Sevgili Öğrencilerimiz, Öğretmenlerimiz ve Velilerimiz, Okulumuzun kalbine, okul kütüphanemize hoş geldiniz!

Okul Kütüphanemiz 2001 yılından bu güne Milli Eğitim ve Öğretim Programına etkin bir şekilde katkıda bulunmak, Uluslararası Bakalorya (IB) programının ayrılmaz bir parçası olarak öğrencilerimizin araştırma, sorgulama, yaşam boyu öğrenme becerilerini geliştirmek amacıyla hizmet vermektedir.

Kütüphane Koleksiyonu:

Kütüphanelerimizde bulunan kaynaklar Dewey Onlu Sınıflama sistemine göre sınıflandırılarak, kullanıcıların kendi başlarına araştırma yapmalarına imkân tanıyan, açık raf sistemine göre raflara yerleştirilmiştir. Kütüphanemizde Yordam Kütüphane Otomasyon Programı kullanılmaktadır.

2023 sayım verilerine göre kütüphanemizde 10 binden fazla basılı kaynak, 16 yerli ve yabancı süreli yayına abonelik: abone olunan süreli yayınlardan bazıları; Time, Scientific American, BBC History, Atlas, Atlas Tarih, Bilim Çocuk, Bilim Teknik, Bilge Çocuk, Popular Science Türkiye, National Geographic US, Varlık, Yerel dergiler ve gazeteler), 3000 geçmiş sayı, 320 DVD, CD, 460 harita toplamda 16 bine yakın basılı materyal bulunmaktadır. İhtiyaçlara göre yeni kaynaklar alınarak güncellenmektedir. Kütüphanemiz 2019 yılından günümüze JSTOR (SSC) veri tabanına abone olarak 4000 adet akademik ve multidisipliner dergilerin çevrimiçi koleksiyonunu öğrencilerine eriştirmektedir (Uzaktan erişim için lütfen kütüphane sorumluyla iletişime geçin).

Bir ders yılı içerisinde ödünç verilen kitap sayısı 2000-2500 dolaylarındadır. Kütüphanede internet bağlantılı ve sürekli kullanıma açık altı (6) adet bilgisayarlar bulunmaktadır ve öğrencilerimiz ve diğer kullanıcılar kablosuz internet bağlantısıyla çalışma olanağına sahiptir.

Eğitimin bir keşif, keşfetme ve büyüme yolculuğu olduğuna inanıyoruz. Öğrencilerimize şefkatli, yaşam boyu öğrenen ve küresel vatandaşlar olmaları konusunda ilham vermek, onları güçlendirmek ve onlara meydan okumak için çabaladığımız bu yolculukta sizi kütüphanemize görmekten onur duyarız.

Çalışma Saatlerimiz:

(Resmi günler ve okulun tatil olduğu günler hariç)

Hafta içi 08.30-17.00 ve Cumartesi günleri 09.00-13.00’e kadar kullanıma açıktır.

ab ab ab

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI KÜTÜPHANESİ

kutuphane@gkv.k12.tr 0342 321 01 00 - 138 Hafta içi: 08.30-17.00 ve Cumartesi: 09.00-13.00