HABERLER

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL İLKOKULU ANKARA GEZİSİNDE

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 04-05 Mayıs 2024 tarihleri arasında 4. sınıf öğrencilerimiz, velilerimiz ve sınıf öğretmenlerinin katılımıyla Ankara gezisi gerçekleştirdi. 

Gezinin programının ilk durağı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı olan Anıtkabir’di. Aslanlı yoldan yürüyüp Gazi Mustafa Kemal Atatürk mozolesini ziyaret eden öğrencilerimiz;1941 yılında anıt mezar için yapılan proje yarışmasında, Ord.Prof. Emin Onat’ın üstlendiği 1953 yılında yapımı tamamlanan Atamızın ebedi ıstirahatgahı olmasının yanında, hayatını, kurtuluş savaşını, inkılap’ları canlandıran anıtsal yapıyı ziyaret ettiler. Daha sonra Ankara'nın ilk kuruluş yeri olan Ulus semti gezisi sonrasında eski Meclisi ve sonrasında Etnografya müzesine geçildi. 

Gezinin 2. günü Beypazarı ilçesine doğru yola çıkıldı, bir saatlik yolculuk sonrası varılan Beypazarı’nın en yüksek noktalarında Hıdırlık Tepesi’ne çıkılıp Beypazarı’nın manzarasını seyredildi. Sonrasında Suluhan olarak da bilinen Nasuh Paşa Hanı’nı; Beypazarı’nın tarihi ile ilgili makale, kalıntı ve eserlerin sergilendiği Kent Tarihi Müzesi’ni; Türkiye’nin ilk uygulamalı kültür müzesi olan Yaşayan Müze’yi ve Beypazarı’nın tarihi sokağı Alâaddin Sokak gezilerini yaptılar. Öğrenci ve velilerimiz İnözü Vadisi’ni panaromik olarak gördükten sonra Yöresel ürünler pazarı ve Gümüşçüler Çarşısını gezip 2 günlük keyifli tur tamamlanmış oldular.

#AnkaraGezisi

#eğitimde60yıl

#GKVÖzelİlkokulu 

#GKVÖzelOkulları

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları

 


 

       
© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.