PROJE ÇALIŞMALARI

"3. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN KİTAP OKUMA ŞENLİĞİ"

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 3. sınıf öğrencileri kitap okuma alışkanlıklarını yaz tatilinde de sürdürdü. Kitap okuma alışkanlıklarını devam ettirmek ve kitabın yararları konusunda çevresini bilinçlendirmek isteyen öğrenciler yaz tatilinde bile kitaplarını yanlarından ayırmadılar. Tatilde okudukları tüm kitapları okul koridorlarında sergileyerek arkadaşlarına örnek olan bilinçli GKV’liler “Ülkemize, ulusumuza, insanlığa yararlı bir insan olmak istiyorsak kendimize en yakın arkadaş olarak kitapları seçmeliyiz” görüşünden yola çıkarak boş zamanlarında kitap okumayı kendilerine ilke edindiler. Okudukları tüm kitapları arkadaşlarına tavsiye ettiler.

Bu etkinliği yürekten kutlayan GKV Özel İlkokulu Müdürü Hüseyin Emre “Bütün alışkanlıklarda olduğu gibi kitap okuma alışkanlığı ve kitap sevgisi de küçük yaşlarda kazanılır. Çocuk kitaplarının eğitimde önemli bir yeri vardır. Kitaplarla arkadaşlık küçük yaşlarda başlarsa bu güzel alışkanlık ileri yaşlarda da devam eder. Kitap okuma alışkanlığı kazanan insanlar daha bilgili, daha görgülü ve daha pozitif insanlar olarak herkes tarafından takdir edilir “dedi. Öğrencilerimizin, kitapla dostluklarını geliştirerek kitap okuma alışkanlığını kalıcı hale getirmesi amacıyla düzenlenen kitap okuma şenliği Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulunun tüm sınıflarında öğretim yılı boyunca devam edecektir.

"OKULUMUZ BAHARI LALELERLE KARŞILAYACAK"

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri, çevrelerini güzelleştirmek amacıyla okul bahçesine lale soğanları dikti. GKV’liler, yaparak yaşayarak öğrenme modelini hedef alarak lale güzelliğini ve çevre sevgisini aşılamak, çevre duyarlılığına farkındalık yaratmak, amacıyla okul bahçesinde “Lale Dikme Etkinliği” yaptı.

Lale dikimine büyük ilgi ve özen gösteren öğrenciler, etkinlikte birlikte hareket edebilme, grup çalışması yapma, kardeşlik duygusu ve sorumluluk gibi güzel davranışlarını pekiştirme becerilerini de geliştirdiler. Okul bahçesinde lale soğanlarının dikilmesi için her sınıf için ayrı bir alan belirlendi. Öğrenciler öğretmenleri eşliğinde kendilerine ayrılan alanlara büyük bir keyif ve heyecan içinde lale soğanlarını diktiler. Şimdi baharın gelmesini ve lalelerin büyüyerek rengârenk güzellikleriyle çevremizi süslemesini sabırsızlıkla bekliyorlar.

"KUMBARAMI YAPIYORUM - PARALARI TANIYORUM"

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 3. sınıf öğrencileri para birimlerini öğrenmek, parayı doğru kullanmak ve tasarruf etmeyi öğrenmek için “Kumbaramı yapıyorum, Paraları tanıyorum” isimli proje lerini hazırlayarak sergiledi.

3. sınıf öğretmenlerimiz matematik dersinde para birimlerini, tasarruf yapmanın ne demek olduğunu, para biriktirmenin önemini, parayı doğru kullanma ve girişimcilik gibi ekonominin temel konularını anlattı. Bu bilgiler ışığında öğrencilerimiz “Benim param, Benim kumbaram” projeleriyle öğrendiklerini uyguladı. Öğrenciler matematik dersinde yapılan bu çalışmayla derse karşı olumlu duygular ve paralarımızla ilgili problem kurma ve problem çözme becerilerini geliştirdi ve okul koridorunda kurulan stantlarda birbirinden ilginç ve yaratıcı proje çalışmalarını sergiledi. Geleceğin büyükleri olan öğrencilerimiz, şu anda ve birer yetişkin olduklarında bütçesini iyi yönetebilen, birikim ve tasarruf bilinci gelişmiş bireyler olmanın ilk adımlarını attı.

“BENİM EŞSİZ YUVAM” PROJESİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 2. sınıf zümresi Hayat Bilgisi dersinde “Benim Eşsiz Yuvam” konusu kapsamında “Canlılar ve Yuvaları” başlıklı proje çalışması yaptı. Bu projede öğrencilerin hayvanların doğal yaşam alanlarını öğrenmeleri hedeflendi. Öğrenciler çalışmalarını üç boyutlu maket canlandırmayla hazırladılar. Proje çalışmalarında öğretmen, öğrenci ve veli işbirliğine önem verildi.

Velilerimizin çocuklarıyla eğlenceli ve verimli zaman geçirmelerini sağlayan projede öğrencilerimiz hayvan yuvalarının özelliklerini inceleyerek daha iyi öğrendiler. Birbirinden ilginç çalışmalarını 1.kat koridorunda kurulan stantlarda sergileyen proje sahipleri, sergiyi gezen arkadaşlarına hayvanların doğal yaşam alanları hakkında bilgi vererek, sorularını yanıtladı.