GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL LİSELERİ YURTDIŞI BİLİM VE KÜLTÜR GEZİSİNDE

Öğrencilerimiz, İsviçre’deki Technoroma Bilim Merkezi’nde fizik/ kimya/ biyoloji alanında yapılan yaklaşık 500 deneyden izlediklerini interaktif olarak yapma fırsatı buldular. Zürih Üniversitesi Zooloji ve Paleolitik Müzesi’ne gittiler. Zürih şehir turunun ardından Bern şehrine geçerek Einstein Evi, Bern Katedrali, İsviçre Parlamento Binası ve İsviçre Ulusal Bankasını ziyaret ettiler. Gezinin en tatlı kısmı olan Nestle çikolata fabrikasında kakaonun Aztek’lerden günümüze kadar olan yolculuğunu keşfettikten ve enfes çikolataları tattıktan sonra ortaçağdan kalan Gruyeres kasabasında Gravyer peynir fabrikasını ziyaret ettiler. Daha sonra Lozan kentine geçerek Lozan barış antlaşmasının imzalandığı “Beau Rivage Palace”ı ziyaret edip tarihsel süreci yerinde gördüler.

Öğrencilerimiz deney ve gözlem yoluyla kalıcı öğrenmeler gerçekleştirmeye ve bölgenin kültürel ve sosyal özelliklerini tanımaya devam ediyorlar.

#GKVÖzelLiseleri

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları