GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL İLKOKULU KAPADOKYA GEZİSİNDE

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 04-05 Mayıs 2024 tarihleri arasında 3. sınıf öğrencilerimiz, velilerimiz ve sınıf öğretmenlerinin katılımıyla tarih, kültür ve sanat dolu Kapadokya gezisi gerçekleştirdi.

Gezi programı bölgenin oluşumu ve tarihi hakkında bilgi edinebilecekleri ve eşsiz bir seyir deneyimi yaşayacakları Kapadokya gezisi, Kızılırmak üzerine kurulu meşhur sallanan köprü ile başladı.

Daha sonra çömlek gösterisi için Avanos Çömlek Atölyesine geçildi.

Eğlenceli çömlek gösterisi sonrasında önce Onx Taş Atölyesine ardından ise sırası ile Göreme Peri Bacaları, Güvercinlik Vadisi, (Hayal) Devrent Vadisi Bölgeleri ziyaret edildi.

Ortahisar Kalesinin olduğu bölgeyi panoramik olarak gezdikten sonra dünyaca ünlü Kapadokya’nın merkezi Ürgüp’e hareket edildi.

2.Günün ilk durağı olan ünlü peri bacası ve Paşabağları gezisinden sonra Kapadokya’nın en gizemli bölgesi Derinkuyu/Kaymaklı’ya geçildi yer altına inşaa edilmiş kat sayısı yediyi bulan labirent tarzındaki yeraltı şehri gezisinin ardından 2 günlük keyifli turumuz tamamlandı.

#kapadokya

#eğitimde60yıl