‘ALT SINIFA MEKTUP VAR’

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu Rehberlik Servisi koordinatörlüğünde “Alt Sınıfa Mektup” etkinliği düzenlendi.

İlkokul Rehberlik Servisi tarafından yapılan çalışmada öğrencilerimiz bitirdikleri sınıf seviyesi ile ilgili tecrübelerini, duygu ve düşüncelerini yazıya dökerek alt sınıflarındaki arkadaşlarına verdi.

Kendilerine yazılan mektuplarla, 2018-2019 eğitim öğretim yılında onları bekleyen yeniliklerden, arkadaşlarının deneyimlerinden haberdar olan öğrencilerimizin oryantasyon sürecinin bir parçası olan etkinlik kapsamında açıklama yapan GKV Özel İlkokulu Rehberlik Servisi öğretmenlerimiz Fatma Hekim, Gökçe Bekar ve Murat Demir; “Öğrencilerimiz bir yandan sınıf seviyesini bitirmenin gururunu diğer yandan da bir üst sınıfa geçmenin heyecanını yaşıyorlar. Bu süreçte öğrencileri yeni döneme hazırlamak, çocuğun sosyal-duygusal açıdan hazır olması ve iç dünyalarını dışa vurmaları çok önemlidir. Öğrencilere önceden neler yaşayacağını anlatmak, konuşmak süreci daha rahat geçirmelerini sağlayacaktır. Bu uygulamayla çocuklar hem duygularını hem de kendilerini yazı yoluyla ifade etmeyi öğrenmekte hem de bir üst sınıf seviyesi hakkında bilgi edinmektedirler. Özellikle 1. sınıf öğrencilerimizin oryantasyon sürecini hızlandıran bu etkinlik ile akran iletişimini de arttırmayı planlamaktayız. Tüm öğrencilerimize keyifli, sağlıklı bir yıl geçirmelerini diliyoruz.” dedi.