HABER ARŞİVİMİZ

GKV ÖZEL İLKOKULU 4. SINIF ÖĞRENCİLERİ KÜLTÜR GEZİLERİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 4. sınıf öğrencileri kültür gezileri kapsamında Atatürk Anı Müzesi, Kendirli Gazi Kültür Merkezi ve Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi'ni gezdi.

Atatürk Anı Müzesi hakkında:

* 26 Ocak 1933 tarihinde Gaziantep’e gelen Mustafa Kemal Atatürk, 10 ay 9 gün boyunca Fransızlara karşı verdikleri mücadelenin sonunda düşmana boyun eğmeyen kahraman Gaziantepliler tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

* Mustafa Kemal Paşa, Öğretmen evinde kahvesini içerek dinlendi. Şenlikler sabaha kadar sürdü. Şehri tetkik eden, dönemin Belediye Başkanı Hamdi Kutlar’a önerilerde bulundu ve şehrin gelişmesi konusunda desteklerde bulundu.

* Belediye Meclisi kararıyla Atatürk’e fahri hemşerilik beratı verildi. Aslen Selanik doğumlu olmasına rağmen Atatürk, Gaziantep ili Bey mahallesi nüfusuna kaydedildi.

* Uzun yıllar Atatürk’ün Gaziantep’e gelişi büyük bir sevinçle bayram havasında kutlandı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e olan vefa borcunu ve bağlılığını göstermek amacıyla Gaziantep’e ona layık bir Atatürk Anı Müzesi yapmaya karar verdi.

Kendirli Gazi Kültür Merkezi hakkında:

Şanlı Antep Savunması'nın kurşun izlerini madalya gibi taşıyan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gazianteplilere balkonundan seslendiği, Gaziantepli için çok değerli olan bu bina kültürel, sanatsal ve eğitmsel boyutu olan çalışmaların yapıldığı, bir kültür merkezidir.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Merkez, Kurtuluş Savaşı'nda ve Cumhuriyet'in kurulduğu yıllarda Gaziantep’i anlatan hologram gösterimi ve animatronik Atatürk heykelinin halka seslendiği bir kültür merkezi olarak ziyaretçilerini kabul ediyor.

Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi hakkında:Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi 1700’lü yıllardan günümüze oyuncak tarihinin en gözde örneklerinin sergilendiği tarihi bir Antep evine ve Gaziantep’in en eski mahallelerinden biri olan Bey Mahallesi’nde bulunuyor.

Bu masalsı ev, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 2010-2011 yılı aralığında restorasyonu yapılarak, müzenin kuruluşuna öncülük eden Yazar ve Şair Sunay Akın'ın küratörlüğünde, 6 Nisan 2013 yılında Türkiye'nin 4. Oyun ve Oyuncak müzesi olarak, kapılarını oyuncak tutkunlarının ziyaretine açtı.


 

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.