GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI 61. YILINDA

GKV Özel Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümümüz tarafından 8.Sınıf öğrencilerine yönelik ‘LGS Tanıtımı ve Etkili Ders Çalışma Yöntemleri’ konulu eğitim düzenlendi.

Eğitime, öğrencilerin LGS’ye dair merak ettikleri noktaları ifade etmeleri ile başlandı. Öğrenciler, hazırlanan merak duvarına sınav hazırlığı sürecinde bilgi sahibi olmak istedikleri durumları yazdılar. Ardından ‘Liselere Geçiş Sistemi’ ne dair teknik detaylar öğrenciler ile paylaşıldı. Bireysel çalışma alışkanlıklarını fark etmenin ve verimli çalışma yollarını öğrenip uygulamaya geçirmenin sınav hazırlığının ilk adımı olduğu vurgulandı. Öğrencilerin ulaşılabilir, somut hedefler oluşturmaları ve kişisel farklılıklarına uygun çalışma programlarını takip etmeleri durumunda da motivasyonlarını güçlü tutabilecekleri ifade edildi. Eğitim sonunda öğrencilerin merak duvarına yazmış oldukları soruların cevaplarını öğrenmeleri sağlandı. Öğrenciler kendi çalışma stratejilerini arkadaşları ile paylaşarak etkileşim sağladılar.

#GaziantepKolejVakfıÖzelOrtaokulu

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları