HABER ARŞİVİMİZ

GKV’li Çağlar Öztürk Türkiye’nin İlk Yapay Kalp Pompasını Geliştiren Ekiple Başarıya Ulaştı

11 yıl önce bir hayalle başlayan Türkiye’nin ilk kalp pompası üretildi. Doktor, makine ve biyomedikal mühendislerinin geliştirdiği ve ‘Istanbul Heart’ (İstanbul Kalp) adı verilen sistemi başarıya ulaştıran ekipte GKV’07 mezunu Çağlar Öztürk de yer aldı.

Koç Üniversitesi Üretim ve Otomasyon Araştırma Merkezi direktörü Prof. Dr. İsmail Lazoğlu, Biyomedikal Mühendisliği programındaki doktora asistanları İbrahim Başar Aka ve Çağlar Öztürk ve Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp-Damar Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Süha Küçükaksu’nun işbirliğiyle Türkiye’de geliştirilen ilk Minyatür Yapay Kalp Pompası Sistemi’nin ilk denemeleri (“İstanbul Heart – iHeart”) Acıbadem Üniversitesi CASE laboratuvarında gerçekleştirildi.

Ülkemizde kalp yetmezliği sorunu yaşayan ve donor kalp bulamayan her yıl binlerce hasta için alternatif bir çözüm olarak düşünülen ve karın boşluğuna yerleştirilecek şekilde tasarlanan minyatür kalp pompası sisteminin tüm mühendislik tasarımı, analizleri ve üretimi Koç Üniversitesi Üretim ve Otomasyon Araştırma Merkezi’nde hayat buldu.


 

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.