GKV ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE ŞİŞMANLIK VE SAĞLIKLI BESLENME KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ

Gaziantep Diyabet Yaşam Derneği Şube Başkanı Hülya Oktav, Diyabet Akran Eğitimcisi Tuğba Koçak Elibal, Gaziantep Üniversitesi Endekronoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Akarsu’nun katılımlarıyla 20. 11. 2017 tarihinde GKV Konferans Salonu’nda öğrencilerimize yönelik “Çocukluk Çağında Diyabet” konulu bir seminer verildi.

Seminerde “Diyabet nedir, kaç tip diyabet vardır, diyabetin önüne geçmek için okullarda nasıl önlemler alınabilir?” konularında öğrenciler bilgilendirildi.  Ergenlik dönemindeki öğrencilerimizin gelişimleri için nasıl beslenmeleri gerektiği, yararlı besinlerin neler olduğu ve diyabetten korunmak için alınabilecek önlemler anlatıldı. Katılımcılar daha sağlıklı yaşam sürdürmenin püf noktalarını öğrencilere soru cevap şekliyle anlattı.