HABERLER

GKV ÖZEL İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ, 15 EKİM DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ İÇİN KOLLARI SIVADI

Dünya’ da ilk kez 2011 yılında Türkiye’de kutlanmaya başlanan 15 Ekim Dünya El Yıkama gününde Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu “hijyen elçileri” yetiştirmeye devam ediyor. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), 15 Ekim tarihini “Dünya El Yıkama Günü” olarak kabul etmesi ve katkılarıyla hayata geçirilen ve kısa sürede bilim adamları, hekimler, aileler desteğini alan Dünya El yıkama Günü, bu sene de okulumuzda daha sağlıklı bir yaşam için hijyen ve El yıkamanın önemini vurgulamak amacıyla çeşitli etkinliklerle değerlendiriliyor.

16 Ekim 2017 Pazartesi günü Okulumuzda yapılan etkinlikler çerçevesinde Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğünden Dr. Filiz TABUR KÖSE etkinlikler çerçevesinde, öğrenciler ile buluşarak Dünya El yıkama Günü ve Hijyenin önemi çalışması ile öğrencilerimize el yıkama konusunda bilinçlenmelerine destek veriyor. Mikroplardan olabildiğince sterilize edilmiş bir hayatın en temel unsurunun aslında el yıkamak olduğuna dikkat çeken Dr. Filiz TABUR KÖSE, öğrencilerimizle yaptığı atölye çalışmalarıyla “Altı adımda El yıkamanın Önemini” anlattı.

El yıkamasında sadece sıklık değil aynı zamanda elimizi nasıl yıkadığımız da çok önemli bir faktör olduğunu belirten Dr. Filiz TABUR KÖSE; “Bakteriler, doğru yıkanmadığı sürece ellerimizde barınmaya devam ederler. Doğru el yıkama, hem doğru materyallerin kullanılması hem de yıkarken izlediğimiz adımlarla alakalıdır. Suyun altında ne kadar ovalarsak ovalayalım,  sabun olmadan ellerimizi bakterilerden arındırmaya yetmez, kirler görünse de bakteriler çıplak gözle görülemez.” dedi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu Müdürü Mustafa Şenel’de El temizliği ve Hijyenin önemine vurgu yaptığı konuşmada " El yıkama ve Hijyen;  sağlığın, hastalıklardan korunmanın,  kısaca mikroplardan korunmanın bizim elimizde olduğunu gösterir. “Öğrencilerimize Kişisel temizliğin önemini aşılayarak, hijyene ulaşmanın doğru yolunu keşfedebilmiş nesiller yetişmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Öğrencilerimiz yaptığımız bu etkinlikler sayesinde kişişel temizliğin ve hijyen kavramlarını daha iyi anlayacaklardır. Yaptığımız tüm sosyal etkinlikler ile öğrencilerimizin çevresindeki hayata duyarlı, iletişim becerileri gelişmiş, farklılıklara saygılı, kendi kültürel değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz. 15 Ekim Dünya El Yıkama günü, sevdiklerimizi doğru hijyen alışkanlıkları ile korumanızı başlatacağınız gün olsun, herkesin 15 Ekim Dünya El Yıkama Günü kutlu olsun!” diye konuştu.

 


 

       
© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.