2021-2022 - 1 Dönem YILI HABERLERİ

GKV ÖZEL ANAOKULUNDA 25 ARALIK SERGİSİ

25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşunun 100. Yılı Kutlamaları etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri Gaziantep’in gelenek, görenek ve kültürünün yansıtıldığı  bir sergi düzenlendi. Sergiyi ziyaret eden öğrenciler tarihte yolculuk yaptı.

 #25AralıkGaziantepinKurtuluşu

#25Aralık1921

#GKVÖzelAnaokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GAZİANTEP YÖRESEL SERGİMİZ

25 Aralık Gaziantep'in Kurtuluşu’nun 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulunda Yemeni, Kutnu ve Bakırcı ustalarını ağırladık. Geleneksel ve yöresel Gaziantep ürünlerinin sergilendiği alanı gezen öğrencilerimiz el sanatlarımızın tarihçesi ve yapılışı hakkında bilgi edindiler.

#25AralıkGaziantepinKurtuluşu

#25Aralık1921

#GKVÖzelOrtaokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GKV'DE 25 ARALIK ÇOŞKUSU

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı anısına Gaziantep Kolej Vakfı  Özel Ortaokulu tarafından 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşu Töreni düzenlendi. Gaziantep Kolej Vakfı  Özel Okulları Konferans Salonu’nda düzenlenen törene, Genel Müdür Sayın  İsmet Tiryaki ve tüm akademik kadroyu oluşturan müdürler, müdür yardımcıları ve öğretmenlerimiz katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin ardından açılış konuşmasını yapan GKV Özel Ortaokul Müdürü Seçil Güldemet  “Antep halkını açlık, sefalet ve mühimmat sıkıntısıyla karşı karşıya bırakan kuşatma yaklaşık 11 ay sürmüştür. 6317 vatan evladının şehit verildiği çatışmalardan sonra Gazi olan şehrimiz, müthiş bir vatanseverlik, fedakarlık, azim, kararlılık ve başarı örneği göstermiştir. Aziz milletimizin kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle mücadelesinin zaferle taçlandırılışının 100.yıl dönümü kutlu olsun.” dedi.

Tören, Gaziantep Kolej Vakfı  Özel Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu; Antep Savunması kısa filmi, 25 Aralık sunumu ve “Güzel Antebim” tiyatro oyununun sergilenmesi ile son buldu.

#25AralıkGaziantepinKurtuluşu

#25Aralık1921

#GKVÖzelOrtaokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GKV ÖZEL LİSELERİNDE YKS SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri 12. Sınıf öğrencilerine yönelik “YKS ve Motivasyon” semineri 12. Sınıflardan sorumlu Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Duygu Yıldız tarafından gerçekleştirildi. ÖSYM tarafından sınav (TYT, AYT, YDT, MSÜ) ve yerleştirmelerle ilgili alınan kararlar ve gerekli başvurulara ilişkin bilgiler paylaşıldı. Psikolojik Dayanıklılığı arttırmanın akademik başarıdaki etkilerinden ve öneminden bahsedilerek öğrencilerin akademik performanslarını nasıl arttıracakları, karşılaşılabilecek akademik değişikliklerin üstesinden nasıl gelebilecekleri konusunda tavsiyeler verildi.

#rehberlik

#GKVÖzelLiseleri

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


12. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN YKS TATBİKATI

GKV Özel Liseleri 12. sınıf öğrencilerimiz için YKS Tatbikatı uygulandı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri İdaresi ve Rehberlik Birimi işbirliği ile 12. sınıf öğrencilerine yönelik gerçeği aratmayan YKS tatbikatı düzenlendi. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi amfilerinde düzenlenen sınavda öğrencilerimiz gerçek sınav atmosferini yaşadı. Üniversite adaylarımızın motivasyonunu arttırmak ve gerçek sınav hissiyatını yaşamaları için ÖSYM sınav koşulları uygulandı.

#YKS

#GKVÖzelLiseleri

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GKV ÖZEL ORTAOKULUNDA DİJİTAL AYAK İZİM ETKİNLİĞİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 5, 6 ve 7. Sınıf öğrencilerimize yönelik  PDR Birimimiz tarafından “Dijital Ayak İzim!” etkinliği düzenlenmiştir. Dijital ayak izi, bireyin çevrim içi ortamdaki adımlarının veri tabanında bıraktığı göstergelerdir. Bu doğrultuda ortaokul öğrencilerimize farkındalık kazandırmak amacıyla teknoloji kullanımını ölçen testler uygulanmış ve ayak izleri çıkan sonuca göre öğrencilerimiz tarafından renklendirilmiştir.  Etkinliğimiz öğrencilerle ayak izlerinin anlamları ve internetin güvenli kullanımına dair yöntemlerin paylaşılması ile sonlandırılmıştır.

#Rehberlik

#DijitalAyakİzim

#GKVÖzelOrtaokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GKV ÖZEL İLKOKULU 4.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN PANORAMA MÜZESİ GEZİSİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 4. sınıf öğrencileri, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü dolayısıyla “25 Aralık Gaziantep Kahramanlık Panoraması ve Müzesi”ne ziyarette bulundular. Savaş döneminden kalma eşyaları, savaş dönemini yansıtan fotoğrafları, panoramik yağlı boya çalışmalarını hayranlıkla izleyen öğrencilerimiz, Gazi şehrin 11 ay boyunca düşmana karşı verdiği mücadeleyi adeta yaşadılar. Büyük bir duygu yoğunluğu yaşayan öğrencilerimiz, Gaziantep savunmasında şehit düşen Türk büyüklerimizi saygıyla andılar.

#25AralıkAntepinKurtuluşu

#GKVÖzelilkokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


TEKNOFEST 2021 YARIŞMASINDA DERECE ALAN ÖĞRENCİLERİMİZDEN ANLAMLI ZİYARET

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları BİYOMEDİKAL takımı lise fikir seviyesinde 3.olan takımımız Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket ERSOY’u makamında ziyaret etti. Teknofest Biyomedikal takımı danışmanından proje ile ilgili bilgiler alan Sayın Ersoy duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket ERSOY şampiyon öğrencilerimize başarı plaketlerini takdim ederek, projede emeği geçen proje danışmanımızı ve tüm öğrencilerimizi tekrar kutlayarak, başarılarının devamını diledi.

#teknofest2021

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


SPOR BAŞARIMIZDA BİR YENİSİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri 9. sınıf öğrencimiz İdil ERKAN, 23-25 Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen Okullararası Gençler İl Yüzme müsabakalarında, 50 mt-100mt ve 200 mt kurbağalama yarışlarında ikinci oldu. Öğrencimize sertifika, hediye ve madalyaları GKV Özel Okulları Genel Müdürü İsmet Tiryaki tarafından takdim edildi. Öğrencimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

#sporbaşarımız

#GKVÖzelLiseleri

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÇOŞKUYLA KUTLANDI

GKV Özel İlkokulunda Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı. 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında 4. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan program, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın İsmet Tiryaki, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. GKV Özel İlkokulu Müdürü Talya Serenada Onan, Başöğretmen Atatürk’ün yaktığı eğitim meşalesini büyük bir sorumlulukla devralarak gelecek nesilleri özveriyle yetiştiren öğretmenlerin önemine değinerek “Öğretmenlik gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Ne mutlu öğretmenim diyenlere, ne mutlu öğretmenin değerini bilenlere.” dedi. Konuşmanın ardından sahne alan 4. sınıf öğrencisi Meriç Demircioğlu’nun kısa piyano resitali sonrasında öğrencilerimiz “Öğret Bize Öğretmenim” ve İngilizce şiirler, ardından da “Ben Öğretmen Olmak İstiyorum” Oratoryosuyla öğretmenlerine duydukları sevgiyi dile getirerek salonda duygu dolu anlar yaşattılar. GKV Özel İlkokulu Korosunun coşkuyla seslendirdiği “Bir Başkadır Benim Öğretmenim” ve “Benim Adım Öğretmen” şarkılarıyla salon programı sona erdi.

#24KasımÖğretmenlerGünü 

#GKVÖzelİlkokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL FEN LİSESİ ERASMUS+ AB PROJESİ KAPSAMINDA PORTEKİZ’DE

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından yürütülen Erasmus+ programı kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi olarak 2 yıldır yürüttüğümüz Avrupa Birliği KA229 Stratejik okul ortaklığı projemizin, ilk uluslararası toplantısı Portekiz’in Covilha şehrindeki ortak okulumuzun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Proje, TÜRKİYE’den ​Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi, PORTEKİZ’den Escola Secundária Campos de Melo ve LİTVANYA’dan Vilniaus Gedimino Technikos Universiteto İnzinerijos Licejus okulları ile ortak olarak yürütülüyor. Projemiz, dünyadaki eğitim reformunun merkezinde yer alan ve giderek daha çok önem kazanan STEAM, Science (Fen), Technology (Teknoloji ), Engineering (Mühendislik), Art (Sanat) ve Mathematics (Matematik) eğitimini kapsıyor.

STEAM modelinin genel eğitime entegrasyonu konu alan projede çalışmalar, geçtiğimiz 2 yıl boyunca online olarak gerçekleştirilirken, projede yer alan ortak ülke ve okullardaki öğrenci ve öğretmenlerimizin katılacağı ulus ötesi proje toplantılarının ilki, 7-13 Kasım 2021 tarihlerinde Türkiye, Litvanya ve Portekiz’den toplam 10 öğretmen ve 30 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Hafta boyunca döngüsel ekonomi, ekosistem, sürdürülebilirlik, geri dönüşüm, mikro plastikler ve sıfır atık toplumu konularında çalışmalar yapıldı. Öğrencilerimiz Kimya, Biyoloji, Jeoloji, Tarih, Müzik, Ekoloji ve İngilizce Derslerinden oluşan birçok STEAM dersi uygulamaları ve workshoplarını deneyimlediler. Farklı ekosistem modelleri üzerinde çalışmalar, sunumlar, dijital poster tasarımları, prototip çizimleri yaptılar. Ayrıca, Estremoz’ da bir bilim merkezi olan, Ciencia Viva Center’da uzmanlar tarafından gerçekleştirilen “Dünya - Dinamik Gezegen “ ve “Anı Görmek – Dünya -Hangi Gelecek?” iki farklı tura katılarak müthiş deneyimler elde ettiler.

#gaziantepcollegefoundation

#erasmusplus

#ulusalajans

#abbaskanligi

#steam


20 KASIM DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ

"20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü" etkinlikleri kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Sosyal Bilgiler Zümresi 5. ve 6. sınıf öğrencilerimizle "Gaziantep'te Çocuk Olmak" adlı fotoğraf sergisini düzenlediler. Etkinlikler öncelikle 5.sınıf öğrencilerimizin "Haklarımı Biliyorum" adlı yürüyüşü ile başladı. Öğrencilerimiz çocuk haklarının yazılı olduğu pankartları taşıyarak okulumuz bahçesi ve çevresinde sloganlar atarak yürüyüş yaptılar. Etkinlik ile 'Çocuk Hakları' konusunda farkındalık yaratılarak fotoğraf sergisinin gezilmesi ile tamamladılar.

#ÇocukHakları

#GaziantepKolejVakfıÖzelOrtaokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GKV’DE BİLGİSAYAR BİLİMLERİ EĞİTİM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Öğrencilerimizin 21. yüzyıl becerileriyle donanmış; yaratıcı, eleştirel ve sistematik düşünen; üretken, bilgi ve iletişim teknolojilerine hâkim bireyler olarak yetişmeleri için çalışıyoruz.

Bu yıl 6-12 Aralık 2021 tarihleri arasında uygulanan Bilgisayar Bilimleri Eğitim Haftası’nda GKV Özel İlkokulunda kodlama ve dijital okuryazarlığını eğlenceli ve ilgi çekici bir hâle getirmek, teknolojinin çalışma prensibiyle ilgili öğrencilerimizin ufkunu genişletmek, yeni fikirler üretmelerini sağlamak ve öğrencilerimize bilgisayar bilimleriyle ilgili farkındalık kazandırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Bilgisayar Bilimleri Eğitim Haftası’nda ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerimiz birbirinden farklı kodlama etkinliklerini eğlenerek öğrendiler.

Etkinliklerimiz: Compute it Python Etkinliği, Sanatçı Etkinliği, Outbreak Simulator Etkinliği, Blockly Games Etkinliği, Silent Teacher ile Python Etkinliği, Code Monkey Etkinliği, Hello World Emoji Etkinliği, Code Combat Python Etkinliği, Scratch Etkinlikleri, Lego Wedo Etkinliği, Mbot Robot Etkinliği, Arduino Etkinliği

#GaziantepKolejVakfıÖzelİlkokulu

#gaziantepkolejvakfi

#HourOfCode

#CodeWeek

#GKVkodluyor

#computerscience

#computerscienceeducationweek


GKV'DE TUTUM YATIRIM VE TÜRK MALLARI HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 2.sınıf öğrencilerimiz yerli malı kullanmanın, tutumlu olmanın, yatırım yapmanın önemini vurgulamak amacıyla hafta boyunca çeşitli etkinlikler yaptılar. Evdeki atık malzemeleri kullanarak yaptıkları kumbaraları arkadaşlarına sergileyerek pek çok atık malzemenin ne kadar güzel değerlendirilebileceğini ispatladılar.

#TürkMallarıHaftası

#GKVÖzelİlkokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GKV ÖZEL LİSELERİ TOPLUM HİZMETİ GÖNÜLLERİ KULÜBÜ KERMES DÜZENLEDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Toplum Hizmeti Gönülleri Kulübü olarak öğrencilerimizin toplumsal duyarlılık ve farkındalık, işbirliği, dayanışma ve etkili iletişim becerilerini sağlamak amacıyla ihtiyaç sahibi aileler için kermes düzenledi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği kermesin gelirleri ihtiyaç sahibi ailelere temel gıda, yakacak, giyecek gibi yardımlar şeklinde gerçekleşecek.

Toplum Hizmeti Gönülleri Kulübü danışman öğretmeni Dilber Göktekin ve kulüb öğrencileri Ali Osman Öztürk, Tolga Tiryaki, Yağmur Çalışkan, F. İpek Kazaz, E. Ceren Bolat, Tahsin Karakoç, Ege Ulupınar, Yiğit Giray, Sude Kara, Ela Naz Kaya, Koray Güçlü ve E. Ecrin Korkmaz önderliğinde öğrencilerimizin getirdikleri ürünleri satarak elde edilen gelirle yardımlaşmanın kültürümüzün değişmez bir parçası olduğunu göstermiş oldular.

#toplumhizmetigönüllerikulübü

#GKVÖzelLiseleri

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ORTAOKULUNDA ALMAN KÜLTÜR GÜNÜ

Birden fazla yabancı dil öğretimi bağlamında farklı dil tercihleri sunarak öğrencilerimizin yeni kazanımlar elde etmelerinin yanı sıra, düzenlenen kültür günleri ile de o dillerin konuşulduğu farklı ülkeler ve ülkelerin kültürleri hakkında fikir sahibi olmalarını hedefliyoruz.

8 Ekim tarihinde gerçekleştirilen Alman Kültür Günü etkinliğinde 5. ve 6. Sınıf öğrencilerimiz Almanya’yı ve Alman kültürünü tanıtmak amacıyla güzel bir etkinliğe imza attılar. Öğrencilerimiz hazırladıkları gösterileri büyük bir heyecanla sundular. Ortaokul Almanca öğretmenimiz Derya Çelik’in organize ettiği etkinlikte, Almanya’yı tanıtan sunumlar, Almanca Karaoke performansları, bilgi yarışması, tekerlemeler ve hep birlikte söylenen Almanca şarkılar yer aldı.

#Deutschertag

#08October2021

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


“YAŞASIN CUMHURİYET”

Kurgusu, tasarımı ve oluşumu 6. Sınıf öğrencilerine ait olan tişört tasarımları sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Her bir çalışmanın titizlikle yürütüldüğü bu etkinlikle, öğrenciler hem grup çalışmasının kazanımlarını, hem de sanatın iyileştirici etkisini hissederek tamamladılar.

#GKV29EkimEtkinliği

#GKVSanat

#GKVÖzelOrtaokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GKV’DE 29 EKİM KUTLAMASI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 98 yıl önce ‪29 Ekim’de bizlere armağan ettiği Cumhuriyet Bayramı Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen törende coşkuyla kutlandı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri koordinatörlüğünde düzenlenen  ‪29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Mütevelli Kurulu Üyeleri, Genel Müdür Sayın İsmet TİRYAKİ ve tüm akademik kadroyu oluşturan müdürler, bölüm başkanı, müdür yardımcıları, zümre başkanları  ve öğretmenlerimizin katılımları ile düzenlendi.

Tören GKV Özel Okulları bahçesinde, Sayın İsmet TİRYAKİ tarafından büste çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. GKV Özel Okulları Konferans salonunda devam eden törende, Genel Müdür Sayın İsmet TİRYAKİ’nin günün anlam ve önemini belirten konuşmasında ”Ulus olarak büyük bir zafere ulaştığımız Kurtuluş Savaşı’mızı yeni, güçlü bir devletle ve Cumhuriyet yönetimi ile taçlandırışımızın üzerinde 98 yıl geçmiş bulunmaktadır. Bu sebeple bu çok önemli ve anlamlı günde hepinizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” dedi.

Tören, GKV Özel Liselerinin; özgürlük baladı, Cumhuriyet oratoryosu, müzik dinletisi, koro; GKV Özel İlkokulu 3.sınıf öğrencilerinin Ulu Önder Atatürk’ün sözlerini ingilizce seslendirmesi; GKV Özel Anaokulu 6 yaş grubu zeybek ve vals gösterisi; GKV Özel Okulları öğrencilerinin söylediği İzmir Marşı ile son buldu.

#98Yıl

#29Ekim

#CumhuriyetBayramı

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ORTAOKULUNDA OKUL MECLİSİ BAŞKANLIK SEÇİMİ YAPILDI

GKV Özel Ortaokulu öğrencilerimiz demokratik haklarından biri olan seçme ve seçilme haklarını kullandılar. Her şubeden seçilen öğrenci temsilcileri kendilerini tanıttıkları propaganda sürecini yoğun bir şekilde atlattılar. Öğrencilerimiz kendilerini temsil edecek meclis üyelerini seçmek amacıyla sandığa gidip oylarını kullandılar. Yapılan oy sayımına göre;

GKV Özel Ortaokulu öğrenci Temsilcisi 7. sınıf öğrencimiz Abdurrahman Kağan Alagöz, öğrenci temsil yardımcıları 7. Sınıf öğrencimiz Çağan Mert Ekinci ve 5. Sınıf öğrencimiz Çağan Erkek seçilmiştir.

Çalışmalarının devamını dileriz.

#GKVSeçim

#GKVOkulMeclisi

#GKVÖzelOrtaokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GKV’de SANAT, LİSE’de HAYAT VAR

“GKV’de sanat, lisede hayat var” sanat topluluğunun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliği sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Lise bölümünde gerçekleşen sanat etkinliğinde, performanslarını sergileyen topluluk üyelerini kutlar sanat yolculuklarında başarılar dileriz.

#GKVSanat

#GaziantepKolejVakfıÖzelLiseleri

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL İLKOKULUNDA SEÇİM HEYECANI

GKV Özel İlkokulu öğrencilerimiz demokratik haklarından biri olan oy verme ve kendilerini temsil edecek meclis başkanını seçme hakkını kullandılar. Yoğun geçen 10 günlük propaganda ve seçim çalışmaları sonucunda yapılan oylamayla

4D sınıfı öğrencisi Meriç Demircioğlu Meclis Başkanı 3A sınıfı Şengül Nil Akar Meclis Başkan Yardımcısı seçildi.

#GKVSeçim

#GKVOkulMeclisi

#GKVÖzelİlkokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL LİSELERİ OKUL MECLİSİ BAŞKANLIK SEÇİMİ YAPILDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’nda Fen Lisesi, Anadolu Lisesi ve Cemil Alevli Koleji (IB) Okul Meclisi temsilcileri seçildi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinde yapılan Öğrenci Meclisi seçimleri için öğrencilerimiz demokratik haklarını kullanarak oy verme işlemlerini gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz seçme seçilme hakkını kullanarak ve Kendilerini temsil edecek Meclis üyelerini seçmek amacıyla sandığa gidip oylarını verdiler.

Yoğun geçen propaganda ve çalışmalar sonucunda yapılan oy sayımına göre;

GKV Özel Fen Lisesi Okul Meclisi başkanı Fen 11/A sınıfından Deniz KÖRCÜK

GKV Özel Anadolu Lisesi Okul Meclisi başkanı Anadolu 11/A sınıfından Eyüp Murat KILIÇ

GKV Özel Cemil Alevli Koleji Okul Meclisi başkanı Esma Ayça TABUR seçilmişlerdir.

#GKVSeçim

#GKVOkulMeclisi

#GKVÖzelLiseleri

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GELECEĞİ GKV'DE KODLUYORUZ

Öğrencilerimizin 21. yüzyıl becerileriyle donanmış; yaratıcı, eleştirel ve sistematik düşünen, üretken, bilgi ve iletişim teknolojilerine hâkim bireyler olarak yetişmeleri için Geleceği GKV'de Kodluyoruz.

Bu yıl 9-24 Ekim 2021 tarihleri arasında uygulanan Avrupa Kodlama Haftası’nda GKV Özel İlkokulunda kodlama ve dijital okuryazarlığını eğlenceli ve ilgi çekici bir hale getirmek,  teknolojinin çalışma prensibiyle ilgili öğrencilerimizin anlayışlarını genişletmek, yeni fikirler üretmelerini sağlamak ve bu fikirlerin nasıl hayata geçirileceğini göstermek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kodlama Haftası boyunca ilkokul 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerimiz Hour Of Code ve Dans Partisi etkinliklerini eğlenerek tamamladılar. 4. sınıf öğrencilerimiz ise bilgi, beceri, yaratıcılık ve orijinal fikirlerini bir araya getirerek atık malzemelerden robotlarını tasarladılar. Öğrendikleri kodları, Canva programında afiş tasarımına ekleyerek robotlarıyla sergilediler. Minecraft kodlama ekinliğini tamamlayarak sertifikalarını kazandılar. Ayrica kulüp derslerinde öğrencilerimiz Lego Robotik, Mbot Robot, Vex Robotik, Scratch, Yapay Zeka ile ilgili çalışmalara katıldılar. Etkinliklere katılan tüm öğrencilerimizi kutluyoruz.

#Codeweekeu

#CodeWeek

#HourOfCode

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL İLKOKULU VE ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ CAN DOSTLARINI ZİYARET ETTİ

GKV Özel İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri 11-15 Ekim Hayvanları Koruma Haftası dolayısıyla kişisel harçlıkları ile aldıkları mamaları ve el emekleri olan kedi evlerini barınaklara teslim ettiler.

Öğrencilerimiz barınaklardaki kedi ve köpekleri hem sevdiler hem de onları beslemenin zevkine vardılar. Sevgimize, merhametimize aç olan dilsiz dostlarımıza sahip çıkmak, öğrencilerimize hayvan sevgisini aşılamak ve onlarda bir farkındalık oluşturmak amacıyla çıktığımız bu yolculuğu çocuklarımızın anı defterlerine çok güzel bir an bırakarak

mutlulukla tamamladık.

#HayvanlarıKorumaHaftası

#GKVÖzelİlkokulu

#GKVÖzelOrtaokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GKV ÖZEL OKULLARINDA 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen 10 Kasım Anma Töreni  Mütevelli Kurulu Üyeleri, Genel Müdür Sayın İsmet TİRYAKİ ve tüm akademik kadroyu oluşturan müdürler, bölüm başkanı, müdür yardımcıları, zümre başkanları  ve öğretmenlerimizin katılımları ile düzenlendi.

Tören GKV Özel Okulları bahçesinde, Sayın İsmet TİRYAKİ tarafından büste çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. GKV Özel Okulları Konferans salonunda devam eden törende, GKV Özel Ortaokul Müdürü Sayın Seçil GÜLDEMET’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasında” Söz veriyoruz, 10 Kasım 1938’de saat dokuzu beş geçe aramızdan ayrılan atamızı hiç unutmayacağız. İlkelerine ve devrimlerine her zaman bağlı kalacağız. Türk ulusunu ve Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek bağımsız olarak yaşatacağız. Saygı ve özlemle anıyoruz” dedi.

Tören, GKV Özel Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu; Atatürk’e sesleniş, 10 Kasım Özel filmi, Gençliğe Sesleniş, Atatürk Oratoryosu, Zeybek Oyunu, Atatürk’ün kendi sesinden Selanik Türküsü ve GKV Özel Anaokulu öğrencilerinin Atatürk’e Sevgi Gösterisi adlı dansları ile son buldu.

#SaygıylaAnıyoruz

#10Kasım

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


“ATAM’A ÖZLEM” FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yıldönümü anısına GKV Özel Okulları Görsel Sanatlar Zümresi tarafından Anıtkabir özel koleksiyon fotoğraf sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi 20 Kasım tarihine kadar GKV Özel Okullarında gezilebilecek.

#SaygıylaAnıyoruz

#10Kasım

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


“ATAM’A ÖZLEM”

Lise Öğrencimiz Rana Cingisiz’in karakalem canlı performans etkinliği, lise bölümünde tüm öğrencilerimizin ve tüm sanatseverlerimizin beğenisine sunuldu.

#SaygıylaAnıyoruz

#10Kasım

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GKV ÖZEL LİSELERİ 11. VE 12. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ İLE ÜNİVERSİTE TANITIM FUARI GEZİSİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Rehberlik Birimi tarafından organize edilen Üniversite Tanıtım Fuarına 12. ve 11. Sınıf öğrencileriyle katılım sağlandı.

Eğitim danışmanı Sevgi KELEŞ tarafından “Başarısızlık, Yetersizlik Duygularının Dönüştürülmesi” temalı seminere yoğun ilgi gösteren öğrencilerimiz soru-cevap etkinliğinde de aktif bir rol aldı. Gaziantep Üniversite Tanıtım Günleri’ne Türkiye genelinden Devlet ve Vakıf üniversitelerinin stant açarak katılım sağladığı fuar alanı ise öğrencilerimiz tarafından ilgiyle karşılandı. YKS hazırlık sürecinde olan öğrencilerimiz üniversitelerin eğitim ve öğretim faaliyetleri hakkında bilgiler

edindiler.

#YKShazırlık

#GKVÖzelLiseleri

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


SATRANÇ TURNUVASI ŞAMPİYONLARIMIZA ÖDÜL

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından 27 Ağustos-03 Eylül 2021 tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonasında GKV Fen Lisesi Öğrencimiz Dila BALOĞLU, 14 yaş kızlar kategorisinde Türkiye Birincisi, Ortaokul öğrencimiz Beren KALYONCU’ da 10 yaş kızlar kategorisinde Türkiye 12.si olmuş olmuş ve her iki öğrencimizde Milli Takıma girerek Ülkemizi ve Okulumuzu Dünya ve Avrupa Yaş Grupları turnuvalarında temsile hak kazanmıştır. Dereceye giren öğrencilerimize plaketleri, hediyeleri ve madalyaları GKV Özel Okulları Genel Müdürü İsmet Tiryaki tarafından takdim edildi. Öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

#SatrançBaşarımız

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GKV ÖZEL CEMİL ALEVLİ KOLEJİ (IB) ÖĞRENCİLERİNDEN “DÜNYA TEMİZLİK GÜNÜ ETKİNLİĞİ”

GKV Özel Cemil Alevli Koleji öğrencileri, 18 Eylül Dünya Temizlik günü dolayısıyla temiz çevre bilincinin önemine dikkat çekmek amacıyla farkındalık etkinliği düzenledi. 9., 10. Ve 11. Sınıf öğrencilerinin katıldığı etkinlikte Gaziantep Burç Göleti alanında çevre temizliği yapıldı. IB CAS etkinlikleri kapsamında yapılan aktivitede, öğrenciler gölet alanının çevresine yayılarak plastik, cam ve kağıt atıkları toplayarak saha temizliği yaptılar. Yaşadığı çevreye saygılı bireyler olmak amacıyla bir araya gelen öğrenciler etkinlik sonunda onlarca poşet çöp topladılar. 

“WORLD CLEAN UP DAY EVENT” BY GKV PRIVATE CEMIL ALEVLI COLLEGE (IB) STUDENTS

GKV Private Cemil Alevli College students organized an awareness event to draw attention to the importance of clean environment awareness on 18th September World Cleanup Day. In the event attended by 9th, 10th and 11th grade students, environmental cleaning was carried out in the Gaziantep Burç Pond area. In the activity held within the scope of IB CAS activities, the students spread around the pond area and collected plastic, glass and paper wastes and cleaned the field. The students, who came together to be individuals who respect the environment they live in, collected dozens of bags of garbage at the end of the event. 

#GaziantepKolejVakfıÖzelCemilAlevliKoleji

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


TEKNOFEST 2021 YARIŞMASINDA OKULUMUZ TÜRKİYE 3. OLDU

Türkiye’nin en büyük festivali Teknofeste, 2021 yılında 81 il, 111 ülke, 44.912 takım, 200.000 genç başvurmuş ve 13.000 proje finale kalmıştır. Biyoteknolojik İnovasyon kategorisinde 750 başvurudan, 85 proje kabul görmüş ve Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları BİYOMEDİKAL takımı lise fikir seviyesinde 3. olmuştur. “Fıstıktan Maskeye” adlı projeleriyle, atık fıstık kırmızı kabuklarıyla maske elde eden takımımızı, proje danışmanımız Şule Kozanoğlunu, öğrencilerimiz, Umut Kozanoğlu, Tolga Tiryaki, Berke Şekeroğlunu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. 

#teknofest2021

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI TEKNOFEST2021 YARIŞMASINDA

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri, Teknofest2021 yarışmasında Biyoteknik İnovasyon Kategorisinde 21 projeden 3. olan “FISTIKTAN MASKEYE” projesi ile finalde. Danışman Öğretmenimiz   Şule Kozanoğlu eşliğinde öğrencilerimiz Umut Kozanoğlu, Berke Şekeroğlu ve Tolga Tiryaki, ayrıca Cemil Alevli Koleji öğrencimiz Efe İsmail Yıldırım, İHA yarışması Döner Kanat kategorisinde finalistler arasında yer almıştır. 21-26 Eylül tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan yarışmada okulumuzu temsil edeceklerdir. Öğrencilerimize yarışmada başarılar dileriz.

#TEKNOFEST2021
#GaziantepKolejVakfıÖzelLiseleri
#CemilAlevliKoleji
#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL LİSELERİNDE ALZHEİMER FARKINDALIK SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencilerine Alzheimer farkındalık semineri gerçekleştirildi.

Tüm dünyada ve ülkemizde Alzheimer hastalığına dikkat çekmek ve erken dönem tepsinin öneminde farkındalık yaratmak için 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü olarak kutlanmaktadır. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Alzheimer hastalarına yönelik kurulmuş olan Moral Evi Alzheimer Merkezi Tanıtımı ve Alzheimer Hastalığı bilgilendirme semineri Gerontolog Bilge BALCI ve Psikolog Gizem Aysuda YILMAZ tarafından gerçekleştirilmiştir. Alzheimer hastalığına ve erken tanının önemine değinilen seminer öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi görmüş olup, seminer soru-cevap ile son buldu.

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL İLKOKULU MASAL ETKİNLİĞİ

GKV Özel İlkokulu 2. sınıf öğrencileri “masal anlatımı” etkinliğinde masalın sihirli dünyasında bir yolculuğa çıktılar. Yazar ve masal anlatıcısı Özge Mazırık Çamlı “Keloğlan'ın Leblebisi” masalını tekerlemelerle, canlandırmalarla anlatırken öğrencilerimiz ulusal kültürümüzün bir mirası olan bu masalımızı ilgiyle dinlediler. Türk masal anlatıcılığının önemli noktalarını öğrenen öğrencilerimiz, söyleşiyle devam eden etkinlikten keyifli ayrıldılar.

#masaletkinliği
#GKVÖzelİlkokulu
#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ ATA’SININ YAZDIĞI KİTABI OKUYOR

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 5. ve 6. Sınıf öğrencilerimiz matematik zümresi tarafından düzenlenen “Atatürk ve Geometri” etkinliğinde hazırlanan animasyon gösterisini öğretmenleri eşliğinde izleyip Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yazdığı “Atatürk ve Geometri” kitabıyla buluştu. Öğrenciler tarafından satışa sunulan kitap, kütüphanelerde yerini aldı.

#SaygıylaAnıyoruz

#10Kasım

#GaziantepKolejVakfıÖzelOrtaokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ANAOKULU TANIŞMA ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulunda 2021-2022 eğitim öğretim yılında yeni öğrencilerimizin hem öğretmenleri hem de sınıf arkadaşlarıyla tanışmalarını ve birlikte iyi vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla tanışma kokteyli düzenlendi. Etkinlikte öğrencilerimiz öğretmenleriyle küçük gruplar halinde drama, resim, beden eğitimi, müzik ve İngilizce’ ye yönelik hazırlanmış olan etkinliklerle ve oyunlarla keyifli zaman geçirdiler. 

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


“YENİ NESİL SORULAR/ ÜST DÜZEY DÜŞÜNME BECERİLERİ GEREKTİREN SORU HAZIRLAMA TEKNİKLERİ” KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı 1. Dönem Eğitim Planı’nın son gününde” Yeni Nesil Sorular/ Üst Düzey Düşünme Becerileri Gerektiren Soru Hazırlama Teknikleri " konulu seminer düzenlendi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Sayın İsmet Tiryaki, Okul Müdürleri, Bölüm Başkanı ve Öğretmenlerimizin katılımları ile pandemi önlemleri dikkate alınarak yapılan seminere, konuşmacı olarak Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi Doç. Dr. Recep KAHRAMANOĞLU yer aldı. Sayın Kahramanoğlu “Yeni Nesil Sorular/ Üst Düzey Düşünme Becerileri Gerektiren Soru Hazırlama Teknikleri" konulu sunumda bilgilerini katılımcılarla paylaştı. 

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


“UZAKTAN EĞİTİMDE GERİ BİLDİRİM VE ETKİLİ DERS TASARIMI” KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı 1. Dönem Eğitim Planı’nın 2. haftasında “Uzaktan Eğitimde Geri Bildirim ve Etkili Ders Tasarımı" konulu seminer düzenlendi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Sayın İsmet Tiryaki, Okul Müdürleri, Bölüm Başkanı ve Öğretmenlerimizin katılımları ile pandemi önlemleri dikkate alınarak yapılan seminere, konuşmacı olarak Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi Doç. Dr. Recep KAHRAMANOĞLU yer aldı. Sayın Kahramanoğlu “Uzaktan Eğitimde Geri Bildirim ve Etkili Ders Tasarımı" konulu sunumda bilgilerini katılımcılarla paylaştı.

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL İLKOKULU 1. SINIFLAR TANIŞMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulunda 2021-2022 eğitim öğretim yılında 1. sınıfa başlayacak minik öğrencilerimizin hem öğretmenleri hem de sınıf arkadaşlarıyla tanışmalarını ve birlikte iyi vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla 21 Ağustos Cumartesi günü tanışma kokteyli düzenlendi. Etkinlikte öğrencilerimiz öğretmenleriyle tanışmanın ardından küçük gruplar halinde robotik kodlama, akıl oyunları, beden eğitimi, görsel sanatlar, yoga, müzik, İngilizce drama, modern dans istasyonlarında eğitsel oyunlarla keyifli zaman geçirdiler. 

#GaziantepKolejVakfıÖzelİlkokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


“MATEMATİK OKURYAZARLIĞI” KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı 1. Dönem Eğitim Planı’nın 4. gününde “Matematik Okuryazarlığı " konulu seminer düzenlendi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu ve İlkokulu Sınıf Öğretmenleri, Ortaokul Matematik Öğretmenlerinin katılımları ile pandemi önlemleri dikkate alınarak yapılan seminere, konuşmacı olarak Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Bölümü Başkanı Prof.Dr.Ali BOZKURT yer aldı. Sayın Bozkurt “Matematik Okuryazarlığı” konulu sunumda bilgilerini katılımcılarla paylaştı. 

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


“DRAMA VE ETKİLİ İLETİŞİM” KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı 1. Dönem Eğitim Planı’nın 2. gününde “Drama ve Etkili İletişim” konulu seminer düzenlendi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Sayın İsmet Tiryaki, Okul Müdürleri, Bölüm Başkanı ve Öğretmenlerimizin katılımları ile pandemi önlemleri dikkate alınarak yapılan seminere, konuşmacı olarak Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kaan BÜYÜKİKİZ yer aldı. Sayın Büyükikiz “Drama ve Etkili İletişim” konulu sunumda bilgilerini katılımcılarla paylaştı. 

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


“CLIL (Content And Language Integrated Learning-İçerik Temelli Öğretim Modeli)” KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı 1. Dönem Eğitim Planı’nın 3. gününde “CLIL (Content And Language Integrated Learning- İçerik Temelli Öğretim Modeli)” konulu seminer düzenlendi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu ve İlkokulu İngilizce Öğretmenleri, Sınıf Öğretmenleri ve İlkokul Branş Öğretmenlerinin katılımları ile pandemi önlemleri dikkate alınarak yapılan seminere, konuşmacı olarak Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Bölümünden Doç.Dr.Emrah CİNKARA yer aldı. Sayın Cinkara “Content And Language Integrated Learning-İçerik Temelli Öğretim Modeli” konulu sunumda bilgilerini katılımcılarla paylaştı. 

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


“STEM EĞİTİMİ-PROJE TABANLI ÖĞRETİM” KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı 1. Dönem Eğitim Planı açılış töreni Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Sayın İsmet Tiryaki, Okul Müdürleri, Bölüm Başkanı ve Öğretmenlerimizin katılımları ile pandemi önlemleri dikkate alınarak düzenlendi.

17-27 Ağustos tarihlerini kapsayan eğitim planının ilk gününde konuşmacı olarak Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet BAŞARAN yer aldı. Sayın Başaran  “Stem Eğitimi-Proje Tabanlı Öğretim” konulu sunumda bilgilerini katılımcılarla paylaştı.

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GKV ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ İÇİN MASAL ANLATIMI ETKİNLİĞİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulunda 6-7 Aralık 2021 tarihlerinde öğrenci-yazar buluşması gerçekleşti. Türkiye’de ve yurt dışında Türk masallarını tanıtan ve doktorasını masallar üzerine yapan Yazar Özge Mazırık Çamlı, 5.sınıf öğrencilerimiz ile bir araya geldi. Yazar Çamlı,

“Masallar, içerisinde bulundurdukları olağan dışı unsurlarla çocukların hayal kurma yolculuğuna çıkmalarına olanak sağlar. Olayların ve kahramanların üzerine düşünen çocuk, hayata dair farklı bakış açıları kazanır. Toplumsal olayları, bulunduğu toplumun kültürel kodlarını anlamlandırmaya başlar. Çünkü masallar anlatıldığı dönemden ve kültürel ögelerden izler taşır. Masallar, ahlaki değerleri çocuğa anlatabilmemiz konusunda bir araçtır.” diyerek masalların anlam ve önemini belirtti. Öğrencilerin severek katılım sağladığı masal etkinliği, Türkçe zümresinin “Kendi Masalını Yaz ve Anlat” projesi kapsamında gerçekleştirilecek masal etkinliğine ön hazırlık açısından da büyük önem teşkil etmektedir. Dinleme, okuma ve anlama becerisine katkı sunan bu etkinliğinden dolayı Yazar Özge Mazırık Çamlı'ya çok teşekkür ediyoruz.

#masaletkinliği

#GKVÖzelOrtaokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GKV ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ “GELECEKTEKİ BEN” İSİMLİ RESİM SERGİSİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları olarak bölgede tek olan “SANAT TERAPİSİ UYGULAMALARI”nı kullanarak 5. ve 7. Sınıflarımızla “Gelecekteki Ben” isimli resim sergimizi ortaokul sanat koridorunda sergiliyoruz. Sergi 20 Aralık tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacaktır.

#GKVSanat

#GKVÖzelOrtaokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GKV ÖZEL ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİMİZİN SNAPWORD ÇALIŞMASI

Öğrencilerin en iyiyi öğrenme şekli ezber değildir. Snapwords, her bir kelime bir görsele gömülü olduğu için başka bir şeye ihtiyaç duymaz. Snapwords ve onların görselleri İngilizce öğrenenler kolaylıkla kelime hazinesi kazanmasına yardımcı olur. 5.sınıf öğrencilerimizin Snapwords çalışmalarını sizler ile buluşturuyoruz. Snapwords kelime öğrenmede daha iyi hale getirir.

Memorization is not the way the students learn Best. Snapwords work when nothing else does because each word is embedded in a visual.

Snapwords and their picture help English language learners gain vocabulary with ease.

We bring you the Snapwords studies of Our 5th grade students.

Snapwords make better in learning vocabulary.

#snapwords

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARINDA 58. EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

Kurucumuz merhum Cemil ALEVLİ’nin vizyonuyla Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında 2021-2022 eğitim-öğretim yılı törenle başladı. Törene GKV Mütevelli-Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket ERSOY, Sayın Celal ERSOY, GKV Mütevelli-Yönetim Kurulu Üyeleri, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın İsmet TİRYAKİ, müdürler, bölüm başkanı, müdür yardımcıları, zümre başkanları ve öğretmenlerimizin katılımları ile düzenlendi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulunda düzenlenen törende açılış konuşması Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokul Müdürü Talya Serenada ONAN tarafından yapıldı. Törende YKS 2021'de Türkiye genelinde ilk 1.000 öğrenci arasında yer alan öğrencilerimize plaketleri ve hediyeleri; LGS 2021’de Türkiye genelinde %1’lik dilimde yer alan öğrencilerimize plaketleri ve 2021 yılında düzenlenen İpana Müzik Yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize plaketleri GKV Mütevelli-Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından takdim edildi.

Açılış töreni Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencilerinin şiir ve dans gösterileri ile son buldu.

#YeniEğitimÖğretimYılı 

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ANAOKULU KAMP ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

“Doğayı anlamanın en iyi yolu onu deneyimlemektir.” sözünden yola çıkarak Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu, öğrenci ve öğretmenlerimiz ile kamp etkinliği düzenledi. Etkinlikte  öğrencilerimiz öğretmenleriyle küçük gruplar halinde dans, müzik ve beden eğitimine yönelik hazırlanmış olan etkinliklerle ve oyunlarla keyifli zaman geçirdiler.

#GaziantepKolejVakfıÖzelAnaokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GKV ÖZEL İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK DENGELİ BESLENME SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu PDR birimi tarafından 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerimize yönelik “Sağlığın Temeli: Dengeli Beslenme” semineri gerçekleştirilmiştir.

İki ayrı oturumda gerçekleştirilen seminerimizde, Beslenme ve Diyet Uzmanı Işıl CANBOLAT yaş dönemine özgü beslenme alışkanlıkları, beslenme düzeninin öğrenmeye etkileri ve besinlerin insan vücuduna yararları konularında öğrencilerimize bilgilendirme yapmıştır.

Pandemi dönemi öncesi ve sonrası beslenme alışkanlıkları, beslenmenin psikolojik ve zihinsel yansımaları, beslenme alışkanlıklarımızın ve fiziksel aktivitelerin sağlığımıza etkileri hakkında bilgi alışverişi yapılan seminerde öğrencilerden gelen sorular cevaplandırılarak seminer sonlandırılmıştır.

#GKVEğitim

#GKVÖzelİlkokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


TEKNOFEST 2021 YARIŞMASINDA 3.OLAN TAKIMIMIZA ÖDÜL

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları BİYOMEDİKAL takımı lise fikir seviyesinde 3.olan takımımıza hediye ve sertifikaları Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Müdürü Engin BİBA tarafından takdim edildi. Bu projede emeği geçen proje danışmanımızı ve tüm öğrencilerimizi tekrar kutlar, başarılarının devamını dileriz.

#teknofest2021

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI FEN LİSESİ ÖĞRENCİMİZ TÜRKİYE SATRANÇ ŞAMPİYONASI BİRİNCİSİ OLDU

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından 27 Ağustos-03 Eylül 2021 tarihleri arasında Selçuklu Kongre Merkezi / Konya ‘da düzenlenen Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonasına 1.370 sporcu katılmıştır. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi Öğrencimiz Dila BALOĞLU 14 yaş kızlar kategorisinde Türkiye Birincisi olmuş ve Milli Takıma girerek Ülkemizi ve Okulumuzu Dünya ve Avrupa Yaş Grupları turnuvalarında temsile hak kazanmıştır. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencimiz Beren KALYONCU’ da 10 yaş kızlar kategorisinde Türkiye 12.si olmuş ve Milli Takıma girmiştir. 

Dereceye giren öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

#SatrançBaşarımız

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI 2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı açılış programı Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli-Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Mütevelli Kurulu Üyeleri ve tüm akademik kadronun katılımları ile düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında GKV Özel Okullarına yeni katılan öğretmenlerimiz için hazırlanan tanıtım filmi gösterimi yapıldı.

Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli-Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, bu yıl, dünya genelinde ve ülkemizde yaşanan pandemi nedeniyle çok uzun ve zorlu geçen uzaktan eğitim sürecinden sonra tekrar yüz yüze kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını ve 58. yılını kutlama onurunu ve mutluluğunu yaşadığımız Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarını, bugünkü konumuna taşıyan, birlikte çok güçlü bir ekip olmaktan büyük gurur duyduğumuz tüm yönetici ve öğretmenlerimize yeni eğitim öğretim yılında başarı dilekleri okundu.

Ardından GKV Özel Okulları Genel Müdürü İsmet Tiryaki GKV Özel Okullarının tüm akademik kadrosuna hitaben yaptığı konuşmasında, 58 yıllık geçmişi ve en güçlü eğitim kurumu kimliğiyle herkesin saygısını ve takdirini kazanan okullarımızda çağdaş, ülkesini ve insanlığı seven, ulusal değerlerimizi benimsemiş, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, uluslararası platformlarda şehrimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek öğrenciler yetiştiren kurum olarak birlikte çalışıldığını ve kurucumuz merhum Cemil Alevli’nin açtığı uygarlık yolunda geleceğe emin adımlarla ilerlemeye devam edileceğini ifade etti. Konuşmanın sonunda,

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının başarılarının temelinde başta 58 yıllık misyonuyla GKV ruhuna inanmış ve bu ruhu yaşatan Yönetim ve Mütevelli Kurulu Başkanımız Sayın Nüket Ersoy ve Celal Ersoy, yönetim kurulumuz ve mütevelli kuruluna; yöneticilere ve güçlü eğitim kadromuza teşekkürlerini sundu.

2021-2022 eğitim-öğretim yılı açılış programı GKV Ailesine yeni katılan öğretmenlerimize rozet takdimi, sonrasında 2020-2021 eğitim-öğretim yılında pandemi dolayısı ile kıdem plaketleri verilemeyen öğretmen ve çalışanlara plaket takdimi ile son buldu.

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GKV ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNİN UZAYA YOLCULUK SERGİSİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 6 ve 7.sınıf öğrencilerimiz Fen Bilimleri dersi 1. Üniteleri olan "Güneş Sistemi ve Tutulmalar", "Güneş Sistemi ve Ötesi" kazanımlarını yaparak yaşayarak deneyimleyip, keyifle yaptıkları projelerini "Uzaya Yolculuk" adlı sergide tanıttı.

Sergide 6. Sınıf öğrencilerimiz "Güneş Sistemi ve Tutulmalar" ünitesinde öğrendikleri kazanımları pekiştiren, aynı zamanda hayal güçlerini de kullanarak el becerilerini geliştirdikleri, Gezegenleri Güneş'e yakınlıklarına göre sıralayan, Gezegenlerin renk ve büyüklerini gösteren, Güneş ve Ay tutulmalarını somutlaştıran projelerini sergilerken;

7. Sınıf öğrencilerimiz "Güneş Sistemi ve Ötesi" ünitesinde öğrendikleri uzay araştırmalarında kullanılan uzayı incelemeye yarayan teleskop modelleri, haberleşme ve gözlem uyduları, uzaya ulaşımı sağlayan uzay roketi ve mekik, gözlemevi modelleri yanı sıra takım yıldızı modelleri yaparak ünite kazanımlarını en üst düzeyde kavramış oldular.

#GKVÖzelOrtaokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


BARIŞ KÖŞESİ PROJESİNİ TAMAMLAYAN ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARI BELGELERİ VERİLDİ

2016-2017 eğitim öğretim yılında Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu olarak, öğrencilerimizin kendilerini ve duygularını problem yaşadıkları kişilere doğru şekilde ifade edebilmelerini ve böylece var olan problemi çözebilmelerini sağlamak amacıyla ilkokul 2, 3 ve 4. sınıflarda Barış Köşesi Projesi başlattık.

İnsanın bulunduğu her alanda huzuru, barışı ve açık iletişimi sağlamak; bunu diğer sosyal alanlarda da uygulamak temel hedefimizdir ve bu hedef doğrultusunda böyle bir projeye adım attık.

Barış Köşesi, iletişimde yaşanan çatışmaları çözmektir.

Okuldaki arkadaş grupları arasındaki anlaşmazlıkları, zarar verme davranışlarını ve iletişim sorunlarını akran öğrenmesi yolu ile en aza indirmektir.

Bu kapsamda görevlerini tamamlayan barış elçilerimize İlkokul Müdürümüz Sayın Talya Serenada ONAN belgelerini takdim etti.

Öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

#GKVÖzelİlkokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GKV ÖZEL İLKOKULUNDA “DUYARLILIK” ÇALIŞMASI

Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu olarak sağlıklı düşünen, hisseden ve davranan bireyler yetiştirmek vazgeçilmezimizdir. Bu anlamda çocuklarımıza güzel nitelikler kazandırmak, onlarda farkındalık oluşturmak için haftalık temalar planladık. Bu haftaki temamız “Duyarlılık”la ilgili öğrencilerimiz resimlerle, sunumlarla, sloganlarla bu konuya dikkat cekip birçok çalışmada etkin rol aldı.

#GKVÖzelİlkokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GKV’Lİ ÖĞRENCİLERİMİZDEN BİR ÖDÜL DAHA

GKV Özel Ortaokul öğrencimiz Beren KALYONCU Gaziantep Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Yüzme Turnuvasında (50 ve 100 metre ) İl birincisi, 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvasında ise il dördüncüsü olmuştur.

GKV Özel Ortaokulu öğrencimiz Ayda AKÇAYÖZ’de 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Kort Tenisi Turnuvasında +12 kadınlarda İl şampiyonu ve Karışık Douple Erişkinlerde İl üçüncüsü olmuştur. Öğrencilerimize hediyeleri, başarı belgeleri ve madalyaları GKV Özel Okulları Genel Müdürü İsmet TİRYAKİ tarafından takdim edildi. Öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

#GKVÖzelOrtaokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GKV ÖZEL LİSELERİNDE 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KAPSAMINDA SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Beden Eğitimi ve Spor Bölümü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, Ülkemizi ve İlimizi, Avrupa’da başarılı bir şekilde temsil eden Gazişehir Gaziantep Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımını okulumuzda ağırladık. Takım menajeri Ramazan TAŞKIN ve milli takım oyuncuları Samet TOPTAŞ,  Serdar SAĞLAM, Ahmet YAMAÇ ve Baran OĞUZ başarılarının sırlarını anlattılar. Engellilikle ilgili farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen söyleşi öğrencilerimizin de soruları ile karşılıklı sohbet şeklinde gerçekleşti. Söyleşi sonrası GKV Özel Liseler Müdürü Engin BİBA katılımcılara teşekkür ederek çiçek ve hediye takdiminde bulundu.

#dünyaengellilergünü

#GKVÖzelLiseleri

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


2021 CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH SINAVLARI SERTİFİKA TÖRENİ

Uluslararası geçerliliği olan ve 130 farklı ülkede birçok merkez tarafından uygulanan Cambridge Assessment English Sınavlarına 5 milyonun üzerinde öğrenci katılım sağlamaktadır. Bu sınavlar 812 yıllık bir geçmişi ve uluslararası geçerliliği olan Cambridge Üniversitesi tarafından, 1858 yılından beri yani 163 yıldır adayların dili nasıl kullanabildiğini değerlendirmekte ve bunu uluslararası belgelemektedir.

12 Haziran 2021 tarihinde okulumuzda gerçekleştirilen Cambridge Assessment English sınavlarından STARTERS, MOVERS, KET, PET VE FCE kategorilerinde sınava giren tüm öğrencilerimiz uluslararası geçerliliği olan önemli bir sertifika almaya hak kazanmış bulunuyorlar.

Bu yıl öğrencilerimiz Cambridge Assessment English sınavlarının son basamağı olan FCE kategorisinde de ilk kez sınava girdiler. B2 First olarak da bilinen FCE yeterliği, İngilizce konuşulan bir ülkede kendi başınıza yaşamak, çalışmak veya İngilizce öğretilen dersler için eğitim almak için yeterli dil seviyesinde olduğunuzu gösterir.

Öğrencilerimiz, başarıları ile okulumuzu ve ailelerinizi gururlandırdılar. Her birini ayrı ayrı kutluyor, bundan sonraki akademik yolculuklarında daha nice başarılar diliyoruz.

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


 


 

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.