HABERLER

GKV'DE SEÇİM HAZIRLIKLARI BAŞLADI: GKV ÖZEL İLKOKULU ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ ADAY TANITIM TOPLANTISI

Demokrasinin okulumuzdaki yerleşik önemini öğrencilerimize aktarmak amacıyla anaokulundan liseye kadar tüm birimlerde “Öğrenci Temsilcileri” demokratik seçim yolu ile öğrencilerimizin oylarıyla belirlenmektedir.

Bu doğrultuda ilk olarak GKV Özel İlkokulunda yaklaşan seçim heyecanını yaşayan öğrencilerimiz için temsilciliğe “Aday Öğrenci”lerin tanıtımları yapıldı.

Aday tanıtım toplantısında açılış konuşmasını yapan GKV Özel İlkokulu Müdür Yardımcısı Sayın Uğur Özeren yaptığı konuşmasında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında demokratik kültürün yaşayarak öğrenilmesinin önemine değinerek, “1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan Türk milli eğitiminin genel amaçları da bu doğrultudadır. Bireylerin saygılı, hür ve bilimsel düşünen, yaratıcı, verimli, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda hayata hazırlanan bireyler olmaları hedeflenmiştir. Ülkemizde dersler, projeler (Demokrasi ve Okul Meclisleri) aracılığıyla öğrencilere demokrasi, vatandaşlık, insan hakları gibi kavramlarla ilgili bilgi, beceri ve tutumların kazandırılmasına çalışılmıştır.’’ dedi.

Okul Müdürü Mustafa Şenel, ‘'Demokratik toplumların demokratik okullarında öğrenci merkezli bir eğitim anlayışı hâkimdir. Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulunda yetişerek demokratik kültürle donanan öğrencilerimiz;

 Başkalarının fikirlerine saygı,

 Takım çalışması,

 Hoşgörü,

 Görev bilinci,

 Fikirlerini özgürce ifade etmek gibi yetkinliklere de sahip olacaklar.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu Müdürü Sayın Mustafa Şenel konuya dair yaptığı açıklamada; “Bu güzel çalışmada emeği geçen İlkokul müdür yardımcımız Uğur Özeren, Psikolojik Danışman ve Rehber öğretmenlerimiz Fatma Hekim, Gökçe Bekar, Gökçen Bindal, Murat Demir’e teşekkür ederim. Demokrasinin kalıcılığı, gelecek nesillere aktarılması öğrencilere yaşatılarak öğretilmesiyle mümkün olur. Öğrenciler, okulla ilgili önemli konularda karar alınırken katılmalıdırlar. Gerçek katılımcılığın sorumluluğunu da ancak böyle öğrenirler” dedi.

Süreç yarın yapılacak propaganda toplantıları ile devam edecek.

 


 

       
© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.