12. SINIF ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK “STRESİMLE BAŞ EDEBİLİRİM” ATÖLYE ÇALIŞMALARI

GKV Özel Liseleri 12. sınıf öğrencilerine yönelik Okul Psikoloğu Didem Peri Dalkılınç tarafından ‘’Stresimle Baş Edebilirim’’ konulu eğitim seminerleri düzenlendi. Seminerler 3 gün boyunca 12. sınıf öğrencilerine gruplar halinde uygulandı. Bu etkinlik ile sınav grubu öğrencilerinin yaşadığı stres durumları karşısında neler yapılabileceği, doğru nefes alıp vermenin stresi azaltmadaki rolü uygulamalı olarak gösterildi. Eğitimin devamında nefes egzersizlerinin faydaları, hangi durumlarda nasıl kullanmaları gerektiği üzerine bilgiler verildi.

Etkinlik sonrasında öğrencilere güne hangi müzikler ile başlayabilecekleri ve stresi bilimsel olarak azalttığı kanıtlanmış müzik listesi öğrencilerimizle paylaşıldı.