HABERLER

GKV ÖZEL OKULLARI 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI RESMİ TÖRENİ

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 97 yıl önce ‪29 Ekim’de bizlere armağan ettiği Cumhuriyet Bayramı Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen törende coşkuyla kutlandı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu koordinatörlüğünde okul bahçemizde Covid-19 tedbirleri çerçevesinde düzenlenen ‪29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın İsmet TİRYAKİ, Okul Müdürleri, idareciler, öğretmenler ve ilkokul öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşti.

GKV Özel Okulları bahçesinde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından GKV Özel İlkokul Müdürü Sayın Talya Serenada ONAN ’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Sayın ONAN konuşmasında; “Onun bir hayali vardı. Ömrünü bu hayale adadı. İnandı, düşündü, savaştı ve kazandı. Çöken bir imparatorluğun küllerinden genç ve dinamik bir cumhuriyet ateşi yakmayı başardı. Çaresiz, yoksul bir halktan hem millet hem de ordu yarattı. 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp 29 Ekim 1923 tarihinde de “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir" diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyet Atatürk devrimleriyle sonsuza dek yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıldönümünü kutlar, Büyük Önder Atatürk’ü ve canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anarım.” dedi.

Tören, GKV Özel İlkokulu ve Anaokulu Çocuk Korosu; “Yaşasın Cumhuriyet” şiiri ile Özgü DERELİ ve Burak ERKE; GKV Özel Anaokulu ve İlkokulunun Zeybek Gösterisi; “Cumhuriyet” şiiri ile Melike Duru KUTSAL; "Cumhuriyet nedir?” Oratoryosu ile Öykü YANIÇ ve Emin Çağan KAYA; “Biz Cumhuriyetiz” şiiri ile Ada Marina MOSCHINI; GKV Özel Okulları Orkestrası; “Atatürk’e Sesleniş” şiiri ile Ozan Arhan YILDIRIM; GKV Özel İlkokulunda kardeş olan öğrencilerimizden oluşan vals gösterisi, GKV Özel İlkokulu öğrencilerimizin Cumhuriyet Korteji ile son buldu.

#97Yıl

#29Ekim

#CumhuriyetBayramı

#GKVÖzelOkulları

 


 

       
© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.