HABERLER

ÖĞRENCİLERİMİZE BREZİLYA BAŞKONSOLOSLUĞU'NDAN BARIŞ ve KARDEŞLİK DOLU MEKTUP

GKV Özel İlkokulu Şubat Ayı Barış Elçileri, “Barış Takvimi” kapsamında 7 farklı ülke başkonsolosluklarına 21 tane Barış Mektubu göndermişlerdi. Brezilya İstanbul Başkonsolosluğu da bu gönderilen konsolosluklardan biriydi ve GKV’li miniklere cevap olarak Barış Mektubu gönderdi. Brezilya Başkonsolosluğu’na mektup yazan Asya Açıkgöz, Selim Mutafoğlu ve Alya Güner; çok mutlu olduklarını ve böyle bir geri dönüşün ardından şaşkın olduklarını da dile getirdiler. Bu barış mektubunda Brezilya ile ilgili çocuklarımıza bilgi veren başkonsolosluk, mektubunu barış dolu mesajlarla noktaladı.

Etkinlikle ilgili İlkokul PDR Biriminden Fatma Hekim, Gökçe Bekar ve Murat Demir’in yaptıkları ortak açıklamada şunları belirttiler:

“Çocukların ilerde Dünya Barışına bir tuğla daha koymasını istiyorsak, Barış olgusunu çok küçük yaşlardan itibaren onlara vermeliyiz. Barış olgusunu anlatmak elbette önemli ancak onların yaşantısında kalıcı bir iz bırakamazsanız onlardan da dünya barışına katkılarını beklemek de zor olacaktır. Bizim yapmaya çalıştığımız onların bizzat yaşayarak ve içinde bulunarak bu yetiyi kazanmalarına yardımcı olmaktır. Brezilya İstanbul Başkonsolosluğu’na da çocuklarımızın mektuplarına dönüt sağladıkları için çok teşekkür ederiz.”

 


 

       
© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.