GKV ÖZEL İLKOKULU’NDA CORONA VİRÜS (COVİD-19) VE KORUNMA YÖNTEMLERİ EĞİTİMİ

Corona virüsü olarak bilinen Covid-19 virüsü ve virüse karşı alınacak önlemler hakkında Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 2D sınıfı velimiz İlkyardım Eğitmeni ve Sağlık Görevlisi Tuba Demircioğlu tarafından ilkokul öğrencilerimize eğitim verildi.

Tuba Demircioğlu’nun yapmış olduğu sunumda dikkat çektiği başlıklar:

El hijyenine önem verilmelidir. Eller en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanmalı, sabun ve suyun olmadığı durumlarda el dezenfektanı kullanılmalıdır.

Sınıflar mümkün olduğunca sık sık havalandırılmalıdır.

Gıdalar tüketilmeden önce iyice yıkanmalı, dengeli ve sağlıklı beslenmelidir.

Tokalaşma ve sarılmadan kaçınılmalıdır.

Olabildiğince kalabalık ortamlardan uzak durulmalıdır.

Kirli ellerle ağız, burun ve gözlere dokunulmamalıdır.

Corona Virüs Nasıl Bulaşır?

Hasta kişilerin öksürme veya hapşırmayla ortaya saçtığı damlacıkların ortamdaki bireylerin ağız, burun ve gözlerine temasıyla ve virüsün yapıştığı yüzeylere dokunulduktan sonra ellerin ağıza, buruna ve gözlere götürülmesiyle bulaşır.