2023-2024 - 1. Dönem YILI HABERLERİ

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL İLKOKULU REHBER ÖĞRETMENLERİ TARAFINDAN IB-PYP TEMAMIZ “KİM OLDUĞUMUZ” VE ÖĞRENEN PROFİLİ ÖZELLİKLERİNDEN “DENGELİ, DUYARLI VE İLETİŞİM…

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu Rehber Öğretmenleri tarafından IB-PYP temamız "Kim Olduğumuz" ve öğrenen profili özelliklerinden "Dengeli, Duyarlı ve İletişim Kuran" kapsamında öğrencilerimize önce duygular ve duygu farkındalığı anlatılmış daha sonra ise  "Kendi Emojini Çiz" etkinliği uygulanmıştır. Öğrencilerimiz bu etkinlikle kendi duygularını öğrenmiş ve baskın olan duygusunun emojisini yapmıştır.

#rehberlik

#GKVÖzelİlkokulu

#GKVÖzelOkulları

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları

 

Gaziantep College Foundation Private Primary School Counselors prepared an activity called "draw your own emoji" based on  first PYP theme  "who we are" 

where students included "balanced, caring and communicator" IB- PYP learner profiles in this activity, students became aware of their own emotions and presented them through drawing emoji.

#whoweare

#drawyouremoji

#learnerprofile

#gkvprimaryschool


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL İLKOKULU REHBER ÖĞRETMENLERİ TARAFINDAN 1.SINIFLAR İLE DERS SAATLERİNDE OLMAK ÜZERE…

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu rehber öğretmenleri tarafından 1.sınıflar ile ders saatlerinde olmak üzere 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerimize IB-PYP “Dengeli” Öğrenen profili özelliği kapsamında özel hedef Problem Çözme Becerisi konulu seminer düzenlendi. Seminerde “PYP Kim Olduğumuz” teması doğrultusunda problem çözme becerisinde empatinin önemi, problem çözme basamakları ve bir problem karşısında neler yapabileceğimiz konuları üzerinde duruldu. Öğrencilerimizin merak ettiği sorulara cevap verilerek seminer sonlandırıldı.

#IBPYP

#rehberlik

#GKVÖzelİlkokulu

#GKVÖzelOkulları

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları 

 

Gaziantep College Foundation Private Primary School counselors organized a seminar on special target Problem Solving Skills within the scope of the IB-PYP "Balanced" Learner profile feature for our 1st graders and 2nd, 3rd and 4th grade students during class hours. In line with the PYP "Who We Are" theme, the seminar focused on the importance of empathy in problem solving skills, problem solving steps and what we can do in the face of a problem. The seminar ended by answering the questions asked by our students.

#IBPYP

#counseling

#gkvprimaryschool

#GaziantepCollegeFoundationPrivateSchools


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI CUMHURİYET’İN 100. YILI KUTLAMALARI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN…

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Atatürk ve Çocuk" resim sergisi Ortaokul koridorunda sanat severlerin beğenisine sunuldu. Sergide 28 Character design, 4 soyut çalışma, 3 manzara çalışması bulunmaktadır.

Ortaokul öğrencimiz Selen KOÇAK’ı tebrik eder sanat hayatında başarılar dileriz.

#100.Yıl

#resimsergisi

#GKVÖzelOrtaokulu

#GKVÖzelOkullaı

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN 100 YIL ÖNCE 29 EKİM’DE BİZLERE ARMAĞAN ETTİĞİ CUMHURİYET BAYRAMI GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARINDA DÜZENLENEN TÖREN...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 100 yıl önce ‪29 Ekim’de bizlere armağan ettiği Cumhuriyet Bayramı Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen tören coşkuyla kutlandı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri koordinatörlüğünde düzenlenen  ‪29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması, Mütevelli- Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nükhet ERSOY, Yönetim kurulu Üyeleri, Mütevelli Kurulu Üyeleri, Genel Müdür Sayın İsmet TİRYAKİ ve tüm akademik kadroyu oluşturan müdürler, müdür yardımcıları, zümre başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve velilerimizin katılımları ile düzenlendi.

Tören GKV Özel Okulları bahçesinde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törende, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Müdürü Sayın Engin BİBA’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “Cumhuriyetimizin ilanının 100. yılını kutlamanın ve  sevinci ve coşkusu içindeyiz. Bizlere devlet, millet olma onurunu, gurunu yaşatan Büyük Önder  Mustafa Kemal Atatürk'ü ve canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.” dedi.

Tören GKV Özel Okulları öğrencilerinin yer aldığı, Cumhuriyet'in Hikayesi, Cumhuriyet oratoryosu, 100. Yıl Jimnastik gösterisi, 100.Yıl Korosu, Anaokulu Vals gösterisi, Anaokulu Cumhuriyet Korosu, İlkokul Zeybek gösterisi ile son buldu.

#100.Yıl

#29Ekim

#CumhuriyetBayramı

#Cumhuriyetimiz100yaşında

#GKVÖzelOkulları

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL LİSELERİNDE “VERİMLİ DERS ÇALIŞMA, ZAMAN YÖNETİMİ VE ETKİLİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ” SEMİNERİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinde “Verimli Ders Çalışma, Zaman Yönetimi ve Etkili Test Çözme Teknikleri” Semineri

9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine okulumuzun rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmenleri Uzm. Psk. Didem Peri Dalkılınç, Esra Erol Kurt ve Yusuf Bozoğlu tarafından “Verimli Ders Çalışma, Zaman Yönetimi ve Etkili Test Çözme Teknikleri” konulu bilgilendirme ve farkındalık semineri yapıldı.   9. ve 10. sınıf öğrencilerimizin akademik başarılarını arttırmaları, öğrenme yetenekleri ve potansiyellerini belirli bir amaç doğrultusunda en üst seviyeye çıkarmaları, zamanı etkili bir şekilde kullanabilmeleri, doğru zamanı doğru etkinliğe tahsis edebilmeleri hedeflenirken 10. ve 11. sınıf öğrencilerimizin bu bilgiler doğrultusunda bilgi, yorum, hız unsurlarını dikkate alarak etkili test çözme tekniklerini öğrenmeleri amaçlanarak düzenlenen seminerimiz öğrencilerimizin sorularının cevaplanması ile sonlandı.

#rehberlik

#GKVÖzelLiseleri

#GKVÖzelOkulları

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları

#Cumhuriyetin100'üSeninYüzün


CUMHURİYETİN 100. YILI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA ANKARA ÜNİVERSİTESİ DİL TARİH VE COĞRAFYA FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI BAŞKANI PROF. DR. NEŞE ÖZDEN'İ...

Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neşe ÖZDEN'i konuk ettik. "Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti" konulu konferansa GKV Mütevelli -Yönetim Kurulu Başkanı sayın Nükhet ERSOY, GKV Mütevelli-Yönetim Kurulu Üyeleri, GKV Özel Okulları Genel Müdürü, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katılımıyla konferans gerçekleştirildi.

#AtatürkveTürkiyeCumhuriyeti

#konferansı

#Cumhuriyetimiz100Yaşında

#Cumhuriyetin100'üSeninYüzün

#GKVÖzelOkulları

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GKV ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK OLARAK REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİMİZ TARAFINDAN “GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI” KONULU...

GKV Özel Ortaokulu öğrencilerine yönelik olarak Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimimiz tarafından “Güvenli İnternet Kullanımı” konulu öğrenci semineri düzenlendi.

Öğrencilerimizin daha bilinçli internet kullanıcıları olmalarına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen seminerimizde; internetin günlük hayatımızdaki işlevleri, güvenli internet kullanıcısının özellikleri, dijital ayak izi kavramı, sosyal medya kullanımı için uygulanması gereken yaş sınırları, siber zorbalık başlıkları üzerinde yoğunlaşıldı. Teknoloji ve İnternet kullanımında yaş dönemine uygun saat sınırlamalarının, bağımlılık geliştirmeye engel olacağı anlatıldı. Seminerimiz soru-cevap etkinliğiyle sonlandırıldı.

#rehberlik

#GKVÖzelOrtaokulu

#GKVÖzelOkulları

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları

#Cumhuriyetin100'üSeninYüzün


GKV ÖZEL ORTAOKULU 8.SINIF ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK OLARAK 8.SINIFLAR REHBER ÖĞRETMEN VE PSİKOLOJİK DANIŞMANI ÇİĞDEM ÇAKMAK TARAFINDAN...

GKV Özel Ortaokulu 8.sınıf öğrencilerine yönelik olarak 8.Sınıflar Rehber öğretmen ve Psikolojik Danışmanı Çiğdem Çakmak tarafından “LGS Hazırlık Sürecinde Bireysel Çalışma Alışkanlıklarımız ve Etkili Çalışma Yöntemleri” konulu öğrenci  semineri gerçekleştirildi. 

Düzenlenen seminerde LGS hazırlığında içsel motivasyonu sağlamak, etkili ve verimli ders çalışma yöntemlerini uygulamak, öğrencileri test çözme teknikleri hakkında bilgilendirmek amaçlanmıştır. 

LGS'de sınav içeriği, sınavın süresi ve değerlendirmeye dair kriterlerin paylaşıldığı seminerimizde; başarıyı artırmak için etkili çalışma yöntemlerini bireysel çalışma alışkanlıklarımıza entegre etmenin önemi üzerinde durulmuştur.

#rehberlik

#GKVÖzelOrtaokulu

#GKVÖzelOkulları

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları

#Cumhuriyrtin100'üSeninYüzün


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU 6. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ İNGİLİZCE DİL EDİNİMİ KAPSAMINDA, DERS ÖĞRETMENİ REHBERLİĞİNDE YABANCI DİL BECERİLERİNİ...

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 6. sınıf öğrencilerimiz İngilizce Dil Edinimi kapsamında, ders öğretmeni rehberliğinde yabancı dil becerilerini (özellikle yazma ve sonrasında konuşma) geliştirmek amacı ile okul kütüphanesine gitmişler, ilgi alanlarına uygun kitapları seçmişlerdir. IB MYP öğrenen profil özelliklerini de geliştirmeyi hedefleyen bu etkinlikte seçtikleri kitaplar üzerine kısa okumalar yapan ve sonrasında arkadaşları ile fikir alışverişinde bulunan öğrencilerimiz, kitaplarını okumak ve sonrasında hedef dilde sunum yapmak üzere kitaplarını almışlardır. İşbirliği yaparak kitap seçen, aynı kitapları seçerek sunumlarını yardımlaşarak yapmayı planlayan, kütüphane kuralları gereğince kitaplarını 3 haftalık sürede okumaları için kendi bireysel planlarını yapan ve bunun sorumluluğunu alan, edindiği bilgileri güçlü iletişim yetenekleri ile arkadaşlarına aktarmaları beklenen öğrencilerimiz çalışmalarına büyük heyecanla başlamışlardır.

#IBMYP

#kütüphane

#GKVÖzelOrtaokulu

#GKVÖzelOkulları

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları

#Cumhuriyetin100'üSeninYüzün

 

Within the scope of English Language Acquisition, our 6th grade students of Gaziantep Kolej Vakfı Private Middle School went to the school library to improve their foreign language skills (especially writing and then speaking) under the guidance of the course teacher and chose books suitable for their interests. In this activity, which also aims to develop IB MYP learner profile characteristics, our students made short readings on the books they chose and then exchanged ideas with their friends, and then took their books to read their books and then make presentations in the target language. Our students, who are expected to select books in cooperation, plan to make their presentations in cooperation by choosing the same books, make their own individual plans to read their books within a 3-week period in accordance with the library rules and take responsibility for this, and transfer the knowledge they have gained to their friends with their strong communication skills, have started their studies with great excitement.

#IBMYP

#library

#GKVPrivateSchools

#GKVSecondarySchools


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL LİSELERİ 9 VE 10.SINIF ÖĞRENCİLERİNE GAZİANTEP İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ “SİBERAY” TARAFINDAN “TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI VE BİLİNÇLİ TEKNOLOJİ...

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri 9 ve 10.sınıf öğrencilerine Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü “SİBERAY” tarafından “Teknoloji Bağımlılığı ve Bilinçli Teknoloji Kullanma” semineri yapıldı. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi tarafından planlanan seminerimizde öğrencilerimize güvenli internet kullanımı, dijital okuryazarlık ve siber güvenlik, bilinçli sosyal medya kullanımı, siber suçlarla ve siber zorbalık ile mücadele, güncel siber risk ve tehditler konularında bilgilendirme yapılarak farkındalık oluşturmaları sağlandı. Seminerimiz öğrencilerimizin sorularının cevaplanması ile sonlandı.

#rehberlik

#GKVÖzelLiseleri

#GKVÖzelOkulları

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları

#Cumhuriyetin100'üSeninYüzün


2023–2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL İLKOKULUNDA OKULUNA HOŞ GELDİN ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ

2023–2024 Eğitim Öğretim yılı Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulunda okuluna hoş geldin etkinlikleri düzenlendi. Okulumuza yeni gelen 1. Sınıf öğrencilerimiz küçük gruplar halinde spor, görsel sanatlar, müzik ve yabancı diller istasyonlarında eğitsel oyunlara katılarak doyasıya eğlendiler.

#yenieğitimöğretimyılı

#GKVÖzelİlkokulu

#GKVÖzelOkulları

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL LİSELERİ 11 VE 12. SINIF ÖĞRENCİLERİNE AKADEMİK MÜDÜR YARDIMCISI DUYGU YILDIZ VE 12. SINIFLARDAN SORUMLU UZM. PSİKOLOJİK DANIŞMAN...

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri 11 ve 12. Sınıf  öğrencilerine Akademik Müdür Yardımcısı Duygu Yıldız ve 12. sınıflardan sorumlu Uzm. Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen F. Zehra Doğan tarafından YKS bilgilendirme semineri yapıldı. 

Seminerde sınav stratejileri, YKS hazırlık sürecinde sene içerisinde yapılacak akademik çalışmalar ve sınav sonuçlarına etki eden Ortaöğretim Başarı Puanının önemi, YKS sistemi ile ilgili detaylar, YKS puan türleri ve puan türlerini etkileyen derslerin katsayıları, belli bölümlerdeki baraj sıralamaları, en çok tercih edilen bölümler ve başarı sıralamaları hakkında detaylı bilgi verildi.

Öğrencilerden gelen soruların cevaplanmasıyla seminer tamamlandı.

#rehberlik

#GKVÖzelLiseleri

#GKVÖzelOkulları

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları

#Cumhuriyetin100'üSeninYüzün


GKV ÖZEL ORTAOKULU 5. SINIF ÖĞRENCİLERİ “ORTAOKULA HOŞ GELDİN PARTİSİ” İLE DOYASIYA EĞLENDİ

GKV Özel Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri “Ortaokula Hoş Geldin Partisi” ile doyasıya eğlendi. 

2023-2024 eğitim-öğretim yılına hızlı başlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu, ilk haftadan itibaren birbirinden farklı etkinliklerle dikkat çekerken 15.09.2023 tarihinde de 5. sınıf öğrencilerimize yönelik “Ortaokuluna Hoş Geldin” partisi düzenledi. Renkli anlara sahne olan partide 5. sınıf öğrencilerimiz, Uygulamalı Dersler zümresi tarafından organize edilen çeşitli istasyonlarda eğitsel etkinliklere katılarak keyifli vakit geçirdiler. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu olarak 2023-2024 eğitim-öğretim yılının akademik yönden güçlü olmanın yanında  sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da başarılarla dolu bir yıl olacağına inanıyor  ve tüm 5. sınıf öğrencilerimize “Ortaokulunuza hoş geldiniz.” diyoruz.

#yenieğitimöğretimyılı

#GKVÖzelOrtaokulu

#GKVÖzelOkulları

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİMİZDEN DİLA BALOĞLU ROMANYA'NIN MAMAİA KENTİNDE 4-15 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA YAPILAN…

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi öğrencilerimizden Dila Baloğlu Romanya'nın Mamaia kentinde 4-15 Eylül tarihleri arasında yapılan 2023 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonasında 16 yaş Kızlar Kategorisinde Avrupa 2.si olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

#satranç

#GKVÖzelLiseleri

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL LİSELERİ 2023 - 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON HAFTASI'NA 9.SINIFLAR “LİSEYE HOŞ GELDİN PARTİSİ” İLE BAŞLADI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Oryantasyon Haftası'na 9.sınıflar “Liseye Hoş Geldin Partisi” ile başladı.

Hoş geldin partisinde Beden Eğitimi, Müzik, Psikolojik Danışma ve Rehberlik zümrelerinin öncülüğünde  takım ruhu ve işbirliği gerektiren, etkileşimi arttıran, özgüven ve empati duygularını geliştiren, iletişim becerilerini güçlendiren kaynaştırma etkinlikleri düzenlendi.

Müzik ve karaoke ile devam eden partide öğrencilerimiz keyifli ve eğlenceli vakit geçirdiler.

#yenieğitimöğretimyılı

#GKVÖzelLiseleri

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GKV ÖZEL ORTAOKULU 8.SINIF ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK OLARAK REHBERLİK VE PSİKOLOJİK...

GKV Özel Ortaokulu 8.sınıf öğrencilerine yönelik olarak Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimimiz tarafından öğrenci semineri düzenlendi.

8.Sınıflar Rehber öğretmen ve Psikolojik Danışmanı Çiğdem Çakmak tarafından 8.sınıf öğrencilerimizin bir üst eğitim kurumu olan liseler hakkında bilgi edinmelerini sağlamak amacıyla "Lise Tanıtım Semineri" düzenlendi. Lise türleri kapsamında fen liseleri, anadolu liseleri, sosyal bilimler liseleri, nitelikli ve prestijli liselerin kuruluş amacı, genel yapısı, sosyal kulüpler, dil eğitimleri, mezun öğrencilerin tercih ettiği bölümler, lise eğitimi boyunca okutulan dersler hakkında öğrencilere detaylı bilgiler verildi. Soru-cevap etkinliğiyle devam eden seminerimizde öğrencilerimiz prestijli liseler hakkında farkındalık kazanırken, öğrencilerin sınava hazırlık süreçlerinde motivasyon edinmeleri amaçlandı.

#Rehberlik

#GKVÖzelOrtaOkulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları

 


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARINDA 60. YIL EĞİTİM ÖĞRETİMİ BAŞLADI

Kurucumuz Merhum Cemil ALEVLİ'nin vizyonuyla Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında 2023-2024 eğitim öğretim yılı törenle başladı. Törene Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli Yönetim- Kurulu Başkanı Sayın Nükhet ERSOY, Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü sayın İsmet TİRYAKİ, Müdürler, Müdür Yardımcıları, Zümre Başkanları, öğretmenler ve velilerimiz katıldı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları bahçesinde düzenlenen törende açılış konuşması Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu Müdürü Ali DİRGEN tarafından yapıldı. Törende YKS 2023'te Türkiye genelinde ilk 1000 öğrenci arasında yer alan öğrencilerimize, LGS'de Türkiye 1. si olan öğrencimize ve lions resim yarışmasında mansiyon ödülünü alan öğrencimize plaketleri ve hediyeleri takdim edildi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel ilkokulu öğrencilerinin hazırladığı koro, şiir ve dans gösterileri ile tören son buldu. 

#YeniEğitimÖğretimYılı

#GKVÖzelOkulları

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU IB MYP ÇERÇEVE PROGRAMI 5.SINIFLAR SOSYAL BİLGİLER DERSİ HİZMET EYLEMİ KAPSAMINDA, ÖĞRENCİLERİMİZ 4-9 EKİM HAYVANLARI...

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu IB MYP Çerçeve Programı 5.sınıflar sosyal bilgiler dersi hizmet eylemi kapsamında, öğrencilerimiz 4-9 Ekim Hayvanları Koruma Haftası etkinliğinin bir parçası olarak atık malzemelerden hayvan yuvaları yaptılar. GKV 5. Sınıf öğrencileri sokak hayvanlarının zorlu kış şartlarında yaşadığı barınma problemlerine çözüm üretebilmek için  ''SICAK BİR YUVA'' projesini hayata geçirdiler. Hayvanların barınma problemleri için geliştirilen çözüm önerisi olan hayvan yuvaları okulda sergilendi. Öğrencilerimiz yapmış oldukları bu çalışmayla, duyarlı öğrenen profili özelliklerini dikkat çekici bir şekilde yansıttılar.   Okulda düzenlenen serginin ardından sosyal ve öz denetim becerileri gelişen öğrencilerimiz,  öğretmenleri ile birlikte Dülükbaba ormanında doğa yürüyüşüne giderek mamaları  ve tasarlamış oldukları hayvan yuvalarını  doğaya bıraktılar.

#HayvanlarıKorumaGünü

#DoğaYürüyüşü

#GKVÖzelOrtaokulu

#GKVÖzelOkulları

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları

#Cumhuriyetin100'üSeninYüzün

Within the scope of service as action in the course of Individuals and Societies, Gaziantep College Foundation Private Secondary School 5th grade students made animal nests from waste materials as part of the October 4-9 Animal Protection Week activity.  They made the project with the aim of protecting the animals. As products of collaboration and self-management, students’ works were exhibited at school. After the exhibition, our students went to the forest to hike with their teachers and left the food and the nests in there. 

#worldanimalday

#gkvsecondaryschool

#hiking

#collaboration

#self-management

#caringlearners

#mayrepubliclivelong


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU IB MYP ÇERÇEVE PROGRAMI 5.SINIFLAR SOSYAL BİLGİLER DERSİ HİZMET EYLEMİ KAPSAMINDA, ÖĞRENCİLERİMİZ 4-9 EKİM HAYVANLARI…

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu IB MYP Çerçeve Programı 5.sınıflar Sosyal Bilgiler dersi hizmet eylemi kapsamında, öğrencilerimiz 4-9 Ekim Hayvanları Koruma Haftası etkinliğinin bir parçası olarak atık malzemelerden hayvan yuvaları yaptılar. GKV 5. Sınıf öğrencileri sokak hayvanlarının zorlu kış şartlarında yaşadığı barınma problemlerine çözüm üretebilmek için  ''SICAK BİR YUVA'' projesini hayata geçirdiler. Hayvanların yaşadığı barınma problemlerine karşı geliştirilen çözüm önerisi olan hayvan yuvaları okulda sergilendi. Öğrencilerimiz yapmış oldukları bu çalışmayla, duyarlı öğrenen profili özelliklerini dikkat çekici bir şekilde yansıttılar.

#HayvanlarıKorumaGünü

#GKVÖzelOrtaokulu

#GKVÖzelOkulları

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları

#Cumhuriyetin100'üSeninYüzün

Within the scope of service as action in the course of Individuals and Societies, Gaziantep College Foundation Private Secondary School 5th garde students made animal nests from waste materials as part of the October 4-9 Animal Protection Week activity.  They made the project with the aim of protecting the animals.  With this project, they improved their “caring” characteristic which is among IB learner profile attributes.

#worldanimalday

#gkvsecondaryschool

#caringlearners

#mayrepubliclivelong


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL İLKOKULU REHBER ÖĞRETMENLERİ TARAFINDAN 1, 2, 3 VE 4.SINIF ÖĞRENCİLERİNE IB-PYP ÖĞRENEN PROFİLİ ÖZELLİKLERİNDEN “DENGELİ, DUYARLI VE İLETİŞİM...

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu rehber öğretmenleri tarafından 1, 2, 3 ve 4.sınıf öğrencilerine IB-PYP öğrenen profili özelliklerinden “Dengeli, Duyarlı ve İletişim Kuran” kapsamında “Duygu Farkındalığı” konulu seminer düzenlendi. Seminerde “PYP Kim Olduğumuz” teması doğrultusunda öğrencilerimize; bireyin duygularını yansıtması, duygularının farkına varması, insan ilişkilerinde duyguların önemi başlıkları üzerinde duruldu. Öğrencilerimizin merak ettiği sorulara cevap verilerek seminer sonlandı.

#GKVÖzelİlkokulu

#GKVÖzelOkulları

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları

#Cumhuriyetin100'üSeninYüzün


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL İLKOKULUNDA “MECLİS BAŞKANLIK SEÇİMİ”

Cumhuriyet’imizin demokrasi ile güçlendirilmesi; öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi ve seçme, seçilme, oy kullanma kültürünün oluşturulması; hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amacıyla okulumuzda 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Meclis Başkanı seçimi yapıldı.

#başkanlıkseçimi

#GKVÖzelİlkokulu

#GKVÖzelOkulları

#GaziantepKolejiVakfıÖzelOkulları


GKV ÖZEL ORTAOKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BİRİMİMİZ TARAFINDAN 5. VE 6. SINIF ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK OLARAK…

GKV Özel Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimimiz tarafından 5. ve 6. sınıf öğrencilerine yönelik olarak “Etkili Çalışma Yöntemlerini Keşfedelim” konulu sınıf içi rehberlik etkinlikleri düzenlendi. Eğitimimizde, ders çalışma alışkanlığı oluşturmada bireysel farklılıkların önemi üzerinde duruldu. “Etkili Çalışma Yöntemleri Tombalası” oyunu ile öğrencilerin çalışma yöntemlerinde doğru bilinen yanlışları fark etmeleri amaçlandı. Akademik başarıyı artırmada hedef ve amaç oluşturmanın önemi üzerinde duruldu. Öğrencilerin kendi çalışma alışkanlıklarında fayda gördükleri uygulamaları paylaşmaları sağlanarak akranlar arası öğrenme sağlandı.

#rehberlik

#GKVÖzelOrtaokulu

#GKVÖzelOkulları

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GKV ÖZEL ORTAOKULU 8.SINIF ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK OLARAK, REHBER ÖĞRETMEN VE PSİKOLOJİK DANIŞMAN ÇİĞDEM…

GKV Özel Ortaokulu 8.sınıf öğrencilerine yönelik olarak, Rehber öğretmen ve Psikolojik Danışman Çiğdem Çakmak tarafından “Psikolojik Sağlamlık” temalı sınıf içi rehberlik etkinliği düzenlendi. 

Psikolojik dayanıklılık kavramı, güçlü ve zayıf yönlerimize dair farkındalıklarımız, zorlu yaşam olayları ile baş etmede kullandığımız beceriler üzerine yapılan etkinliklerde öğrencilerimiz, hayatta karşılaşılan zorluklara rağmen hayata tutunmayı sağlayan “Psikolojik sağlamlık kavramı nedir, psikolojik dayanıklılık nasıl geliştirilebilir?” sorularına yanıt buldular. Etkinliğimiz öğrencilerimizin soru cevap etkinliği ile tamamlandı.

#rehberlik

#GKVÖzelOrtaokulu

#GKVÖzelOkulları

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINI GKV’DE KODLUYORUZ

Öğrencilerimizin 21. yüzyıl becerileriyle donanmış; yaratıcı, eleştirel ve sistematik düşünen, üretken, bilgi ve iletişim teknolojilerine hâkim bireyler olarak yetişmeleri için bu yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılını GKV'de Kodluyoruz.

Bu yıl 7-22 Ekim 2023 tarihleri arasında uygulanan “Europe Code Week” süresince (Avrupa Kod Haftasında) Matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak kolaylaştırmak amacıyla başlatılan seferberlik kapsamında birçok çalışma eş zamanlı olarak yapılmakta olup Kod Haftası 2023 yılı teması “Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzüncü Yılı” olarak belirlenmiştir. GKV Özel İlkokulunda kodlama dersini eğlenceli ve ilgi çekici bir hale getirmek, teknolojinin çalışma prensibiyle ilgili öğrencilerimizin anlayışlarını genişletmek, yeni fikirler üretmelerini sağlamak ve bu fikirlerin nasıl hayata geçirileceğini göstermek amacıyla eğlenceli kodlama etkinlikleri düzenlendi.

Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Fatoş Hanedan tarafından düzenlenen “Europe Code Week” süresince (Avrupa Kod Haftasında) öğrencilerimiz birbirinden farklı kodlama etkinliklerini gerçekleştirdiler.

Kodlama Haftası boyunca ilkokul 1. sınıf öğrencilerimiz Hour Of Code Candy Quest, Hello World Food ve 2. sınıf öğrencilerimiz Hour Of Code Mario’s Secret Adventure, Dance Party oyunlarla eğlenerek kodlama ekinliklerini tamamlayarak sertifikalarını kazandılar. 3. ve 4. sınıf öğrencilerimiz ise bilgi, beceri, yaratıcılık ve orijinal fikirlerini bir araya getirerek Scratch programında matematik toplama işlemi yapan oyun tasarladılar. Arkaplan tasarımında Cumhuriyetimizin 100. Yılını kodluyoruz temasını kullanarak tasarla, kodla ve çalıştır algoritması ile tamamladılar. Etkinliklere katılan tüm öğrencilerimizi kutluyoruz.

#GKVKodluyor

#HourOfCode

#CodeWeek

#computerscience

#computerscienceeducation

#codeweekeu

#GKVÖzelİlkokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


 


 

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.