HABER ARŞİVİMİZ

“GKVMUN20” MODEL BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KONFERANSI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

GKV Cemil Alevli Koleji Model Birleşmiş Milletler (MUN) Kulübü organizasyonunda “GKVMUN20 ‘Unite the Unique’ temalı Birleşmiş Milletler Simülasyon Konferansı için geri sayım başladı.

Ulusal ve uluslararası bir çok okuldan bir çok farklı kültürden oluşacak delegasyon gruplarını ortak bir platformda bir araya getirmeyi amaçlayan konferans 13- 15 Mart 2020 tarihleri arasında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenecek.

Harvard MUN modelinin benimsendiği ve dünyanın dört bir tarafından konferansa katılmak için şehrimize gelecek olan öğrenciler “GKVMUN20” konferans oturumlarında kendileri için belirlenen ülkelerin birer delegesi olarak yer alacak.

Öğrenciler, Güvenlik Konseyi, Ekonomik ve Sosyal Konsey, Silahsızlanma Komisyonu gibi birimlerde görev alacak ve küresel sorunları tartışarak dünya meselelerine diplomatik bir bakış açısı ile çözümler üreteceklerdir.

Akademik dilin İngilizce olduğu konferans öğrencilerin farklı ülkelerin coğrafi, sosyal, ekonomik, siyasi ve idari yönleri hakkında araştırma yaparak derinlemesine bilgi sahibi olmalarına olanak tanıyacaktır.

Bölgemizde ve ilimizde eğitim anlamında her zaman ilklere imza atan okulumuz Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri bu konferansla ulusal ve uluslararası birçok katılımcı öğrenciye ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşamaktadır.

Katılımcı her okuldan en fazla 6 delegenin katılacağı ve yaklaşık 180 okul delegasyon öğrencisinin katılımı hedeflenen GKVMUN20 konferansı GKV Özel Liseleri kampüsünde gerçekleşecektir. Konferansın tüm akademik takımı ve konferans yöneticileri GKV Özel Liseleri Cemil Alevli Bakalorya öğrencileri ve kulüp rehber öğretmenleri organizasyonunda gerçekleşecektir. 2014 yılından bu yana faaliyet gösteren GKV MUN Kulübü ve rehber öğretmenleri ulusal ve uluslararası sayısız MUN simülasyonlarına katılarak öğrencilerin konferansa yönelik akademik bilgi, deneyim biriktirmelerine ve aktif görevlerde bulunmalarına katkı sağlamışlardır. Konferans başvurularımızın ve konferans hazırlıklarının son hızla devam ettiği bu süreçte organizasyon ve akademik takımda yer alacak olan tüm öğrencilerimizi emek ve çalışmalarından dolayı şimdiden kutluyor, heyecanlarını gönülden paylaşıyor ve başarılar diliyoruz.

Uluslarası katılım sağlayacak okullar:
Florida Pompano Beach High School (Florida, ABD)
Colégio Universitário - Sistema de Ensino Poliedro, Unidade Catalão – GO (Meksika)
Universidad Tecmilenio (Meksika)
Colegio Británico Paraguayo "Christopher Marlowe" (Paraguay)
Colegio Privado de la Ribera Formosa (Arjantin)
MV1 Sistema de Ensino Bernoulli (Portekiz)
Colegio Fray Felipe de Jesús (Meksika)
(NCG, Chihuahua, Mexico (Meksika)
Preparatoria #9 (Universidad Autonoma de Nuevo León, Nuevo León, México) (Meksika)


 

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.