2022-2023 - 1. Dönem YILI HABERLERİ

2023-24 DÖNEMİ AFS ULUSLARARASI ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU

DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜME GİDEN YOLA ÇIKMAYA HAZIR MISIN?

1947 yılından bugüne süregelen AFS (American Field Service) uluslararası öğrenci değişim Programı ile dünya genelinde bu güne kadar 300.000 lise öğrencisi coğrafi ve kültürel değişimlerde bulunarak paha biçilmez bir deneyim yaşama imkanı elde etmiştir.

Bugün AFS Programları dünyanın 60 ülkesinde yürütülmektedir ve Kültürlerarası Değişim konusunda önemli bir lider konumundadır. AFS Kültürlerarası Öğrenci Değişim Programları, Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayı ve işbirliği ile 1952 yılından beri yürütülmektedir.

Gaziantep AFS Gönüllü Koordinatörü Sina Akan AFS Sınav ve Programı ile ilgili öğrencilerimize bilgilendirme yapmak üzere okulumuza konuk oldu ve öğrencilerimizin sorularını cevaplandırdı.

2021-22 Dönemi AFS sınav ve mülakatlarına katılarak, 10.sınıfı İspanyada SINS CARDENER Lisesinde tamamlayıp dönen ve bu yıl CA Koleji IBDP 11.sınıf öğrencisi olan Haydar Onur ÖZAKÇA 1 yıllık AFS deneyimini, 9.10. ve 11.sınıflardaki arkadaşları ile paylaştı.

#AFS

#GKVÖzelLiseleri

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL LİSELERİ CERN’DE

GLOBE SCIENCE CENTER bölümünde CERN deneyinin ana kaynağı “Big Bang (Büyük Patlama)” ile ilgili dairesel 3 boyutlu filmi izleyen öğrencilerimiz, Cern yerleşkesi ve deneylerle ilgili interaktif bilgiler edindiler. Ardından CERN’ i anlatan bir video izlediler. Günün en önemli sürprizi öğrencilerimizin yerin 100 metre altındaki CMS dedektörüne 3 ayrı grup halinde inmeleri oldu. CMS deneyinde çalışan 3 bilim insanı ile gezerek deneyin detayları konusunda bilgi aldılar. Ardından CERN’de çalışan bilim insanları ile birlikte öğle yemeği yediler. Son olarak Cenevre panoramik şehir gezisi ile beş günlük yurtdışı bilim gezisini tamamladılar. Gezi boyunca öğrencilerimize eşlik eden idareci ve öğretmenlerimize sonsuz teşekkür ediyoruz.

#GKVÖzelLiseleri

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL LİSELERİ YURTDIŞI BİLİM VE KÜLTÜR GEZİSİNDE

Öğrencilerimiz, İsviçre’deki Technoroma Bilim Merkezi’nde fizik/ kimya/ biyoloji alanında yapılan yaklaşık 500 deneyden izlediklerini interaktif olarak yapma fırsatı buldular. Zürih Üniversitesi Zooloji ve Paleolitik Müzesi’ne gittiler. Zürih şehir turunun ardından Bern şehrine geçerek Einstein Evi, Bern Katedrali, İsviçre Parlamento Binası ve İsviçre Ulusal Bankasını ziyaret ettiler. Gezinin en tatlı kısmı olan Nestle çikolata fabrikasında kakaonun Aztek’lerden günümüze kadar olan yolculuğunu keşfettikten ve enfes çikolataları tattıktan sonra ortaçağdan kalan Gruyeres kasabasında Gravyer peynir fabrikasını ziyaret ettiler. Daha sonra Lozan kentine geçerek Lozan barış antlaşmasının imzalandığı “Beau Rivage Palace”ı ziyaret edip tarihsel süreci yerinde gördüler.

Öğrencilerimiz deney ve gözlem yoluyla kalıcı öğrenmeler gerçekleştirmeye ve bölgenin kültürel ve sosyal özelliklerini tanımaya devam ediyorlar.

#GKVÖzelLiseleri

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL LİSELERİ YURTDIŞI BİLİM VE KÜLTÜR GEZİSİNDE

Öğrencilerimiz, 17.11.2022 Çarşamba günü yurtdışı bilim ve kültür gezisi için yola çıktılar.

Almanya’nın Münih kentinden başlayan gezi ilk olarak Allianz Arena, BMW Müzesi ve daha sonra Münih şehir gezisi ile devam etti. Münih Teknik Üniversitesinin tanıtımı ve kampüs gezisi ile öğrencilerimiz Almanya’daki üniversite eğitimi hakkında bilgi edindiler. Yılda yaklaşık 1,5 milyon kişinin ziyaret ettiği dünyanın en büyük bilim ve teknoloji müzesi Deutsches Museum’a gittiler.

Öğrencilerimiz yurtdışında kendi gözlemleriyle elde ettikleri akademik ve kültürel kazanımların yanında arkadaşlarıyla eğlenceli anılar biriktirmeye devam ediyorlar.

#GKVÖzelLiseleri

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GKV ÖZEL ORTAOKULU 8. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ GELECEKLERİNİ BELİRLEME YOLUNDA

LGS Sınavı hazırlık sürecinde olan GKV Özel Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri “İstanbul Liseler Gezisi” adı altında İstanbul'da bulunan ve tüm Türkiye'de ilgi ile izlenen prestijli liseleri üç gün boyunca ziyaret ettiler. İlk gün;

* Robert Koleji

* Mef Okulları / Ulus Kampüsü

* Beşiktaş / Kabataş Erkek Lisesi ve

* Beşiktaş Anadolu Lisesi öğrencilerimiz tarafından ziyaret edildi.

Okul müdürleri ve öğrencileri tarafından karşılanan öğrencilerimiz okullar hakkında ayrıntılı bilgi edinme şansını buldukları gezinin ilk gününü dolu dolu geçirdiler. İkinci gün;

* Galatasaray Lisesi

* Vehbi Koç Vakfı Koç Özel Lisesi ve

* Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi'ni (TEVİTÖL) ziyaret eden öğrencilerimiz okulların tarihi, özellikleri, eğitim-öğretim süreci hakkında ayrıntılı bilgiler elde ettiler. Gezinin üçüncü gününde ise;

* Saint Joseph Fransız Lisesi ziyaret edilerek okul tanıtım gezisi tamamlandı. Gezilen okulların yanı sıra öğrencilerimize Boğaz Turu eşliğinde tarihi ve turistik yerlerin tanıtımı da yapıldı. GKV Özel Ortaokulu Müdürü Seçil Güldemet, GKV Özel Ortaokulu 8. Sınıflar Müdür Yardımcısı Fuat Kozanoğlu ve GKV Özel Ortaokulu 8. Sınıflar Rehber Öğretmeni Suzan Aslan eşliğinde düzenlenen gezi üç gün boyunca devam ederek tamamlandı. Öğrencilerimize turda eşlik eden idareci ve öğretmenlerine sonsuz teşekkür ediyoruz.

#LGShazırlık

#GKVÖzelOrtaokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GKV ÖZEL ORTAOKULU 8. SINIF ÖĞRENCİLERİ "İSTANBUL LİSELER GEZİSİ” NİN İKİNCİ GÜNÜNDE

LGS’ye hazırlık sürecinde olan GKV Özel Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri İstanbul'da bulunan prestijli liseleri tanımaya ikinci günde de devam etti. İlk gün Robert Koleji öğrencileri ile birlikte interaktif şekilde zaman geçiren öğrencilerimiz ikinci gününü de dolu dolu tamamladılar. GKV Özel Ortaokulu Müdürü Seçil Güldemet, GKV Özel Ortaokulu 8. sınıflar Müdür Yardımcısı Fuat Kozanoğlu ve GKV Özel Ortaokulu 8. sınıflar Rehber Öğretmeni Suzan Aslan eşliğinde düzenlenen gezinin ikinci gününde:

* Galatasaray Lisesi

* Vehbi Koç Vakfı Koç Özel Lisesi ve

* Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) ziyaret edildi.

Öğrencilerimize okul yetkilileri tarafından okulların özellikleri, tarihi, eğitim-öğretim süreci ve akademik çalışmaları, LGS sonrasında yüzdelik dilimine göre öğrenci kabulü ile ilgili ayrıntılı bilgilendirmeler yapıldı. Öğrencilerimiz tüm sorularını kurum yetkililerine sorarak detaylı bilgi alma şansı buldular. Okullarda yapılan detaylı bilgilendirme sonrasında okul kampüsleri öğrencilerimiz tarafından ayrıntılı şekilde gezildi. LGS’ye hazırlık sürecinde köklü kurumları tanımak, bu kurumlar hakkında bilgi sahibi olmak, öğrencilerde hedef ve motivasyon oluşturmak adına fayda sağlamaktadır. Öğrencilerimize turda eşlik eden Galatasaray Lisesi, Vehbi Koç Vakfı Koç Lisesi ve Tevitöl Lisesi idareci ve öğretmenlerine sonsuz teşekkür ediyoruz.

#LGShazırlık

#GKVÖzelOrtaokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GKV ÖZEL ORTAOKULU 8. SINIF ÖĞRENCİLERİ "İSTANBUL LİSELER GEZİSİ’NDE

LGS’ye hazırlık sürecinde olan GKV Özel Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri İstanbul’da bulunan prestijli liseleri tanıma fırsatı buldu. GKV Özel Ortaokulu Müdürü Seçil Güldemet, GKV Özel Ortaokulu 8. Sınıflar Müdür Yardımcısı Fuat Kozanoğlu ve GKV Özel Ortaokulu 8. Sınıflar Rehber Öğretmeni Suzan Aslan eşliğinde düzenlenen gezinin ilk gününde;

*MEF Ulus Kampüsü

*Robert Koleji

*Kabataş Erkek Lisesi

*Beşiktaş Anadolu Lisesi ziyaret edildi.

*Robert Kolejinde halen okumakta olan öğrenciler ile okulu gezen öğrencilerimiz okulun detaylı bilgisini okul öğrencilerinden alırken kendilerine Robert Koleji mezunu olan Pelin Tiryaki eşlik etti. Öğrencilerimiz, okulun bölümleri ve öğrenci kulüp çalışmaları ile ilgili detaylı bilgi alma şansı buldular.

MEF Okullarında öğrencilerimiz, Okul Müdürü ve idarecileri tarafından karşılanarak, okulun akademik yapısı, laboratuvar ve atölye çalışmaları ile ilgili detaylı bilgi alma şansı buldular.

Öğrencilerimize okul yetkilileri tarafından okulların tarihi, özellikleri, eğitim-öğretim süreci ile ilgili ayrıntılı bilgilendirmeler yapıldı. Bilgilendirme sonrasında okul kampüsleri öğrencilerimiz tarafından ayrıntılı şekilde gezildi. LGS’ye hazırlık sürecinde köklü kurumları tanıma şansı bulan öğrencilerimiz adına bizleri ağırlayan okulların idarecilerine, öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkürlerimizi sunarız.

#LGShazırlık

#GKVÖzelOrtaokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GKV ÖZEL LİSELERİ 12.SINIF ÖĞRENCİLERİ MOTİVASYON KAMPI’NDA

GKV Özel Liseleri 12.Sınıf Öğrencileri Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezi’nde akademik ve sosyal gelişimlerini destekleyici Motivasyon Kampı’na katıldılar. Kampa katılan ve YKS hazırlık sürecinde olan öğrencilerimiz maratonlarına kısa bir keyif molası vererek arkadaşları ve öğretmenleriyle birlikte doğayla iç içe zaman geçirme fırsatı yakaladılar.

Öğrencilerimizin akademik gelişimlerini de destekleyici bir planlamayla kamp alanında öncelikle deneme sınavları ve bire bir soru çözümleri uygulandı. Daha sonra ormanın derinliklerinde keyifli bir keşif yürüyüşü, tırmanma, eğlenceli ok atma yarışması ve çeşitli egzersizler yapılarak kamp ateşi etrafında keyifle sohbet eden kampçılarımız muhteşem bir gün geçirdiler. Sabahın ilk ışıklarıyla güne başlayan kampçılarımız akademik başarılarının yanı sıra yaşam ve özyönetim becerilerini de geliştirme fırsatı buldukları için keyifle kamp alanından ayrıldılar.

#GKVÖzelLiseleri

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARINDA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI ÖDÜL TÖRENİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri kapsamında yapılan; voleybol, basketbol, oryantiring, masa tenisi, futsal, atletizm, hemsball ve Cumhuriyet temalı resim ve kompozisyon yarışmalarının şampiyonaları ödüllerini aldı.

Eğlencenin ve rekabetin yüksek olduğu turnuvaya katılan tüm öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

#GKVSpor

#GKVSanat

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


CUMHURİYET BAYRAMI ETKİNLİKLERİMİZ COŞKUYLA DEVAM EDİYOR

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 4.sınıf öğrencilerimizden oluşan Cumhuriyet Balosu coşkuyla kutlandı. Öğrencilerimizin vals ve zeybek gösterisiyle başlayan balomuz, Cumhuriyet pastası kesimiyle sona erdi.

#cumhuriyetbayramı

#GKVÖzelİlkokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ORTAOKULUNDA OKUL MECLİSİ BAŞKANLIK SEÇİMİ YAPILDI

GKV Özel Ortaokulu öğrencilerimiz demokratik haklarından biri olan seçme ve seçilme haklarını kullandılar. Her şubeden seçilen öğrenci temsilcileri kendilerini tanıttıkları propaganda sürecini yoğun bir şekilde atlattılar. Öğrencilerimiz kendilerini temsil edecek meclis üyelerini seçmek amacıyla sandığa gidip oylarını kullandılar. Yapılan oy sayımına göre; GKV Özel Ortaokulu öğrenci temsilcisi 6.sınıf öğrencimiz Mustafa Yiğit Güzel, öğrenci temsil yardımcıları 6.sınıf öğrencimiz Bensu Gündoğdu ve 7.sınıf öğrencimiz Efe Yağcıgil seçilmiştir. Çalışmalarının devamını dileriz.

#GKVdeokulmeclisiseçimi

#GKVÖzelOrtaokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL İLKOKULUNDA SEÇİM HEYECANINDA SON DURAK

GKV Özel İlkokulu öğrencilerimiz demokratik haklarından biri olan oy verme ve kendilerini temsil edecek meclis başkanını seçme hakkını kullandılar. Cumhuriyetimizin 99. yılında yoğun geçen 5 günlük propaganda ve seçim çalışmaları sonrasında yapılan oylamayla

4A sınıfı öğrencisi Nil Kılıç Meclis Başkanı,

3C sınıfı öğrencisi Kemal Yiğit Yılgın Meclis Başkan Yardımcısı seçildi.

#GKVdeokulmeclisiseçimi

#GKVÖzelİlkokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GKV’ DE CUMHURİYET ŞENLİKLERİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulunda Cumhuriyet Bayramı etkinliklerimiz başladı. GKV Özel İlkokulu öğrencilerimiz Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan “okulda şenlik var” projesiyle eğlenceli ve farklı oyunlarla doyasıya eğlendiler.

#cumhuriyetbayramı

#okuldaşenlikvar

#GKVÖzelİlkokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GKV'DE SERGİMİZ VAR

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 6. Sınıf öğrencilerimiz “See Shoot Say Exhibition” etkinliği ile kendi gözlerinden hayatlarındaki önemli an, kişi ve yerleri fotoğraflayarak sergilediler. İngilizce öğretmeni Eda Tekin rehberliğinde ilerleyen projede bilgili, duyarlı, dönüşümlü düşünebilen ve iletişim becerisine sahip öğrencilerimiz kendi fotoğraflarını sergilerken aynı zamanda duygu ve düşüncelerini de İngilizce olarak Ortaokul Müdürümüz, Zümre Başkanımız, öğretmen ve arkadaşları ile paylaştılar.

#GKVÖzelOrtaokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları

 

"SEE, SHOOT, SAY EXHIBITION" @ GKV

Gaziantep College Foundation Secondary School 6th grade students photograpged and exhibited the important moments,people and places in their lives through their own eyes with the “See Shoot Say Exhibition” activity. The project was conducted under the guidance of English teacher Eda Tekin. Our knowledgeable, sensitive, reflective and communicator students exhibited their photos, shared their feelings and thoughts in English with our Secondary School Manager, Head of Foreign Languages of Secondary and High Schools, teachers and friends.

#GKVPrivatesecondaryschool

#GaziantepCollegeFoundation


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ GAZİŞEHİR BİLFEST’TE

Gaziantep Kolej Vakfı 4. sınıf öğrencilerimiz, 21.10.2022 tarihinde öğretmenleri eşliğinde Gazişehir Bilfest 2022 TÜBİTAK Bilim Şenliği’ne katıldılar. Keşif Kampüsü uygulama merkezinde öğrencilerimiz yapay zekâ, sanal gerçeklik, origami, pixelart gibi istasyonlarda keşif yolculuğuna çıktılar, yeni proje fikirleri edindiler, çeşitli etkinliklere katıldılar; hayvan fosillerini incelediler, teleskopla Güneş’i gözlemlediler, bazı deneylere katıldılar. Böylece öğrencilerimiz bilim ve teknoloji eşliğinde hem yaparak yaşayarak öğrendiler hem de keyifli vakit geçirdiler. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

#gazişehirbilfest

#2022TÜBİTAK

#GKVÖzelİlkokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


PRE-IB ÖĞRENCİLERİMİZE IB DP PROGRAMININ TANITIMI YAPILDI

Gaziantep Kolej Vakfı Cemil Alevli Koleji IB DP Koordinatörümüz tarafından Pre-IB 9.sınıf öğrencilerimize IB Diploma Programı ile ilgili Beklenti ve Gereksinimler başlıklı bir sunum yapıldı. Akademik yılın başında bilmeleri gereken tüm detaylar ve IB Diploma Programı ile 2 yıl boyunca yapacakları IB yolculuğu hakkında bilgiler verildi. IB ders grupları, standart ve yüksek seviye verilen dersler, IB Kasım sınavları, IB DP değerlendirme kriterleri ve IB iç değerlendirme ödevleri hakkında öğrencilerle detaylı bilgiler paylaşıldı ve öğrencilerimizden gelen sorular cevaplandı. Toplantıda GKV Özel Liseleri Müdürü ve Akademik Müdür yardımcımız da IB adayı öğrencilerimizden beklentilerini dile getirdiler.

#GKVÖzelCemilAlevliLisesi

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GKV ÖZEL LİSELERİ 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI “9. SINIFLAR VELİ TOPLANTISI”NIN İLKİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

“Veli Tanışma ve Bilgilendirme Toplantısı”nda velilerimiz ve danışman öğretmenlerimiz, eğitim programı, okul kuralları, ders bazında belirlenen hedefler, akademik başarıyı artırmaya yönelik yapılacak çalışmalar üzerinde görüştüler. Toplantıda veli-öğretmen iş birliğinin önemi vurgulanırken Lise Rehberlik Birimi tarafından velilerimize öğrencilerimizin akademik, sosyal ve mesleki rehberlik hizmetleri ile ilgili paylaşımlarda bulunuldu. Lise öğrencisi ile iletişim, motivasyon arttırma önerileri, lise öğrencisi olmanın gereklilikleri gibi konularda bilgilendirme yapıldı. Branş öğretmenlerinin ders içerikleri ve hedefleri konusunda paylaşımlarıyla devam eden toplantı, velilerimizin sorularının cevaplanması ile tamamlandı. Veli tanışma ve bilgilendirme toplantımıza katılımları için tüm velilerimize teşekkür eder, başarı ve mutluluk dolu bir yıl geçirmeyi dileriz.

#rehberlik

#GKVÖzelLiseleri

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU 6 VE 7. SINIF ÖĞRENCİLERİNE SEMİNER DÜZENLEDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 6. ve 7. Sınıf öğrencilerine Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi tarafından ‘Etkili ve Verimli Ders Çalışma Yöntemleri’ konulu öğrenci semineri düzenlendi. Çalışmada, Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenlerimiz Tuğçe GÜRER ve Suzan ASLAN tarafından öğrenme yöntemleri ve ders çalışma süreçlerinin bireysel farklılıklara göre şekillendiği, etkili ders çalışmanın adımları, akademik başarıyı artırmada verimli çalışma yöntemlerinin önemi üzerinde durulmuştur. Öğrencilerimizin içsel motivasyonlarını güçlendirmelerinin önemi üzerinde durulurken, soru-cevap yöntemi ile seminerimiz sonlandırılmıştır.

#rehberlik

#GKVÖzelOrtaokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU TEKNOFEST 2022'DE FİNALDE

Dünyanın en büyük teknoloji yarışması olan ve 2022’de düzenlenen “Teknofest Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali”nde Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Kuzenler takımımız, insanlık yararına “Teknoloji, Sağlık ve İlkyardım” kategorisinden toplam 9386 başvuru arasından finale seçilen 171 takım arasına girmiştir. Doğal maddeleri kullanarak karasineklerle mücadele ile ilgili yapılan projemiz Rize finallerinde okulumuzu temsil etmiştir. Bu projede emeği geçen danışman öğretmenimiz Aydın Dilsiz'i öğrencilerimiz Eren Erbağcı ve Mert Ölçal’ı tebrik ederiz.

#teknofest2022

#GKVÖzelOrtaokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU IB MYP EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Gaziantep Kolej Vakfı Cemil Alevli Kolej’inde 2014 yılından beri başarıyla yürüttüğümüz bölgemizin ilk ve tek IBDP (International Baccalaureate Diploma Programme/ Uluslararası Bakalorya Diploma Programı)’ına ek olarak 2022-2023 eğitim-öğretim yılında bünyemize dahil ettiğimiz IB MYP (Middle Years Programme/ Orta Yıllar Programı) hazırlık çalışmaları kapsamında Mef Üniversitesi Ögretim Üyesi ve Dr. Servet Altan tarafından 20-21 Ağustos tarihlerinde uygulanacak olan öğretmen eğitim çalıştayı bugün başladı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu yönetici ve öğretmenlerinin katıldığı eğitimin ilk gününde IB MYP (Middle Years Programme/ Orta Yıllar Programı) tanıtımı, sistemin okulumuz programına entegrasyonu işlendi.

#dp(diplomaprogramı)

#myp(ortayıllarprogramı)

#pyp(ilkyıllarprogramı)

#uluslararasıbakalorya

#GKVÖzelOrtaokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GKV'DE 2022 CAMBRIDGE İNGİLİZCE YETERLİLİK SINAVLARI SERTİFİKA TÖRENİ HEYECANI

Okullarımızda bir başarı geleneğine dönüşen Cambridge Yeterlilik Sınavları bu yıl da başarı sertifikaları ile okulumuzu ve ailelerini gururlandıran öğrencilerimize takdim edildi.

Sınava Starters, Movers, Flyers, Ket, Pet ve FCE kategorilerinde toplam 78 öğrencimiz katılarak uluslararası geçerliliği olan bu sınavlarda belgelerini almaya hak kazandılar. Yabancı Dil edinimi konusunda dünya çapında oldukça prestijli ve kapsamlı olan Cambridge English Assessment Sınavlarında başarılarını kanıtlayan her bir öğrencimizi tebrik eder, onlara rehberlik eden tüm İngilizce öğretmenlerimize ve kıymetli ailelerine teşekkür ederiz.

#cambridgesınavları

#sertifikatöreni

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları

 

THE EXCITEMENT OF CAMBRIDGE ENGLISH ASSESSMENT EXAMS CERTIFICATE CEREMONY AT GKV

 

Evolving into an accomplishment tradition, Cambridge English Assessment Exams ceremony was held in our school to give the achievement certificates to our students who participated in the exams ranking from Starters, Movers, Flyers, Ket, Pet to FCE levels.

78 of our students filled us with proud with their remarkable achievements.

We congratulate each and every of our students and thank to our professional teacher team and devoted parents.

#cambridgeexams

#assessmentofenglish

#certificateceremony

#GaziantepCollegeFoundationPrivateSchools


GKV ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ'NDE ETKİLEYİCİ BİR SAHNE PERFORMANSI SERGİLEDİ

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında Sosyal Bilgiler zümresi ve Drama öğretmenleri ile Hayvan Hakları konusunda farkındalık yaratmak ve hayvanları korumanın ortak sorumluluğumuz olduğunu belirtmek amacıyla her bir öğrenci bir hayvanı canlandırarak o hayvanın faydalarını söylediler. Hayvanların çeşitli özelliklerini barındıran iş görüşmesi konulu "Tiyatro Sporu" sahnelenerek etkinlik müzik dinletisi eşliğinde sona erdi.

#4EkimDünyaHayvanlarıKorumaGünü

#GKVÖzelOrtaokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU 5. SINIF ÖĞRENCİLERİNE SEMİNER DÜZENLEDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 5. Sınıf öğrencilerine Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi tarafından ‘Verimli Ders Çalışmanın Temel Yolları’ konulu öğrenci semineri düzenlendi. Seminer de Psikolojik Danışma ve Rehber Öğretmeni Dilara ULU tarafından motivasyon güçlendirme yöntemleri, zaman planlama becerisi, ders çalışma ortamının önemi ve nasıl olması gerektiği, öğrenme stilleri ve kişiler de bireysel farklılıkların ders çalışma sürecine etkisi üzerinde durulmuştur.

#rehberlik

#GKVÖzelOrtaokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GKV ÖZEL İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ'NDE CAN DOSTLARI İÇİN SAHNE ALDI

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 2. sınıf öğrencileri bizimle aynı evreni paylaşan diğer canlıların yaşam hakkına dikkat çekmek, bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla muhteşem bir gösteri hazırladılar. Hayvanları korumanın ortak sorumluluğumuz olduğunu vurgulayan öğrencilerimiz sosyal mesajlar içeren bir tiyatro oyunu sergilediler. Oyunun ardından söyledikleri Türkçe ve İngilizce şarkılarda sevgimize ve merhametimize aç olan can dostlarının adeta sesi oldular.

#4EkimDünyaHayvanlarıKorumaGünü

#GKVÖzelİlkokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL LİSELERİ GAZİANTEP HAYVAN BARINAĞINI ZİYARET ETTİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Fen ve Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencileri, Cemil Alevli IB Diploma programı öğrencileri ile birlikte Gaziantep Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ettiler. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen ziyarette, öğrencilerimiz yanlarında götürdükleri mamaları barınağa bağışladılar. IB programı, öğrenen profillerinden biri olan “İlgili ilkesi”ne uygun olarak çevrelerinde olup bitenden haberdar olan ve başkalarının ihtiyaç ve duygularına karşı empati, şefkat ve saygı gösteren bireyler yetiştirmeyi amaçlar. Bu ziyaret sırasında hayvan haklarına ve özellikle de tüm canlıların yaşam hakkı olduğuna vurgu yapılarak farkındalık oluşturulmasında emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

#4EkimDünyaHayvanlarıKorumaGünü

#GKVÖzelLiseleri

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GELECEĞİ MATEMATİK İLE GKV'DE KODLUYORUZ

Öğrencilerimizin 21. yüzyıl becerileriyle donanmış; yaratıcı, eleştirel ve sistematik düşünen, üretken, bilgi ve iletişim teknolojilerine hâkim bireyler olarak yetişmeleri için Geleceği Matematik ile GKV'de Kodluyoruz.

Bu yıl 8-23 Ekim 2022 tarihleri arasında uygulanan Avrupa Kodlama Haftası’nda Matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak kolaylaştırmak amacıyla başlatılan seferberlik kapsamında birçok çalışma eş zamanlı olarak yapılmakta olup Kod Haftası 2022 yılı teması “Matematik” olarak belirlenmiştir. GKV Özel İlkokulunda kodlama dersini eğlenceli ve ilgi çekici bir hale getirmek, teknolojinin çalışma prensibiyle ilgili öğrencilerimizin anlayışlarını genişletmek, yeni fikirler üretmelerini sağlamak ve bu fikirlerin nasıl hayata geçirileceğini göstermek amacıyla matematik ile ilgili çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kodlama Haftası boyunca ilkokul 1. ve 2. sınıf öğrencilerimiz eğlenerek Hour Of Code ve Minecraft kodlama ekinliğini tamamlayarak sertifikalarını kazandılar. 3. sınıf öğrencilerimiz Scratch programında matematik toplama işlemi yapan oyun tasarladılar. 4. sınıf öğrencilerimiz ise bilgi, beceri, yaratıcılık ve orijinal fikirlerini bir araya getirerek Scratch programında Dört İşlem yapabilen hesap makinesini tasarla, kodla ve çalıştır algoritması ile tamamladılar. Etkinliklere katılan tüm öğrencilerimizi kutluyoruz.

#GKVKodluyor

#HourOfCode

#CodeWeek

#computerscience #computerscienceeducation

#codeweekeu

#GKVÖzelİlkokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


GKV ÖZEL ORTAOKULU 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI “5, 6 VE 7. SINIFLAR VELİ TOPLANTISI”NIN İLKİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

“Veli Tanışma ve Bilgilendirme Toplantısı”nda velilerimiz ve danışman öğretmenlerimiz, eğitim programı, okul kuralları, ders bazında belirlenen hedefler, akademik başarıyı artırmaya yönelik yapılacak çalışmalar üzerinde görüştüler. Ortaokul Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimimiz yıl içerisinde öğrencilerimize yönelik uygulanacak olan grup rehberliği çalışmaları, sınıf içi rehberlik etkinlikleri, atölye çalışmaları ve seminerler ile ilgili velilere bilgi aktarımında bulundu. Öğrencilerin gelişimsel ihtiyaçlarına yönelik düzenlenecek çalışmaların, aile-öğretmen iş birliği ile çok daha etkili olacağı vurgulanarak düzenli takibin önemi anlatıldı. Branş öğretmenlerinin ders içerikleri ve hedefleri konusunda paylaşımlarıyla devam eden toplantı, velilerimizin sorularının cevaplanması ile tamamlandı. Veli tanışma ve bilgilendirme toplantımıza katılımları için tüm velilerimize teşekkür eder, başarı ve mutluluk dolu bir yıl geçirmenizi dileriz.

#velitoplantısı

#GKVÖzelOrtaokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları


 


 

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.