GKV ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ İÇİN MASAL ANLATIMI ETKİNLİĞİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulunda 6-7 Aralık 2021 tarihlerinde öğrenci-yazar buluşması gerçekleşti. Türkiye’de ve yurt dışında Türk masallarını tanıtan ve doktorasını masallar üzerine yapan Yazar Özge Mazırık Çamlı, 5.sınıf öğrencilerimiz ile bir araya geldi. Yazar Çamlı,

“Masallar, içerisinde bulundurdukları olağan dışı unsurlarla çocukların hayal kurma yolculuğuna çıkmalarına olanak sağlar. Olayların ve kahramanların üzerine düşünen çocuk, hayata dair farklı bakış açıları kazanır. Toplumsal olayları, bulunduğu toplumun kültürel kodlarını anlamlandırmaya başlar. Çünkü masallar anlatıldığı dönemden ve kültürel ögelerden izler taşır. Masallar, ahlaki değerleri çocuğa anlatabilmemiz konusunda bir araçtır.” diyerek masalların anlam ve önemini belirtti. Öğrencilerin severek katılım sağladığı masal etkinliği, Türkçe zümresinin “Kendi Masalını Yaz ve Anlat” projesi kapsamında gerçekleştirilecek masal etkinliğine ön hazırlık açısından da büyük önem teşkil etmektedir. Dinleme, okuma ve anlama becerisine katkı sunan bu etkinliğinden dolayı Yazar Özge Mazırık Çamlı'ya çok teşekkür ediyoruz.

#masaletkinliği

#GKVÖzelOrtaokulu