“WORLD CLEAN UP DAY EVENT” BY GKV PRIVATE CEMIL ALEVLI COLLEGE (IB) STUDENTS

GKV Private Cemil Alevli College students organized an awareness event to draw attention to the importance of clean environment awareness on 18th September World Cleanup Day. In the event attended by 9th, 10th and 11th grade students, environmental cleaning was carried out in the Gaziantep Burç Pond area. In the activity held within the scope of IB CAS activities, the students spread around the pond area and collected plastic, glass and paper wastes and cleaned the field. The students, who came together to be individuals who respect the environment they live in, collected dozens of bags of garbage at the end of the event.

The students of GKV Cemil Alevli College, who organized the event to leave a clean world message, expressed their feelings with the following words:

Emre Hocaoğlu: “We are faced with a reality such as global warming. We participated in this event to raise awareness. Here we collect waste as volunteers.”

Esma Ayça Tabur: “We met today as part of the World Cleanup Day activities to both leave Gaziantep Burç Pond clean and set an example for everyone. We will work to keep our environment and nature clean by collecting cigarette butts, plastic, glass and paper wastes by spreading around the pond area with our friends. We can protect our nature by not throwing garbage around us. For a cleaner world, please keep our environment clean.”

Beril Selvi Esmer: “Today, we will collect waste together with our teammates in order to raise awareness in other people. It is in our hands to live in a clean world.”

GKV ÖZEL CEMİL ALEVLİ KOLEJİ (IB) ÖĞRENCİLERİNDEN “DÜNYA TEMİZLİK GÜNÜ ETKİNLİĞİ”

GKV Özel Cemil Alevli Koleji öğrencileri, 18 Eylül Dünya Temizlik günü dolayısıyla temiz çevre bilincinin önemine dikkat çekmek amacıyla farkındalık etkinliği düzenledi. 9., 10. Ve 11. Sınıf öğrencilerinin katıldığı etkinlikte Gaziantep Burç Göleti alanında çevre temizliği yapıldı. IB CAS etkinlikleri kapsamında yapılan aktivitede, öğrenciler gölet alanının çevresine yayılarak plastik, cam ve kağıt atıkları toplayarak saha temizliği yaptılar. Yaşadığı çevreye saygılı bireyler olmak amacıyla bir araya gelen öğrenciler etkinlik sonunda onlarca poşet çöp topladılar.

Temiz bir dünya mesajı bırakmak için etkinliği düzenleyen GKV Cemil Alevli Koleji öğrencileri duygularını şu sözlerle ifade ettiler:

Emre Hocaoğlu: “Küresel ısınma gibi bir gerçekle karşı karşıyayız. Farkındalık yaratmak için bu etkinliğe katıldık. Burada gönüllüler olarak atık topluyoruz.”

Esma Ayça Tabur: “Bugün Dünya Temizlik Günü etkinlikleri kapsamında Gaziantep Burç Göletini hem temiz bırakmak hem de herkese örnek olmak amacıyla buluştuk. Arkadaşlarımızla gölet alanının çevresine yayılarak izmarit, plastik, cam ve kağıt atıkları toplayarak çevremizi ve doğamızı temiz tutmak için çalışacağız. Bizler çevremize çöp atmayarak doğamızı koruyabiliriz. Daha temiz bir dünya için lütfen çevremizi temiz tutalım.”

Beril Selvi Esmer: “Bugün diğer insanlarda bilinç oluşturmak için ekip arkadaşlarımızla birlikte atık toplayacağız. Temiz bir dünyada yaşamak bizlerin elinde.”