mersin sahil gezintisi ve teknede akşam yemeğinin ardından Gaziantep’e dönüş yolculuğu başladı. Müzikalden ve geziden büyük keyif alan GKV öğrencileri yine böyle bir sanatsal etkinlikte buluşmak istediklerini dile getirdiler.

GKV ÖZEL ORTAOKULU TÜRKİYE BİRİNCİLİKLERİNE DOYMUYOR

30 Ekim 2013 Çarşamba günü yapılan Körfez Yayınları Türkiye Geneli 8. Sınıflar Deneme Sınavı’nda Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 3 Türkiye birincisi çıkardı. Öğrencilerimiz Doğa KAYNAR, Tekin HENGİRMEN, Erensu KAPUCU çok sayıda öğrencinin katıldığı sınavda 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. GKV Özel Ortaokulu Müdürü Ali BOZGEYİK, Türkiye birincisi öğrencilerimizi kutlarken, çok daha fazla öğrencimizin aynı başarıyı Ortaöğretime Geçiş Merkezi Sınavı’nda da tekrarlayacağından emin olduğunu söyledi. GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili , “2013 SBS’de okulumuza Türkiye ve Gaziantep İl birinciliğini kazandıran Burak Kaan BAŞAR ve Türkiye ve il dereceleriyle ilk sıraları paylaşan öğrencilerimizin ardından yeni eğitim yılında elde edilen bu dereceler başarılarımızın bir rastlantı değil, sistemli ve disiplinli çalışmalarımızın doğal sonucu olduğunu kanıtlamaktadır. Güçlü ve deneyimli eğitim kadromuzla merkezi sınavlarda yıllardır kazandığımız başarılar okullarımızın kuruluşunun 50. yılında bizlere büyük gurur yaşatmaktadır” dedi. Şampiyon öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

GKV’DE CAMBRİDGE SERTİFİKA TÖRENİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 2013 Cambridge ESOL Sınavları Sertifika Töreni 9 Ekim 2013 Çarşamba günü velilerimiz ve davetlilerin katılımıyla yapıldı. Törende 2013 Cambridge ESOL Sınavlarına 5 farklı kategoride giren ve başarılı olan 140 öğrencimize sertifikaları verildi. Dünyada 13.500 üniversite ve farklı eğitim kurumunda geçerliliği olan FCE ve IELTS gibi Uluslararası Cambridge ESOL sınavlarına alt yapı sağlayan Starters, Movers, Flyers, KET ve PET sınavları okulumuzda her yıl başarıyla uygulanmaktadır. Avrupa Ortak Dil Kriterlerini (CEFR) uygulayan okullarımız önemi giderek artan Cambridge ESOL sınavlarına yaklaşık 7 yıldır yetkili sınav merkezi olarak ev sahipliği yapmaktadır. Cambridge Sertifika sınavlarına büyük ilgi gösteren GKV Özel Okulları öğrencileri sağlam İngilizce alt yapısıyla çok başarılı olmakta ve yüksek puanla öğrenci alan yabancı okulların hazırlık sınıfı muafiyet sınavlarını geçmektedir. GKV 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Cambridge ESOL sınavlarındaki başarılarını daha da yükseltmeyi hedeflemektedir. Tüm birimlerinde İngilizce müfredatını Cambridge ESOL sınavlarının müfredatıyla bütünleştiren GKV Özel Okullarında öğrencilere yıl boyunca bu sınavlara yönelik yoğun bir destek verilmektedir. Bunun yanında, öğrencilerin özellikle İngilizce konuşma yetisini geliştirmelerine olanak sağlamak amacıyla iki yabancı uyruklu İngilizce öğretmenimiz tarafından hazırlık kursu düzenlenecektir. Değerli velilerimizin ilgi gösterdiği sertifika töreninin açılış konuşmasını yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Y. Doç. Dr. Atanur Vergili, küreselleşen dünyada yabancı dilin önemini vurguladı ve öğrencilerin bu tür uluslararası standart sınavlara girerek sertifika almalarının kariyerlerine büyük katkısı olacağını ifade etti. Tören Cambridge ESOL sınavlarına ilişkin açıklamaların yapılması ve öğrencilerimizin sertifika ve armağanlarının verilmesiyle son buldu.

GKV’DE SAİT GÜRSOY SÖYLEŞİSİ

Eğitim çevrelerinin yakından tanıdığı eğitimci-yazar Sait Gürsoy, 10 Ocak 2014 günü Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’nın konuğu oldu. Birçok ulusal gazetede yazı yazan, televizyon ve radyo programları yapan Sait Gürsoy GKV Özel Liseleri’nin 11. ve 12. sınıf öğrencileriyle YGS öncesi bir söyleşi yaptı. “Başarıya Doğru” konulu söyleşide üniversiteye hazırlanan GKV öğrencilerine yararlı bilgiler veren konuğumuz izlenimlerini ve deneyimlerini de paylaştı. Gürsoy konuşmasında, pek çok öğrencinin hedef belirleme konusunda sıkıntı yaşadığını, bunun çok normal olduğunu, hedef belirlerken gencin kalbinin ve mantığının sesini dinlemesi gerektiğini söyledi. Sait Gürsoy sözlerine şöyle devam etti: “Düzenli ve verimli, çalışan bir öğrenci YGS ve LYS’ de zaten iyi puan alacaktır. Tercih aşamasında ise üniversite seçerken, üniversitelerin akademik kadrosu, burs politikası, bulunduğu şehir, kampüs imkânları, yabancı dile verilen önem, akademik olanaklar (bölüm değiştirme, çift ana dal, yan dal vb.), uluslararası bağlantıları ve sosyal yaşam gibi konuların iyi araştırılması gerekir. Bu ölçütlere yüzde yüz uyan bir seçenek olmayabilir ancak sağlıklı bir değerlendirme mutlu ve başarılı bir üniversite yaşamının vazgeçilmezidir.” Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’nı daha önce birkaç kez ziyaret ettiğini belirten Sait Gürsoy, GKV Özel Okullarının çok başarılı işler yaptığını, okulun yapısı ve eğitim anlayışını beğeniyle takip ettiğini sözlerine ekledi.

GKV’Lİ FATMA YILDIRIM TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILI 30 ÖĞRENCİSİ ARASINA GİRDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencilerinin birçok alandaki başarıları artarda gelmeye devam ediyor. GKV Özel Fen Lisesi öğrencisi Fatma Yıldırım, Koç Üniversitesi Gelişim Akademisinin, 16-20 Aralık 2013 tarihleri arasında düzenlediği ve Türkiye'nin en başarılı 30 öğrencisinin bir araya getirildiği "Gelecekte Sen” adlı programa Gaziantep' ten seçilen tek öğrenci olarak katıldı. Geleceğine ışık tutmak isteyen, kariyer seçimi öncesinde profesyonel bir danışmanlık arayan, kendine yeni ufuklar açmayı hedeflemiş ve en önemlisi, önce kendi yaşamının lideri olma fikrini benimsemiş öğrenciler arasına girmeye hak kazanan GKV’li Fatma Yıldırım, programda çalışmalarıyla göz doldurdu. “Gelecekte Sen” programı süresince, aldığı eğitimlerle ve katıldığı takım çalışmalarıyla kendini geliştirme ve daha çok tanıma imkânı bulduğunu belirten Fatma Yıldırım ayrıca zaman yönetimi ve etkili iletişim kurma gibi beceriler de edindi. Üniversite yaşamının gerçeklerini ve kazanımlarını görebileceği çok güzel ve önemli bir fırsat yakalamanın ve bunu değerlendirmenin verdiği mutluluğu yaşadığını söyleyen Fatma Yıldırım, kendisine bu imkânı sağlayarak çok önemli donanımlar kazanmasına yardımcı olan GKV yöneticileri ve öğretmenlerine teşekkür etti. Fatma Yıldırım gibi bilinçli öğrencilerimizin, yetenekleri ve öğrenme azimleri ile büyük başarılar kazanacağına inanıyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

GKV’Lİ YÜZÜCÜLERİN CUMHURİYET YÜZME YARIŞMALARINDA MUHTEŞEM BAŞARISI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri eğitim alanında olduğu gibi, katıldıkları spor karşılaşmalarında da büyük başarılara imza atarak okullarına büyük gurur yaşatıyor. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulu yüzücüleri 1-3 Kasım 2013 tarihleri arasında Gaziantep Şehitkâmil Belediyesi ve İl Yüzme Temsilciliği tarafından Alleben Kapalı Yüzme Havuzunda düzenlenen Cumhuriyet Kupası Yüzme Yarışmalarında 19 altın 9 gümüş ve 3 bronz olmak üzere toplam 31 madalya alarak muhteşem bir başarı kazandı. Öğrencilerimiz sezonun ilk yarışması olan Şehitkâmil Belediyesi Cumhuriyet Kupasında aldıkları kupa ve madalyalarla yüzme sporundaki üstünlüklerini sürdürdü. Altın kulaçlarımızı kutlar, başarılarının devamını dileriz. Şampiyon GKV’li yüzücülerin isimleri ve madalyaları: ALTIN MADALYA (19 Altın) 1- Selin ÖZBERK 50 metre Kelebek 11-12 Yaş Kategorisi Bayanlar 100 metre Kurbağalama 11-12 Yaş Kategorisi Bayanlar 50 metre Kurbağalama 11-12 Yaş Kategorisi Bayanlar 100 metre Karışık 11-12 Yaş Kategorisi Bayanlar 2- Erdem YILDIZ 50 metre Kelebek 11-12 Yaş Kategorisi Erkekler 3- Bedri YAPAR 50 metre Kelebek 13-14 Yaş Kategorisi Erkekler 200 metre Karışık 13-14 Yaş Kategorisi Erkekler 100 metre Kelebek 13-14 Yaş Kategorisi Erkekler 4- İrem GÖKKORUK 100 metre Serbest 13-14 Yaş Kategorisi Bayanlar 100 metre Sırtüstü 13-14 Yaş Kategorisi Bayanlar 50 metre Serbest 13-14 Yaş Kategorisi Bayanlar 5- İsmail KARA 200 metre Karışık 11-12 Yaş Kategorisi Erkekler 200 metre Serbest 11-12 Yaş Kategorisi Erkekler 100 metre Karışık 11-12 Yaş Kategorisi Erkekler 100 metre Kelebek 11-12 Yaş Kategorisi Erkekler 6- Can DEMİR 50 metre Sırtüstü 13-14 Yaş Kategorisi Erkekler 100 metre Sırtüstü 13-14 Yaş Kategorisi Erkekler 100 metre Karışık 13-14 Yaş Kategorisi Erkekler 7- Miraç İlgi GÖREN 100 metre Kurbağalama 9-10 Yaş Kategorisi Bayanlar GÜMÜŞ MADALYA (9 gümüş) 1- Can DEMİR 50 metre Kelebek 13-14 Yaş Kategorisi Erkekler 2- Necdet AKINAL 50 metre Sırtüstü 9-10 Yaş Kategorisi Erkekler 50 metre Kelebek 9-10 Yaş Kategorisi Erkekler 100 metre Karışık 9-10 Yaş Kategorisi Erkekler 3- İrem GÖKKORUK 100 metre Kurbağalama 13-14 Yaş Kategorisi Bayanlar 4- Miraç İlgi GÖREN 50 metre Kurbağalama 9-10 Yaş Kategorisi Bayanlar 5- Çağla ERALP 100 metre Karışık 9-10 Yaş Kategorisi Bayanlar 6- Bedri YAPAR 100 metre Karışık 13-14 Yaş Kategorisi Erkekler 7- Erdem YILDIZ 100 metre Kelebek 11-12 Yaş Kategorisi Erkekler BRONZ MADALYA (3 Bronz) 1- Çağla ERALP 50 metre Sırtüstü 9-10 Yaş Kategorisi Bayanlar 50 metre Serbest 9-10 Yaş Kategorisi Bayanlar 2- Erdem YILDIZ 100 metre Karışık 11-12 Yaş Kategorisi Erkekler

GKV’YE KARLSTAD’ TAN YENİ KARDEŞ OKUL

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Cemil Alevli Koleji Gaziantep’in kardes şehri İsveç’in Karlstad şehrinde bulunan Alvkullegymnasiet IBDP High School / Sundsta ile kardeş okul oldu. Her iki okulun Uluslararası Bakalorya Diploma Programı uygulaması okullar arasındaki kardeşlik protokolünü ve öğrenciler arasındaki kaynaşmayı daha da hızlandırdı. Uluslararası Bakalorya programının vazgeçilmez bir parçası olan CAS programı kapsamında Cemil Alevli Koleji ve Alvkullgymnasiest Lisesi öğrencileri tarafından online bir CAS blogu oluşturuldu. Her iki okulun online ortamda buluştuğu bu platformda öğrenciler ilk etapta CAS etkinliklerini tanıtarak ortak paylaşımlarda bulunmaktadır. Önümüzdeki günlerde Kardeş Okul Protokolü çerçevesinde karşılıklı Öğrenci Değişim Programı ve ortak bir CAS projesi için hazırlık çalışmalarına başlanacaktır. Alvkullegymnasiet IBDP High School 51 84 KarlstadTfn: 054-540 18 00 E-post: karlstadkommun@karlstad.se"> alvkullegymnasiet@karlstad.se http://www.karlstad.se/Alvkullegymnas Älvkullegymnasiets webbplats Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları halen: Gymnasium am Romausring Villingen Schwenningen-Almanya Kandinsky College Nijmegen-Hollanda Integrierte Gesamtschule Ludwigshafen Gardenstadt (igs luga) Ludwigshafen- Almanya St. Mark’s Sr.Sec.Public School, Maera Bagh New Delhi- Hindistan okullarıyla düzenli olarak öğrenci değişim programları gerçekleştirmektedir. Beşinci uluslararası kardeş okulumuz Alvkullegymnasiet’e (web sitesi adresi: Älvkullegymnasiets webbplats) aramıza hoş geldiniz diyor, uzun süreli ve yararlı bir işbirliği diliyoruz.

GKV ÖZEL ANAOKULUNDA SÖYLEŞİ YENİ BAŞLANGIÇLAR, YENİ UMUTLAR

Eğitim Bilimleri Uzmanı ve Danışmanı Doç. Dr. Erten Gökçe, 2 Ekim 2013 Çarşamba günü GKV Özel Anaokulu velileri ile “Eğitimde Yeni Başlangıçlar, Yeni Umutlar” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Örgün eğitim-öğretim sürecine GKV Özel Anaokulu’ nda başlayan öğrencilerimizin bu önemli yolda en doğru şekilde yürümelerini misyon edinen okulumuz, yıl boyunca düzenlenen seminer, söyleşi ve bilgilendirme toplantıları gibi etkinliklerle velilerimizle verimli bir etkileşim kurmayı hedeflemektedir. Doç. Dr. Erten Gökçe, söyleşide okul öncesi çağı çocuğunun temel gelişimsel özelliklerini ele alarak eğitim sürecinde okulun katkısı, olumlu veli davranışları, doğru yönlendirme ve çocuklarımızı daha iyi anlama gibi konular hakkında çok yararlı bilgiler verdi. Söyleşi, velilerimizin sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi. Programın ardından anaokulu velilerimize katılım belgesi verildi. Katılımlarından dolayı velilerimize teşekkür eder, minik öğrencilerimizin öğrenim yaşamı boyunca başarılı ve sağlıklı günler dileriz.

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİMİZİN ATÖLYE ÇALIŞMASI

9 Eylül 2013 Pazartesi günü öğretmen eğitmeni ve eğitim danışmanı Tony Gurr okulumuzda İngilizce öğretmenlerimizle “Creative Learning & Teaching”’ konulu bir atölye çalışması yaptı. Sınıfta yaratıcılığının çift taraflı olmasını gerektiğine değinen Tony Gurr, bu görüşü destekleyen pratik ipuçları ve uygulama örnekleri verdi. Çok eğlenceli ve yararlı geçen etkinlikte öğretmenlerimiz etkileşimli küme ve bireysel çalışmalar yaptı. Yeni öğretim yılı başında öğretmenlerimize alana yönelik güncel bilgilendirmelerin yapıldığı çalışmada İngilizce eğitim programları, web siteleri ve kitaplar tanıtıldı.

GKV ÖZEL OKULLARI’NIN VALİLİK KUPASI MÜZİK YARIŞMASINDA BÜYÜK BAŞARISI

Gaziantep Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen okullar arası Valilik Kupası Müzik yarışmasında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları büyük başarı gösterdi. 22 Ocak 2014 tarihinde Ömer Ersoy Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirilen yarışma koro, çalgı topluluğu, solo ses ve solo çalgı olmak üzere dört ana kategoride yapıldı. Çekişmeli geçen yarışmada GKV Özel İlkokulu öğrencisi Gamze Ünal ilkokul kategorisinde solo piyano dalında il ikincisi oldu. Küçük yaştan itibaren müziğe ve piyanoya ilgi duyan Gamze Ünal 3 yıldır piyano çalıyor. Geleceğin çağdaş sanatçı adayı olarak gösterilen minik öğrencimiz performansıyla seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. Aynı yarışmada 40 okulun katıldığı ortaokul kategorisinde “Fur Elise” isimli parçayı icra eden GKV Özel Ortaokulu öğrencisi Bertan Uğur solo çalgı piyano dalında il 3. sü olarak okullarımıza bir derece daha kazandırdı. 23 Ocak 2014 tarihinde Ömer Asım Aksoy Kültür Merkezinde okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreninde başarılı öğrencilerimize ödüllerini Gaziantep Vali Yardımcımız Sayın Cemalettin Özdemir ve İl Milli Eğitim Müdür Vekilimiz Mürsel Köse verdi. Genç müzisyen öğrencilerimiz Gamze Ünal ve Bertan Uğur’u kutlar, başarılarının devamını dileriz.

METİN ÇINAROĞLU’NDAN ÖĞRETMEN VE VELİLERİMİZE ETKİLİ ANNE BABA EĞİTİMİ

Tanınmış Aile Koçu ve Terapisti, Uzman Psikolog Metin Çınaroğlu 14 Ocak 2014 Salı günü okullarımızda “Etkili Anne Baba Eğitimi” semineri verdi. Livcon Learning Academy Kurucu Başkanı ve CEO’su Metin Çınaroğlu’nun seminerine katılan öğretmen ve velilerimiz çok etkili bir sunum izledi. Bugüne kadar verdiği 2.000’in üzerinde seminer ve konferans veren Metin Çınaroğlu bu etkinliklerde yaklaşık 500.000 kişiye ulaştı. Seminerde anne babalara seslenen Çınaroğlu “eğitici ailelerin” özelliklerini anlattı. Eğitici ailelerde canlılık, içtenlik, dürüstlük ve sevgi ortamının üst düzeyde olduğunu ve ''Seni seviyorum, iyi ki varsın'' gibi güzel sözlerin daha sık kullanıldığını söyleyen Çınaroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Eğitici aileler günlük sorunlara paniğe kapılmadan çözüm getirebilirler. Düşünün; çocuk düşüyor ve bir bardak kırıyor. Sorunlu bir ailede böyle bir kaza yarım saatlik bir nutukla, azarlamayla, hatta belki de dayakla, çocuğu gözyaşları içinde odasına göndermeyle sonuçlanabilir. Eğitici bir ailede ise, muhtemelen biri şöyle diyecektir: ''İpek, bardağını kırdın. Bir yerini kestin mi? Önce bir yara bandı yapıştıralım, sonra süpürgeyi alıp kırıkları temizleyebilirsin. Ben de sana başka bir bardak alırım.'' Velilerimiz akıcı sunumu ve verdiği canlı örneklerle konuğumuzun yaklaşık iki saat süren seminerini çok yararlı bulduklarını ifade etti.

MIND LAB YÖNTEMİYLE EĞİTİM GAZİANTEP’TE İLK VE TEK OLARAK GKV’DE

Eğitimde değişen ve gelişen yaklaşımları uygulamaya özen gösteren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’nın en büyük hedeflerinden birisi sorun çözme becerileri gelişmiş, takım çalışmasına yatkın, ileri düzeyde düşünme becerileri gelişmiş lider bireyler yetiştirmektir. Ulusal ve uluslararası başarılarıyla ilimizi her zaman en iyi şekilde temsil eden GKV Özel Ortaokulu 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Mind Lab eğitim yöntemini uygulamaya başlayacaktır. ABD’den Japonya’ya, 34 ülkede, on milyondan fazla öğrenciyi eğlendirerek eğitip yaşama hazırlayan Mind Lab’in başarısı Yale Üniversitesi tarafından yapılan bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır. Düşünce oyunlarını kullanarak öğrencilere ileri düzey düşünme becerileri kazandıran, yaşam becerilerini geliştiren bir yöntem olan Mind Lab öğrencilerin hem yüreklerine hem de beyinlerine hitap eden, soyut öğretilerden somut sonuçlar çıkarmaya yarayan bir simülasyon aracıdır. Bu yıl Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerine uygulanacak olan Mind Lab eğitimiyle, çocuklar gelişmiş bilişsel, sosyal ve duygusal beceriler kazanacaktır. Mind Lab öğrencilerin farklı düşünebilme, geleceklerini planlama, sorunları çözebilme gibi zihinsel becerileri geliştirmesi yanında otokontrol, kurallara uyabilme, başkalarının hakkına saygı gösterebilme gibi yaşam becerilerini destekleyecektir. Eğitimde başarının en temel koşulunun okulun eğitim kalitesini yükseltmek olduğunu savunan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Mind Lab’in etkin olarak kullanılması amacıyla 3-5 Eylül 2013 tarihleri arasında düzenlenen hizmet-içi eğitim semineriyle yöntemi öğretmenlerine tanıttı. Mind Lab konusunda veli ve öğrencilerimize ayrıntılı bilgilendirme yapılacaktır.

MİNİK GKV'LİLER OKULA MERHABA DEDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında 2013-2014 eğitim öğretim yılının ilk zili 9 Eylül 2013 Pazartesi günü anaokulu 6 yaş ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerimiz için çaldı. Okula anne ve babalarıyla birlikte gelerek öğretmenleri ve yeni arkadaşlarıyla tanışan miniklerin heyecanları gözlerinden okunuyordu. Kuruluşunun 50. yıl dönümünde ilk zili minik öğrenciler için çalan GKV Özel Okullarında ortaokul 5. ve 8. sınıf öğrencilerimiz için de uyum programı başladı. Uyum haftasında okula bir hafta erken gelen minikler bu sürede arkadaşları ve öğretmenleriyle tanışarak okul kurallarını öğrenecekler. Sabahtan öğlene kadar bir hafta sürecek okula uyum programı sonunda 16 Eylül 2013 Pazartesi günü normal eğitim öğretime başlanacak. Okul bahçesinde düzenlenen ve çok sayıda velinin katıldığı uyum programı açılış ve tanışma töreninde GKV Özel Anaokulu Müdürü Neslihan Türkistanlı, GKV Özel İlkokulu Müdür Yardımcısı Ayfer Küçükdurmaz ve GKV Özel Okulları Genel Müdürü Y. Doç. Dr. Atanur Vergili bir konuşma yaptı. Genel Müdür Dr. Atanur Vergili konuşmasında "GKV Özel Okullarının 50. yılının ilk zili siz minik yavrularımız için çalıyor. Yarım asırı geride bıraktığımız bugün hepimiz için çok anlamlı ve tarihi bir an. Geleceğe hazırlanmak üzere GKV Özel Okullarını tercih etmeniz bizleri çok mutlu etmektedir. Yarım asırlık birikim ve deneyimimizle binlerce mezunumuz gibi sizleri de geleceğe en iyi şekilde hazırlayacak ve yaşamınız boyunca GKV’li olmanın gururunu yaşatacağız. Hepinize okullarımıza hoş geldiniz der, 2013-2014 eğitim öğretim yılının sağlıklı ve başarılı geçmesini dilerim" dedi. Yapılan konuşmaların ardından okul yöneticilerimiz ve branş öğretmenlerimiz öğrencilere tanıtıldı. Tören bitiminde öğretmenleri eşliğinde neşe içinde sınıflarına alınan minik öğrenciler yeni arkadaşlarıyla tanışarak ilk derslerine başladı.

OKUL SPORLARI SATRANÇ TURNUVASINDA İLK ÜÇTE GKV’ Lİ BEŞ ÖĞRENCİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 3-5 Ocak 2014 tarihlerinde düzenlenen Gaziantep Okul Sporları Satranç Turnuvasında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri 5 derece elde etti. Sekiz kategoride yapılan okul sporları satranç turnuvasında küçük erkekler kategorisinde birinci olan 4-D sınıfı öğrencimiz Atalay Hoylu kupa, tablet PC ve hediye paketi, küçük erkekler kategorisinde ikinci olan 4-C sınıfı öğrencimiz Umut Barış İNANÇ ve küçük kızlar kategorisinde ikinci olan 5-C sınıfı öğrencimiz Hatice Mislina BOZKURT kupa, MP3 ve hediye paketi ile ödüllendirildi. 2014 yılının ilk satranç turnuvası olan organizasyonda 4-A sınıfı öğrencimiz Cemre Özdemir minik kızlar kategorisinde ve 4-D sınıfı öğrencimiz Onur Erdoğan küçük erkekler kategorisinde üçüncü olarak bronz madalya aldı. Dereceye giren öğrencilerimize ödülleri M1 Alışveriş Merkezinde 5 Ocak Pazar günü düzenlenen ödül töreninde verildi. Başarılı satranççılarımızı kutlarız.

OKULLAR ARASI YÜZME YARIŞMALARINDA GKV AÇIK ARA BİRİNCİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Yıldız Kız, Yıldız Erkek yüzme takımlarımız Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürlüğü tarafından 7-9 Ocak 2014 tarihleri arasında Kamil Ocak Kapalı Yüzme Havuzunda düzenlenen Okullar Arası Yıldızlar ve Gençler Yüzme İl Birinciliği yarışmalarında geçen yıllarda olduğu gibi il şampiyonu oldu. Yüzücülerimiz yarışmalarda çok başarılı bir performans sergileyerek rakiplerine büyük bir üstünlük sağladı. Aynı yarışmalarda Gaziantep Kolej Vakfı Özel Lisesi genç erkek yüzme takımımız da rakiplerini geride bırakarak il şampiyonu oldu. Öğrencilerimiz bu sonuçlarla diğer spor branşlarında olduğu gibi yüzmede de uzun yıllardır elinde bulundurduğu şampiyonluk serisini devam ettirdi. GKV’li şampiyon yüzücüler daha sonra açıklanacak tarihlerde yapılacak bölge birinciliğinde okulumuzu ve ilimizi temsil edecektir. Şampiyon yüzücülerimizi kutlar, bölge birinciliğinde başarılarının devamını dileriz. Yıldız Kız Yüzme Takımı 1- Azize Selin Yalnız 2- İrem Gökkoruk 3- Kevser Melekoğlu 4- Öykü Akman 5- Başak Özberk 6- Beste Serin 7- Beyza Erdinç Yıldız Erkek Takımı 1- Can Demir 2- Bedri Yapar 3- Batuhan Yalçın 4- Doran Pamukçu 5- Berkay Balık 6-Emin Kaan Yolcu Genç Erkek Yüzme Takımı 1- Berke Ataseven 2- Mustafa Kara 3- Zeki Güleç 4- Efe Maralcan 5- Berk Gündoğdu 6- Berkay Karadağ ORTAOKUL YILDIZ KIZ İL SIRALAMASI 1.Gaziantep Kolej Vakfı Ortaokulu 2. Turgut Özal Ortaokulu 3.Adnan A.Ş Ortaokulu ORTAOKUL YILDIZ ERKEK İL SIRALAMASI 1.Gaziantep Kolej Vakfı Ortaokulu 2.Adnan A.Ş Ortaokulu 3.Özel Sanko Okulları GENÇ ERKEK İL SIRALAMASI 1. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Lisesi 2. Özel Sanko Okulları 3. İMKB Anadolu Lisesi

OKULUMUZ BAHARI LALELERLE KARŞILAYACAK

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri, çevrelerini güzelleştirmek amacıyla okul bahçesine lale soğanları dikti. GKV’liler, yaparak yaşayarak öğrenme modelini hedef alarak lale güzelliğini ve çevre sevgisini aşılamak, çevre duyarlılığına farkındalık yaratmak, amacıyla okul bahçesinde “Lale Dikme Etkinliği” yaptı. Lale dikimine büyük ilgi ve özen gösteren öğrenciler, etkinlikte birlikte hareket edebilme, grup çalışması yapma, kardeşlik duygusu ve sorumluluk gibi güzel davranışlarını pekiştirme becerilerini de geliştirdiler. Okul bahçesinde lale soğanlarının dikilmesi için her sınıf için ayrı bir alan belirlendi. Öğrenciler öğretmenleri eşliğinde kendilerine ayrılan alanlara büyük bir keyif ve heyecan içinde lale soğanlarını diktiler. Şimdi baharın gelmesini ve lalelerin büyüyerek rengârenk güzellikleriyle çevremizi süslemesini sabırsızlıkla bekliyorlar.

SATRANÇ ŞAMPİYONASI’NDA, ÜÇ ÖĞRENCİMİZ MİLLİ TAKIM ADAY SPORCUSU SEÇİLDİ

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından 24–31 Ocak 2014 tarihlerinde, Kemer - Antalya’da düzenlenen 2014 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası’nda GKV Özel İlkokulu 1-D sınıfı öğrencisi Dila Baloğlu 7 yaş bayanlarda Türkiye dördüncüsü, 4-A sınıfı öğrencisi Onur Utku Batmaz Türkiye beşincisi ve 4-A sınıfı öğrencisi Cemre Özdemir Türkiye 4. ile aynı puandan Türkiye dokuzuncusu olarak milli takım aday sporcusu olarak büyük bir başarı kazandı. Türkiye genelinde 63 il ve KKTC'den 1459 sporcunun katıldığı 2014 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası ödül töreni 31 Ocak 2014 Cuma günü Limra Otel’de yapıldı. Törende Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay yaptığı kapanış konuşmasında Türkiye’nin hemen her yerinden turnuvaya yoğun bir katılımın olduğunu söyleyerek sporculara, velilere ve turnuva hakemleri ve görevlilere teşekkür etti. Kategori şampiyonları ve ulusal takım havuzuna giren sporculara kupa ve madalyaları, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Başkan Vekili Prof. Dr. Yusuf Doğruer, TSF Yönetim Kurulu üyeleri, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Culfa ve Kemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Görür tarafından verildi.

SBS TÜRKİYE BİRİNCİSİ GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARINDAN

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 2013 SBS’ de Türkiye şampiyonu. Daha önce SBS’ de kazandığı il birinciliklerinin ardından bu yıl da Türkiye birincisi çıkarmayı başaran Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu üstün başarılarını devam ettirdi. GKV Özel Ortaokulu öğrencisi Burak Kaan Başar 700 tam puanla SBS Türkiye birincisi olmayı başardı. Şampiyon öğrencimiz Burak Kaan Başar’ın elde ettiği başarı Gaziantep için de önemli bir derece oldu. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili “Okullarımızın kuruluşunun 50. yılında LYS’ nin ardından gelen bu başarı bizleri çok mutlu etti. Eğitimde yıllardır ilimizin gururu olan bu başarılar, uzun ve disiplinli çalışmalar yanında okullarımızın yarım asırlık birikim ve deneyimlerinin yansımasıdır. Şampiyon öğrencimiz Burak Kaan Başar’ı ve sınavda üstün başarı gösteren tüm öğrencilerimizi kutluyor, başarıya katkı sağlayan velilerimize, okul yöneticilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz” dedi. GKV Özel Ortaokulu Müdürü Ali Bozgeyik’te uzun ve yorucu bir maratonun ardından elde edilen sonuçların övünç verici olduğunu ve Türkiye birinciliğinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek “Şampiyon öğrencimizi yürekten kutluyorum. Burak Kaan Başar ilimizin ve okullarımızın gururu oldu. Öğretmenlerimize ve ekip arkadaşlarıma sağladıkları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. 2013 SBS’ de bireysel başarının yanı sıra kitlesel anlamda da önemli derecelerimiz oldu. Türkiye genelinde ilk binde 5 derece elde ederken, Gaziantep il sıralamasında ilk 100’de 19 ve ilk 1.000’de 62 derece yaparak kentimizin eğitim sıralamasının yükselmesinde önemli katkı sağladık” dedi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulunun 2013 SBS’ de elde ettiği üstün başarıda emeği geçen yönetici, öğretmen, veli ve öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

İLKNUR GÜNTÜRKÜN KALIPÇI’DAN ATATÜRK KONFERANSI

Atatürk araştırmaları uzmanı, Araştırmacı-Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında 11 Kasım 2013 Pazartesi günü okulumuzda bir konferans verdi. Mütevelli Kurulu Başkanımız ve Yönetim Kurulu Başkanımızın da katıldığı konferansı 8. ve 9. sınıf öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz izledi. Konferansta akıcı sunumuyla Atatürk’ün çeşitli özelliklerinden ilginç örnekler veren İlknur Kalıpçı, Atatürk'ün dünya döneminin liderleri içerisinde 21'inci yüzyıla geçebilen tek lider olduğunu vurguladı. Sayın Kalıpçı konuşmasında özetle "Atatürk halkının ve dünyanın nabzında en büyük canlılığıyla, sevgisiyle, saygısıyla hala yaşayabilen dünyadaki tek liderdir. Önemli olan da, yaşarken ölmek değil, öldükten sonra da bu kadar uzun süre canlı kalabilmeyi başarmak değil midir? Atatürk'ü biz hep tarihe mal olmuş yönleriyle tanıdık. Asker ve devlet adamı yönünü ön plana çıkardık. Oysa Atatürk gerçek bir edebiyat, bilim, kültür, sanat ve spor tutkunu çok yönlü bir liderdi" dedi. Bizlere Atatürk’ü fazla bilinmeyen üstün yönleriyle anlatan ve tüm öğrencilerimizin hayranlıkla izlediği bir sunum yapan Sayın Kalıpçı’ya teşekkür ederiz.

GKV ÖZEL LİSELERİ ÖĞRENCİLERİ ATA’MIZI ZİYARET ETTİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Atatürkçü Düşünce ve Tiyatro Kulübü 15-17 Kasım 2013 tarihinde Ata’ya Saygı ve Ankara gezisi düzenledi. Modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebedi istirahatgâhında ziyaret ederek GKV Ailesi ve Türk gençliği adına Ata’ya minnet ve şükran duygularını yineleyen öğretmen ve öğrencilerimiz gezi süresince çok duygulu anlar yaşadı. Bir yönetici ve üç öğretmen gözetiminde 9, 10 ve 11. sınıflardan 33 öğrencimizin katılımıyla gerçekleşen gezi, 15 Kasım Cuma günü başladı. 16 Kasım 2013 Cumartesi günü saat 09.40’ta Ata’nın mozolesine GKV Özel Okulları adına çelenk konularak, saygı duruşunda bulunuldu. Tören esnasında ve Anıtkabir gezisi sırasında büyük bir duygu yoğunluğu yaşandı. GKV Özel Liseleri Müdür Başyardımcımız Mevlüt Duman’ın Anıt Kabir özel defterini imzalamasının ardından Savaş Panoramaları Müzesi ziyaret edildi ve Anıtkabir Derneği mağazasından hediyelik anı eşyaları satın alındı. Anıtkabir’den sonra 1925’ten 2006 yılına kadar hapishane olarak kullanılan ve Nazım Hikmet, Bülent Ecevit, Necip Fazıl Kısakürek, Deniz Gezmiş ve Muhsin Yazıcıoğlu gibi birçok ünlü ismin hapis yattığı ve 2011 yılında müzeye dönüştürülen Ulucanlar Cezaevi gezildi. Aynı gün öğleden sonra MTA Tabiat Tarihi Müzesi, Atatürk Orman Çiftliği ve Atatürk Evi ve Türkiye’nin en büyük akvaryum tüneline sahip olan Nata Vega AVM’ye gidildi. Gezinin ikinci günü olan 17 Kasım 2013 Pazar günü 1.TBMM, 2. TBMM ve 1938’den 1953’ten Anıtkabir’e nakline kadar Ata’nın naaşını misafir eden Etnografya müzesi ziyaret edildi. GKV Özel Liseleri öğrenci ve öğretmenlerine unutulmaz anılar yaşatan gezi, aynı gün akşam saatlerinde Gaziantep’e dönüşle sona erdi.

GKV ÖZEL FEN LİSESİ ÖĞRENCİSİ BÜŞRA ABDULKADİROĞLU KOMPOZİSYON BİRİNCİSİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi öğrencisi Büşra Abdulkadiroğlu, Gaziantep Verem Savaş Derneği tarafından düzenlenen “Veremle Mücadele” konulu liseler arası kompozisyon yarışmasında birinci oldu. Gaziantep Verem Savaş Derneğinin toplumumuzda bireylerin verem hastalığı konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla lise öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirdiği veremle mücadele kompozisyon yarışmasında il birincisi olan Büşra Abdülkadiroğlu çeyrek altın, plaket ve başarı belgesi ile ödüllendirildi. GKV Özel Okulları öğrencileri akademik alanda olduğu kadar sosyal, kültürel ve sanatsal alanlardaki başarılarıyla da fark yaratmaktadır. Bu öğrencilerimizden birisi olan ve 2012 SBS İl Birincisi ve Türkiye 5. si Büşra Abdulkadiroğlu, bu ödülle okullarımızın sayısız başarılarına bir yenisini daha eklemiştir. Öğrencimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

GKV ÖZEL İLKOKULU 2. SINIFLARIMIZIN İTFAİYE GEZİSİ

GKV Özel İlkokulu 2. sınıf öğrencilerimiz öğretmenleri ile birlikte, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne gezi ve gözlem ziyareti yaptı. Hayat Bilgisi dersi ünitesi kapsamında; acil durumlarda ulaşılabilecek kurumları tanıma, yerinde görme, inceleme ve görevlerini öğrenme amacıyla yapılan geziye tüm ikinci sınıflarımız katıldı. Gaziantep İtfaiye Müdürlüğü görevlileri eşliğinde büyük salona alınan öğrencilere bir sunum yapılarak kurum hakkında bilgi verildi. Anlatılanları ilgi ve dikkatle dinleyen öğrencilerimiz merak ettikleri konular hakkında sorular sordu. Öğrenciler sonra İtfaiye görevlileri ile yangın, doğal afetler ve ilk yardım uygulamaları yaptı. Daha sonra bahçeye itfaiye araçlarının olduğu bölüme gidildi. Bütün sınıflardan sınıf temsilcilerinin katıldığı yangın söndürme uygulamaları büyük bir keyifle izlendi. Günün anısına kendilerine verilen hediyeleri alan öğrencilerimiz çok önemli bilgi ve kazanımlarla geziyi tamamladı.

GKV ÖZEL İLKOKULU 3. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN KİTAP OKUMA ŞENLİĞİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 3. sınıf öğrencileri kitap okuma alışkanlıklarını yaz tatilinde de sürdürdü. Kitap okuma alışkanlıklarını devam ettirmek ve kitabın yararları konusunda çevresini bilinçlendirmek isteyen öğrenciler yaz tatilinde bile kitaplarını yanlarından ayırmadılar. Tatilde okudukları tüm kitapları okul koridorlarında sergileyerek arkadaşlarına örnek olan bilinçli GKV’liler “Ülkemize, ulusumuza, insanlığa yararlı bir insan olmak istiyorsak kendimize en yakın arkadaş olarak kitapları seçmeliyiz” görüşünden yola çıkarak boş zamanlarında kitap okumayı kendilerine ilke edindiler. Bu etkinliği yürekten kutlayan GKV Özel İlkokulu Müdürü Hüseyin Emre “Bütün alışkanlıklarda olduğu gibi kitap okuma alışkanlığı ve kitap sevgisi de küçük yaşlarda kazanılır. Çocuk kitaplarının eğitimde önemli bir yeri vardır. Kitaplarla arkadaşlık küçük yaşlarda başlarsa bu güzel alışkanlık ileri yaşlarda da devam eder. Kitap okuma alışkanlığı kazanan insanlar daha bilgili, daha görgülü ve daha pozitif insanlar olarak herkes tarafından takdir edilir “dedi. Öğrencilerimizin, kitapla dostluklarını geliştirerek kitap okuma alışkanlığını kalıcı hale getirmesi amacıyla düzenlenen kitap okuma şenliği Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulunun tüm sınıflarında öğretim yılı boyunca devam edecektir.

GKV ÖZEL İLKOKULU 3. SINIFLARI BAŞKANLARINI SEÇTİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 3. sınıf öğrencileri sınıf başkanlığı seçiminde demokrasi deneyimi kazandı. Gerçek demokratik seçim kurallarının uygulandığı 3. sınıflar sınıf başkanlık seçiminde her sınıftaki adaylar kendilerine tanınan bir haftalık propaganda süresinde kendilerini ve seçim hedeflerini tanıttı. Başkan adaylarının oy toplama yarışında öne geçmek için arkadaşlarına yaptıkları konuşmalar ve seçim vaatleri renkli bir çekişmeye sahne oldu. Fotoğrafını asan, sınıf kapısına vaatlerini yazan, afiş hazırlayarak seçmenlerinden oy isteyen adaylar, arkadaşlarını ikna etmeye çalıştı. Başkan adayları bu tavırlarıyla profesyonel büyüklerinden geri kalmadı. Sınıflardaki başkanlık seçimleri öğretmen gözetiminde gizli oy kullanılarak gerçekleştirilmiş ve belirlenen ortak sandık kurulu tarafından açık sayım yapıldı. Tüm öğrencilerimiz saygı ve düzen içinde güzel bir seçim örneği sergiledi. Seçimi kazanan 3-A Sınıfı Başkanı Buğrahan Yalçın, 3-B Sınıfı Başkanı Tuna Yıldız, 3-C Sınıfı Başkanı Açelya Haratoğlu, 3-D Sınıfı Başkanı Ada Oktay ve 3-E Sınıfı Başkanı Ali Kemal Sönmez’i kutlar, seçime katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

GKV ÖZEL İLKOKULU 4. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN “GAZİANTEP MOZAİK MÜZESİ GEZİSİ”

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 4. sınıf öğrencileri öğretmenleri eşliğinde, Gaziantep Mozaik Müzesi’ni ziyaret ederek, müzedeki mozaikleri incelediler. Dünyanın en büyük mozaik müzesi olan ve Zeugma Antik Kentinde yapılan kazılarda ortaya çıkarılarak sergilenen tarih, kültür ve sanat değeri eşsiz olan mozaikleri inceleme fırsatı bulan öğrencilerimiz, aynı zamanda mozaiklerin mitolojik öykülerini dinleyerek tarihi değerlerini öğrendi. Gaziantep Mozaik Müzesi’nin muhteşem görselliği öğrencilerimizi büyüledi. Öğrencilerimiz, yaklaşık iki bin yıllık tarihe sahip olan Zeugma Antik Kentinin ticaret, sanat ve kültürde ne kadar zengin olduğunu ve bu parlak medeniyetin ilimizde bulunduğunu öğrendiler. Gaziantep’in ticaret ve sanayi alanındaki gelişmişliğini tarihi bağ ile ilişkilendiren GKV’liler, mozaiklerin paha biçilmez güzellikleriyle dünyanın en kaliteli eserleri arasında olduğunu öğrenmenin mutluluğunu yaşarken, iki bin yıllık mozaiklerin define avcılarının talan etmesiyle eksilmiş olmasına çok üzüldüklerini söylediler. M.Ö 300 yılları civarında Büyük İskender’in generallerinden Seleukus’ın kurduğu antik mimarinin bir bütünlük içinde sergilenmesini çok beğenen öğrencilerimiz çingene kızını hayranlıkla izleyerek müzeden ayrıldılar. GKV Özel İlkokulu Müdürü Hüseyin Emre; bir ulusu ulus yapan en büyük etkenlerin başında güçlü bir tarih ve kültür bilincinin geldiğini söyledi. Hüseyin Emre; GKV öğrencilerinin Gaziantep’in tüm tarihi ve kültürel mekânlarını yakından tanıyarak onlara sahip çıkmasının bilinçli bir nesil yetiştirmek için çok önemli olduğunu, bu nedenle düzenli aralıklarla bu tür etkinlikler gerçekleştirildiğini belirtti.

GKV ÖZEL İLKOKULU’NDA CUMHURİYET COŞKUYLA KUTLANDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yıldönümünü coşkuyla kutladı. GKV Özel İlkokulu 3. sınıf öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan kutlama programında, öğrencilerimizin başarılı sunum ve gösterileri ilgiyle izlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasında, Okul Müdürü Hüseyin Emre “Bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup kollamak, iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır. Bu duygu ve düşünceler içerisinde herkesin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyorum” diyerek günün anlam ve önemini vurguladı. Sunuculuğunu 3. sınıf öğrencilerimizin yaptığı programda sahnelenen “Cumhuriyet İlkeleri” konulu canlı tablo gösterisinde, cumhuriyetin kuruluşu ve kazanımları canlandırıldı. Cumhuriyet şiirlerinin okunmasının ardından, öğrenci korosunun seslendirdiği cumhuriyet marşaları, programın coşkusunu artırdı. Cumhuriyet kutlaması ilgiyle izlenen ve duygulu anlar yaşatan “Cumhuriyet Oratoryosu” ve halk oyunları ekibinin sunduğu zeybek gösterisi ile son buldu.

GKV ÖZEL LİSELERİ AVRUPA BİRLİĞİNE HAZIR

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri Ayla Watsuji, Elif Ece Uçar, İlayda Sözmen, Ali Fırat Sürücü, Mert Güneş öğretmenleri Özlem Fındık’ın rehberliğinde 8-11 Kasım 2013 tarihleri arasında İstanbul Özel İstek Semiha Şakir Lisesinde düzenlenen 14. National Selection Conferance of European Youth Parliament Turkey (NSC of EYP Turkey)’e katıldılar. Avrupa Birliği Parlamentosunun, öğrencilerle oluşturulan bir modelini yaratmaya dayalı bu programda GKV öğrencileri çok önemli kazanımlar elde ettiler. Üst düzey İngilizce gerektiren bu konferansta öğrenciler, toplumun bir bireyi olarak neler yapabileceklerini, bir toplulukla beraber ne kadar güçlü olabileceklerini ve dünyanın önemli siyasi sorunları hakkında görüşlerini özgürce dile getirip, bu sorunlara yaratıcı çözümler üretebileceklerini gördüler. Programda etkin rol alan öğrencimiz Ayla Watsuji konferansın kendisi ve arkadaşları için çok yararlı olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Konferansın ilk gününde yapılan oryantasyon çalışmalarında hayatımızda hiç tanımadığımız insanlarla güçlü ilişkiler kurduk. Daha sonra 2. ve 3. gün komite toplantıları yaparak bize verilen sorunlar hakkında çözümler üretip, yasa tasarımızı hazırladık. Son gün ise, genel kurulda diğer komitelerle beraber yasa tasarılarımızı tartıştık. Parlamento olarak bu yasaları onayladık veya reddettik. Asıl amaç, yasa tasarılarımızın genel kurulda geçip geçmemesi değil, bizim bu tecrübeleri edinmemizdi. Kişisel gelişimimize büyük ölçüde katkısı olan bu konferansta unutulmayacak anılarımız oldu. Umarım okulumuzun bütün öğrencileri buna benzer bir tecrübe yaşama fırsatı bulabilirler.” GKV Özel Liseleri Projeler Koordinatörü Özlem Fındık, bu projeye katılan öğrencilerin performanslarıyla diğer öğrenciler arasında fark yarattıklarını, özgüvenleri ve altyapılarını çok iyi bir şekilde ortaya koyduklarını böylece hem kendilerini hem de GKV Özel Okullarını en iyi şekilde temsil ettiklerini söyleyerek öğrencilerini kutladı.

GKV ÖZEL LİSELERİ LİSE MÜNAZARA TAKIMI ODTÜ MÜNAZARA TURNUVASINDA ŞAMPİYON OLDU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Münazara Takımı 30 Kasım-2 Aralık 2013 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen ODTÜ Çaylaklar Münazara Turnuvası’nda birinci oldu. Çeşitli okullardan yaklaşık 90 takımın yarıştığı turnuvaya Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 2 takım, TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi 8 takım, Ankara Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi 2 takımla katıldı. Turnuvanın üniversite kategorisinde Boğaziçi Üniversitesi, ODTÜ, Koç Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Fatih Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, İstanbul Şehir Üniversitesi münazara takımları yarıştı. Turnuvanın ilk iki gününde okullar kura ile belirlenen gruplarda maçlar yaptı. Lise grupları iki günlük süreçte üniversite takımları ile yarışarak puan toplamaya çalıştı. Üniversite takımları ile yarışan liselilerden en yüksek puanı elde eden 4 takım 2 Aralık günü liseler finalini gerçekleştirdi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri takımlarından, Hikmet Kadıoğlu ve Recep Oğuz Aras’ın oluşturduğu GKV-A takımı üniversitelerden elde ettiği en yüksek puana sahip lise takımı olarak lise finaline çıkmaya hak kazandı. Ezgi Koçdağ ve Uygar Körcük’ün oluşturduğu GKV-B takımı da iyi bir performansla yüksek puan aldı. Finalde “Tüm devlet üniversiteleri vakıflaştırılmalıdır” savı üzerinden hükümet, açılış kısmı olarak maça çıkan takımımız diğer takımların dikkat dağıtıcı hareketlerine rağmen şampiyon oldu ve okullarına 3. ODTÜ Çaylaklar Münazara Turnuvası Liseler Şampiyonu kupasını kazandırdı. Turnuvaya GKV Özel Liseleri Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Dilara Çarşanlı rehberliğinde katılan öğrencilerimiz Hikmet Kadıoğlu, Recep Oğuz Aras, Ezgi Koçdağ ve Uygar Körcük’ü kutlar, katılacakları diğer yarışmalarda başarılar dileriz.

GKV ÖZEL ORTAOKULU KİTAP ŞÖLENİNDE

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri, kültür etkinliğinde 18 Ocak 2014 Cumartesi günü Adana’da birçok yayınevi ve yazarın katıldığı “ ÇUKUROVA 7. KİTAP FUARI” nı ziyaret etti. Okul Müdürümüz Ali Bozgeyik, Müdür Yardımcımız Nadir Gürsel ve Türkçe öğretmenlerimizin rehberliğinde 44 öğrenciden oluşan GKV grubu, Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleşen bu doyumsuz kitap şölenine katıldılar. Kitapevlerinin stantlarından kitap satın alan öğrencilerimiz Ahmet Ümit, Ayşe Kulin, Gülten Dayıoğlu, İpek Ongun, Ali Nesin, Muzaffer İzgü, Canan Tan ve Can Dündar gibi tanınmış yazarlarla tanışarak kitaplarını imzalatma fırsatı buldular. Eğitim-öğretimde çağdaş bilim ve bilginin ışığında yol alarak ilerlemeyi kendine ilke edinen GKV’ liler, gerçekleştirilen bu kültür gezisinde kitap okuma sevgisi, kitabın yaşamımızdaki yeri ve önemi gibi konularda paylaşımda bulundu. Fuarda panel, söyleşi ve şiir dinletisi gibi çeşitli etkinliklere de katılan öğrencilerimiz çok yararlı bir geziye katılmanın mutluluğunu yaşadı.

GKV ÖZEL LİSELERİ ÖĞRENCİLERİ 2014 KARTALKAYA SNOWBOARD VE KAYAK KAMPI’NA KATILDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri ve Caddebostan Gençlik Kampları işbirliği ile Bolu Kartalkaya’da bulunan Dorukkaya Otel tesislerinde gerçekleştirilen Snowboard ve Kayak Kampı başarıyla tamamlandı. 19-23 Ocak 2014 tarihlerinde düzenlenen kampa öğretmenlerimiz Özlem Fındık ve Mahmut Şahinler rehberliğinde 17 öğrencimiz katıldı. Öğrencilerimiz kamp süresince profesyonel eğitimcilerden teorik ve uygulamalı kayak ve snowboard eğitimleri aldı. Deneyim ve performans düzeylerine uygun gruplara ayrılan ve günün büyük bir bölümünü kayak pistinde geçiren GKV’liler akşamları çeşitli animasyon etkinlikleri ve oyunlara katılarak eğlenceli bir kamp geçirdiler. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında öğrencilerimizin özgüvenlerini güçlendirerek, yeni dostluklar kurup, gerçek hayatla ilgili önemli deneyimler kazandığı bu tür kamp, gezi ve sosyal etkinliklere geniş yer verilmektedir.

GKV ÖZEL ORTAOKULU CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMASI

Cumhuriyetimizin 90. yılı Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri “Resimlerle Yaşayan Atatürk” sergisi ve Cumhuriyet konulu kompozisyon yarışmasıyla başladı. 28 Ekim 2013 Pazartesi günü 9.30’da GKV Konferans salonunda gerçekleştirilen ve Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Türkçe, Müzik ve Sosyal Bilgiler öğretmenleri ile öğrenciler tarafından hazırlanan Cumhuriyet Bayramı Programı büyük ilgi gördü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programı öğrenci velilerimiz de izledi. Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sefer Kürüz’ün günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasının ardından öğrencilerimiz birbirinden güzel şiirlerle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü andı ve izleyicilere Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu yansıttı. Törende daha sonra 'Cumhuriyet' konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan 7.sınıf öğrencisi İrem Ateş “Cumhuriyetsiz Yaşamak” başlıklı kompozisyonunu okudu ve öğrencilerimizin başarıyla sunduğu canlı müzik ile şiirin başarıyla kaynaştığı Cumhuriyet Oratoryosu büyük beğeni topladı. Oratoryonun ardından Sosyal Bilgiler Öğretmenlerimizin hazırladığı Cumhuriyet konulu slayt gösterisinde cumhuriyetin ne zor şartlarda kurulduğu, bu uğurda nelerin feda edildiği vurgulanarak Ata’mıza ve vatanımızın kurtuluşu için canını veren şehitlerimize minnet ve şükran duyguları ifade edildi. Cumhuriyet programı, tiyatro gösterisiyle devam etti. 7. sınıf öğrencilerimiz Özgür Coşkun ve Mustafa Öztürkmen’in canlandırdığı “Hacivat ile Karagöz Cumhuriyet Bayramı’nı Kutluyor” adlı oyun ilgiyle izlendi. Programın son bölümünde ortaokul öğrencilerimizin sergilediği step gösterisi bayram coşkusunu artırdı.

GKV ÖZEL LİSELERİ ÖĞRENCİLERİNE DJ PARTİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri, geçtiğimiz haftalarda öğrenci meclisi seçimlerini yaparak üç ayrı lisesinin başkanlarını seçti. Yeni öğrenci meclisi başkanlarımız ilk icraatları olarak liseli arkadaşlarının doyasıya eğlenerek motivasyonlarını ve başarılarını artırmalarına yardımcı olacak bir eğlence gerçekleştirdi. GKV Özel Anadolu Lisesi Öğrenci Meclis Başkanı Eren Kaleoğlu ve M. Erol Maraş, Fen Lisesi Öğrenci Meclis Başkanı Onur Deng Alagöz ve Cemil Alevli Koleji Öğrenci Meclisi Başkanı Oğulcan Cenkcimenoğlu liderliğinde ünlü DJ Hakan Hepcan’ın katılımıyla bir eğlence düzenlendi. 15 Kasım 2013 Cuma günü Royal Otel’de gerçekleştirilen “DJ Hakan Hepcan” partisine yoğun ilgi gösteren GKV’liler başarılı organizasyon için başkanlarına teşekkür etti. Elektronik müzik ve popüler şarkılar eşliğinde dans edip eğlenen GKV’liler partiden büyük bir sevinç ve mutluluk ile ayrıldılar. Bir internet fenomeni olan Hakan Hepcan ilk kez bir lise organizasyonuna katıldığını ve çok eğlendiğini, Gaziantep’e ve GKV Özel Okullarına hayran kaldığını belirterek kendisine bu fırsatı veren öğrencilerimizi övdü.

GKV ÖZEL LİSELERİ ÖĞRENCİLERİNİN ÖZDEBİR SINAVINDAKİ TÜRKİYE VE İL DERECELERİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri çeşitli eğitim kurumlarının yaptığı sınavlarda elde ettikleri başarılarla GKV farkını ortaya koyuyorlar. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri’nden 7 öğrencimiz 29 Aralık 2013 Pazar günü yapılan ÖZDEBİR Türkiye geneli YGS deneme sınavına katılan toplam 85.739 öğrenci arasında il genelinde ilk on dereceyi alarak okullarımızın gururu oldu. GKV Özel Fen Lisesi öğrencisi Elif Nur Hasgül bu sınavda YGS 1-2 puan türünde Gaziantep il 1. si ve Türkiye 21. si olarak çok önemli bir başarı kazandı. Aynı sınavda, GKV Özel Liselerinden, Emre Berat Yazmacı YGS 1-2 puan türünde il 2. si-Türkiye 51. si, Barış Tosun, YGS 2’ de il üçüncüsü-Türkiye 136. sı, Ahmet Eren Şen YGS 1’ de il 4. sü- Türkiye 104. sü, Bengü Kardelen Albayram YGS 5 puan türünde il 4. sü -Türkiye 65.si, Bilge Arslan YGS 2 puan türünde il 7. si- Türkiye 182. si ve Müslüm Emir Avcı YGS 1’ de il 9. su- Türkiye 196. sı oldu. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencilerinin takdirle karşılanan bu üstün başarılarının devamını dileriz.

GKV ÖZEL LİSELERİ YGA LİDERLİK ZİRVESİNE DAVET EDİLDİ

Geleceğin liderlerini yetiştiren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, YGA Uluslararası Liderlik Okulu lise zirvesine katılmaya hak kazandı. Başvurusu olumlu sonuçlanan GKV Liderlik ve Girişimcilik Kulübü öğrencilerimiz Mert Çavuşoğlu, Beyza Elmas, Sinan Göğüş ve Dilay Karadağ YGA liderlik zirvesinde okulumuzu temsil edecekler. Liderlerin övdüğü liderlik okulu olan YGA, geleceğin sosyal bilinçli liderlerini keşfeden ve onların liderlik kabiliyetlerini sahada geliştiren uluslararası bir liderlik okuludur. YGA Liderlik Programı, Özyeğin Üniversitesi'nde gerçekleşen YGA Zirvesiyle başlayacaktır. Zirveye, her yıl YGA’ ya internet üzerinden başvuran 50 bin aday arasından seçilen 500 lise öğrencisi katılmaktadır. Bu zirve sonrası öğrencilere başarı ve katılım belgesi verilmektedir. YGA Uluslararası Liderlik Okulu, çok uluslu firmaların dünya başkanlarının, yönetim kurulu üyelerinin, bilim adamı, sanatçı ve akademisyenlerin sorumlu lider olma yolunda tecrübelerini katılımcılarla paylaştığı yoğun bir eğitim programıdır. Liderlik Okulunu üstün başarıyla tamamlayanlar; New York, Washington ve Research Triangle’da gerçekleştirilen 2 haftalık YGA Amerika Liderlik Kampı’na katılma hakkı kazanacaktır. Liderlik aşamaların ilk basamağı 26 Ocak 2014 Pazar günü İstanbul Özyeğin Üniversitesi'nde gerçekleşecektir. GKV Liderlik ve Girişimcilik Kulübü olarak bizler de bu aşamaları başarılı bir şekilde geçerek, okulumuzu en iyi şekilde temsil etmek için yola çıkıyoruz.

GKV ÖZEL LİSELERİNDE LİDERLİK VE GİRİŞİMCİLİK ETKİNLİĞİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Liderlik ve Girişimcilik Kulübü, kulüp etkinliğinde TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Uluslararası Girişimcilik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakkı Arda Tokat'ı konuk etti. Y.Doç.Dr. Tokat, ODTÜ Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra Montclair State University’de MBA, New Jersey MS-Pace University ve New York MA-Brooklyn College’da yüksek lisans ve ardından City University of New York' ta doktora derecesini alarak TOBB Üniversitesi’nde göreve başladı. Dr. Tokat konferansında "Liderlik stratejilerini yeniden sorgulama", "Farkındalık yaratma", "Vizyon geliştirme ve genişletme", "Olayları inceleyerek çözümler üretme" "Toplumsal Sorumluluklar", "Sosyal İnovasyon", "Sivil toplum ve gönüllülük", "Kurumsal sosyal sorumluluk ve gönüllülük" gibi ana başlıklarda GKV Özel Liseleri öğrencilerine yaralı bilgiler verdi. Dr. Tokat keyifli söyleşisiyle öğrencilerle samimi bir iletişim kurdu ve soruları cevapladı.

GKV ÖZEL LİSELİ MERT GÜNEŞ’İN BÜYÜK BAŞARISI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Mert Güneş, Uluslararası Lions Kulüpleri Birliğinin organize ettiği Lions Gençler Arası Değişim Programı İngilizce sınavında Türkiye birincisi olarak büyük bir başarı elde etti. Lions Gençler Arası Değişim Programı (International Youth Exchange Programı)’ nın amacı dünyanın birçok farklı ülkesinden seçilen gençleri, yurtdışında 3-4 haftalık bir kampta buluşturarak, onlara sanat, spor, kültür alanlarında etkinlikler yaptırmak, birlikte vakit geçirmelerini ve yeni dostluklar kurmalarını sağlayarak kültürel etkileşime ortam hazırlamaktır. Yüzlerce kişinin girdiği bu sınavda, ilk otuza giren öğrenciler ile ülke seçimi için toplantı yapılacak ve ilk sıralardaki öğrenciler ülke seçimi konusunda daha avantajlı olacaktır. Daha sonraki aşamada, gençler seçtikleri ülkede Lions aileleri tarafından misafir edilecektir. GKV’li Mert Güneş de çok önemli bir başarıya imza atarak İngilizce yapılan yazılı ve sözlü seçme sınavında en üstün başarıyı göstererek Türkiye birincilisi oldu ve istediği ülkede programa katılma hakkı kazandı. Bu sınavda, GKV Özel Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Elif Ece Uçar Türkiye 4., Deniz İdil Sonsayar 15., Berk Yılankırkan 26. ve Muazzez Ceren Özçift 46. olarak öğretmenlerini ve ailelerini gururlandırdı. Mert Güneş ve GKV Özel Liseli diğer öğrenciler, bu başarılarında okullarında aldıkları İngilizce eğitiminin ve öğretmenlerinin özverili çalışmalarının çok büyük etkisi olduğunu söyleyerek ailelerine ve okullarına teşekkür etti. Sevgili öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

GKV ÖZEL LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN ONKOLOJİ HASTANESİNE ANLAMLI ZİYARET

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencileri, rehber öğretmenlerinin refakatinde, her yıl olduğu gibi, Gaziantep Onkoloji Hastanesi’nde tedavi gören lösemili çocukları ziyaret etti. GKV Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü ziyaret öncesinde “Lösemili Çocuklar Yaşasın” sloganıyla bir yardım kampanyası düzenledi. Öğrencilerimizden büyük ilgi gören kampanyada toplanan paralarla lösemili çocuklar için çeşitli oyuncak, kıyafet ve kırtasiye malzemesi gibi hediyeler alındı. Bu hediyeler paketlenerek hastaneye götürüldü. GKV’li öğrenciler Onkoloji Hastanesi anaokulunda eğitim gören lösemili çocuklarla tanışarak onlarla sohbet etti. Alınan hediyeleri çocuklara veren GKV’liler minik kardeşleriyle kısa sürede kaynaşarak, hep birlikte çok güzel vakit geçirdi. Yatakta tedavi gören çocuklar da odalarında ziyaret edilerek hediyeleri verildi ve gönülleri alındı. Lösemili çocuklar, öğretmenleri ve bakıcı hemşireleri ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek ziyaretin en kısa zamanda tekrarını diledi. Kurum yetkilileri GKV Özel Liseleri öğretmen ve öğrencilerine bu örnek yardımseverlikleri için teşekkür etti. GKV Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğretmen ve öğrencileri duygulu anlar yaşadıkları ziyareti tekrar edeceklerini söyleyerek, minik kardeşlerine acil şifalar diledi.

GKV ÖZEL LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN SOSYAL DUYARLILIĞI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri akademik başarılarının yanı sıra sosyal duyarlılıklarıyla da dikkat çekmektedir. GKV Özel Liseleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencileri kulüp rehber öğretmeni Celal Kara ile her yıl olduğu gibi bu yıl da Gaziantep Huzurevini ziyaret etti. Diğer kulüplerde bulunan bazı öğrencilerimiz de izin alarak 6 Kasım 2013 tarihinde gerçekleştirilen bu anlamlı ziyarete katıldı. Ziyarette Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencilerimiz daha önceden bağışlarla ve okul desteği ile temin ettikleri hediyeleri yaşlılara takdim ederek, onların elini öperek gönüllerini aldı. Huzurevi sakinleri, GKV’ li gençlerle çok çabuk kaynaşarak onlarla çok samimi bir ortamda söyleşi yaparak kendi tecrübelerini anlattı. Öğrencilere gençliklerinin ve sağlıklarının kıymetini bilmelerini, zamanlarını iyi değerlendirmelerini tavsiye eden büyüklerimiz ziyaretçileriyle fotoğraf çektirdiler. Vedalaşmada yaşlılar GKV’li gençlere ziyaretlerinden dolayı çok memnun olduklarını, her yıl yapılan bu ziyaretlerin kendilerini çok sevindirdiğini ve duyarlılıklarının kendilerini ülkenin geleceği konusunda daha da umutlandırdığını söyledi. Huzurevindeki büyüklerine sağlıklı ve mutlu günler dileyen GKV’liler ziyaretten çok duygulandıklarını ifade etti.

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ SATRANÇ TURNUVASINDA GKV’LİLER 10 MADALYA KAZANDI

16 - 17 Kasım 2013 tarihinde yapılan “Şahinbey Belediyesi 7’den 77‘ ye Satranç Turnuvası’nda” Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri 4 altın, 2 gümüş ve 4 bronz toplam 10 madalya aldı. 17 ayrı kategoride yapılan turnuvada GKV Özel İlkokulu 1-D sınıfı öğrencisi Dila Baloğlu 6 yaş bayan kategorisinde, 4-D sınıfı öğrencisi Atalay Hoylu 9 yaş genel kategorisinde, 4-A sınıfından Cemre Özdemir 9 yaş bayan kategorisinde ve 4-C sınıfından Umut Barış İnanç 10 yaş genel kategorisinde il birincisi olarak altın madalya aldı. Turnuvanın il ikincisi olan 4-B sınıfı öğrencimiz Efe Eren Ceydeliler 9 yaş genel kategorisinde, GKV Özel Fen Lisesi 9-A Çağatay Çankaya 14 yaş genel kategorisinde gümüş madalya ve il üçüncüsü olan Kaan Zencirkeser 6 yaş genel kategorisi, Özgür Yılmaz Karayılan 7 yaş genel kategorisi, Hatice Mislina Bozkurt 10 yaş bayan kategorisi ve Mustafa Kanevetçi 6 yaş genel kategorisinde bronz madalya alarak okullarımızın satranç başarılarını sürdürdü. Öte yandan 6 öğrencimiz kategorilerinde ilk 10’a girerek Katılım Belgesi, madalya ve satranç takımıyla ödüllendirildi. Şahinbey Kültür Merkezinde düzenlenen turnuva ödül törenine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, Türkiye Satranç Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Fatih Ekinci, Meclis üyeleri, öğretmenler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Belediye olarak bu yıl ikincisini düzenlediğimiz satranç turnuvasında 170 kişi dereceye girmiştir. Satranç, insanın fikren ve zihnen gelişiminde önemli rol oynayan spordur. Beyni çalıştırırken aynı zamanda sabrı, disiplini, stratejiyi, bütünlüğü görebilmeyi ve organizasyonu öğretir. Bu yüzden genç beyinlerin sağlık gelişiminde önemi büyüktür. Bu yıl bu organizasyonumuzu Türkiye Satranç Federasyonu Gaziantep şubemizin destekleriyle gerçekleştirdik. Dereceye girenlere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Tahmazoğlu konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödül ve hediyelerini verdi.

GKV ÖZEL LİSELERİ MÜNAZARA KULÜBÜ MÜNAZARA EĞİTİMİNE KATILDI

Öğrencilerini üst düzey akademik becerilerin yanı sıra, çok yönlü ders dışı etkinliklerle profesyonel ve sosyal yaşama hazırlayan GKV Özel Liseleri Münazara Kulübü üyeleri Türkiye Özel Okullar Birliği Münazara Koordinatörlüğü tarafından 4 Ekim 2013 Cuma günü Mersin İçel Koleji’nde düzenlenen münazara eğitimine katıldı. Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği 5. Türkiye Münazara Ligi’ nde yer alacak okulların münazara takımlarına lig öncesi verilen ilk münazara eğitimine Özel Tarsus Amerikan Lisesi, İçel Koleji, Çağ Koleji, Adana Ekinfen Koleji ve Gaziantep Kolej Vakfı Özel Lisesi öğrencileri davet edildi. GKV Özel Liseleri’nin 9. ve 10. sınıflarından 19 öğrenci ve bir kulüp rehber öğretmeniyle temsil edildiği eğitimi Münazara Uzmanı Yavuz Selim Şengün verdi. Öğrenciler bir gün süren eğitimde münazaranın ayrıntıları, yararları ve münazara karşılaşmalarında dikkat edilmesi gereken konular hakkında teknik bilgiler aldı. Farklı okullardaki gençlerle kaynaşarak, etkili düşünme ve eleştirel bakış açısı oluşturabilme fırsatı bulan GKV’liler etkinliğe büyük ilgi gösterdi. Önceki yıllarda Türkiye Özel Okullar Birliği Münazara Turnuvalarında ve diğer münazara yarışmalarında Türkiye dereceleri elde eden GKV Özel Liseleri yeni döneme de iddialı hazırlanıyor. Kulübe yeni katılan öğrencilerimizin de yer aldığı eğitimle münazara başarılarımızı devam ettirmeyi diliyoruz.

 


 

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.