“LETS BE UNITED” PROJESİ KAPSAMINDA PLANLANAN SEMİNERLER DİZİSİ DEVAM EDİYOR

“Lets Be United/Anlaş, Kaynaş, Paylaş” projesi kapsamında planlanan bilgilendirme seminerleri devam ediyor. Seminer programının ikinci konuğu GKV Özel Okulları Mezunlar Ofisi Sorumlusu Sümer Karamık oldu.

Farklı kültürlere duyulan önyargıların, birliktelik ve sınıf ortamını zedelediği yaş grupları dikkate alınarak öğrencilerin uyum, özgüven, özdenetim, iletişim gibi sosyal-duygusal becerileri gelişmiş bireyler olarak gelişmelerine katkıda bulunmayı hedefleyen projenin 2. seminer konusu “Zorunlu Kitlesel Göç Olgusuna Sosyolojik Yaklaşım” olarak belirlendi. Karamık yaptığı sunumda zorunlu kitlesel göç, göçmen, sığınmacı tanımlarını yaparak göç psikolojisi ve kültürel travma ekseninde zorunlu göç konusunda öğrencileri aydınlattı.

C10A öğrencileri için planlanan eğitimlerin üçüncüsü “ Neden Çocuk? Neden İletişim?” Cemil Alevli Koleji Rehberlik Öğretmeni F.Zehra Doğan tarafından verildi. Doğan, eğitimde küçük yaş gruplarındaki çocuklarla iletişim kurarken dikkat edilmesi gereken noktalara değindi. Eğitim soru-cevap kısmıyla sonlandırıldı.

Proje kapsamında planlanan bilgilendirme seminerleri önümüzdeki 2 ay boyunca devam edecek.