TÜRKİYE ÇOCUK MEDYA KONGRESİ

Hepimiz boş vakitlerimizde televizyon izliyor ya da internete giriyoruz. Hem televizyonda hem de internette pek çok şey görüyoruz;

Aslında gördüğümüz her şey biz izleyelim diye yapılmıyor; Bazen bunu unutup bizi ilgilendirmeyen şeyleri de izleyebiliyoruz.

O programları, dizileri ya da internet sitelerini hazırlayan insanlar da biz çocukların o görüntüleri izleyeceğini unutuyor.
Sonunda ortaya bizim için çok da uygun olmayan yayınlar çıkıyor. Biz de bundan; kötü etkilenebiliyoruz ya da yeterince faydalanamıyoruz.

İşte çocuk ve Medya Hareketi bunun için başladı. Televizyonu, dergileri, interneti bizlere daha uygun ve yararlı bir hale getirmek için...

Tabii bunu başarabilmek için hem biz çocuklara hem de büyüklere pek çok görev düşüyor. Ama hep birlikte çalışma konusunda kararlıyız. Mesela büyükler bu konuda daha hassas olmaları gerektiğini öğreniyorlar. Bizim de televizyon izlediğimizi, internete girdiğimizi düşünerek yayın yapmayı öğreniyorlar. Ama bize de pek çok görev düşüyor. Mesela bizim için yapılmamış bir diziyi izlemek yerine, bizim için yazılmış bir kitabı okumak çok daha iyi çünkü biz okudukça daha çok bilgileniriz. Daha çok bilgilendikçe her şeyi daha rahat anlarız. Böylece televizyon izlerken de, internete girerken de, oyun oynarken de daha çok eğleniriz. Böylece bizim için her şey çok daha güzel olur.

Çocuk ve Medya Hareketi Resmi Sitesi