HABERLER

TARİHE ALTIN HARFLERLE KAZINMIŞ ANTEP SAVUNMASI 97 YAŞINDA

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı etkinlikleri kapsamında öğrencilerimize milli mücadelenin önemini aktarmak amacıyla “25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşu” resmi töreni düzenlendi.

GKV Özel Liseleri Edebiyat Öğretmeni Sevda Yeşil liderliğinde lise öğrencilerimiz tarafından hazırlanan törene GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Sayın İsmet Tiryaki, GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, GKV Özel Okulları Yabancı Diller Direktörü Sayın Cristina Gültekin, GKV Özel Ortaokulu Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, GKV Özel İlkokulu Müdürü Sayın Mustafa Şenel, GKV Özel Anaokulu Müdürü Sayın Gökçen Bulut katıldı.

1889-1970 yılları arasında yaşamış Antep'i Gaziantep yapan kahramanlardan aynı zamanda Çanakkale Gazisi Tüfekçi Yusuf’un torunu olan Şule Sayın törenin onur konuğu olarak yer aldı.

Açılış konuşmasını yapan GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir yaptığı konuşmasında: “Değerli gençler, bu topraklar “Yapamam deme yapan senden üstün değildir” diyen Tüfekçi Yusuf’un, Kilis yolunu düşmana dar eden Şahinbey’in, annesini koruyan ilk şehidiniz Şehitkamil’in, Fransızları püskürten Karayılan’ın sizlere bıraktığı topraklardır. Gaziantep savunmasında tanıdığımız kahramanlarımız kadar görünmeyen kahramanlar da vardı. Özdemir Bey, Nuri Pazarbaşı ve niceleri şuan siz değerli öğrencilerimizin eğitim gördüğü okulumuzun kurucusu merhum Cemil Alevli de onlardan biriydi. Gaziantep Kolej Vakfı’nı kurmadan yıllar önce Balıklı cephesi sorumlusu olarak görev almıştı. Bizler de GKV Özel Okullarının eğitim neferleri olarak her zaman Antep savunmasındaki ruhu ilke edinip ülkemizin ve ilimizin gelişmesi için yılmadan çalışmaya, şehitlerimizin kazandığı zaferleri bilimsel, akademik ve kültürel başarılarla taçlandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“Yapamam deme yapan senden üstün değildir” Törenin onur konuğu Tüfekçi Yusuf’un torunu Şule Sayın ise yaptığı konuşmasında Tüfekçi Yusuf’un Çanakkale Zaferi ve Antep Savunması’nda büyük başarılara imza atmış Gaziantep sevdalısı olduğundan bahsetti. Sayın: “Tüfekçi Yusuf, tüfek konusundaki tamir becerisinden dolayı tüfekçi lakabını almıştır, aynı zamanda Antep Savunması'nda İmalat-ı Harbiye Ustaları'ndan biridir. Kendisine ait "yapamam deme, yapan senden üstün değildir" sözü, Antep Savunması sırasında nice zorlukları aşma gücünü kendinde nasıl bulduğunu anlatmaktadır. Ürettiği tüfekler ve yetiştirdiği çıraklarla milli mücadeleye katkıda bulunmuş değerli bir zanaatkardır” dedi.

Törenin program akışı GKV Özel Liseleri Orkestrası: Mor Meni türküsü, kahramanlık destanı drama, Oratoryo, lirik dans çello eşliğinde “Memleketim” şarkısı, “Eledim” türküsü “25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşu” konulu bilgi yarışması ödül töreni ile devam ederek kapanışta GKV Özel Liseleri Orkestrası: Karayılan Türküsü ile son buldu.

 


 

       

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.