GKV ATATÜRK’Ü ANMA İL TÖRENİ BÜYÜK BEĞENİYLE İZLENDİ

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları tarafından hazırlanan Gaziantep Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü 10 Kasım Atatürk’ü Anma İl Tören Programı büyük beğeniyle izlendi. Onat Kutlar Tiyatro Salonunda GKV Özel Okulları öğrencilerinin sahnelediği anma programına Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak ve Dr. Mehmet Şeker, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Kahraman Güneş, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy ve çok sayıda davetli katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili “Gaziantep Milli Eğitim Camiası ve Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları olarak tüm ulusumuz gibi bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 75. yılında minnet ve özlemle anıyor ve manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz. 10 Kasımlar sadece Atatürk’ü’ anma günü değil, düşüncelerini ve ilkelerini anlama ve O’nun ‘Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk milleti denir’ ifadesini unutmadan ‘Ne mutlu Türküm diyene,’ sözünü coşkuyla söyleme günü olmalıdır” diyerek büyük bir dünya olan Atatürk’ün ilkelerinden örnekler verdi. GKV Özel Fen Lisesi öğrencisi Hikmet Kadıoğlu’nun “10 Kasım ”konulu şiirinin ardından, Kurmay Binbaşı İbrahim Köymen “Atatürk’ün Askeri ve Lider Kişiliği” hakkında görsel bir sunum yaptı. GKV Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Abdulkadir Summak, “Atatürk’ü Anmak ve Anlamak” konulu konuşmasını duygulu bir şiirle tamamladı. GKV Özel Okulları müzik öğretmenleri Mehmet Serçeler ve Esra Baykan Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirirken, GKV Müzik Öğretmeni Fatih Canbolat ve GKV Özel Anadolu Lisesi öğrencisi Ece Işık Atatürk’ün ölümünün ardından yazılan bir ağıtı seslendirdi. GKV’li öğrencilerden Hatice Deniz Tekin’in piyano ve Yaren Mahsereci’nin kemanla eşlik ettiği koro Atatürk Oratoryosunu sahneledi. Atatürk’ün yaşam öyküsünün anlatıldığı Oratoryo ’da zaman zaman salonda bulunan konukların ve rol alan öğrencilerin gözyaşlarına hakim olamadığı dikkat çekti. Atatürk Oratoryosunda Atatürk’ü canlandıran Ozan Gökdağ’ın sahnelediği Zeybek gösterisi ayakta alkışlandı. Tören duygu yoğunluğu içinde son buldu.