GKV ÖZEL LİSELERİNDEN İŞARET DİLİ İLE SEMİNER

GKV Özel Liseleri Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi koordinasyonunda engellilerle empatiyi arttırma etkinlikleri kapsamında işaret dili kullanılarak seminer düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan onaylı işaret dili eğitimi belgesine sahip 11. sınıflardan sorumlu Rehber Öğretmen Fatma Zehra Doğan liderliğinde düzenlenen seminerde GKV Özel Fen Lisesi, GKV Özel Cemil Alevli Koleji ve GKV Özel Anadolu Lisesinden gönüllü öğrencilerimiz arkadaşlarıyla engelli bireylerin günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları ve onlara daha fazla nasıl yardımcı olmamız gerektiği konusunda bilgileri işaret dilini de kullanarak paylaştılar.

Seminere izleyici olarak katılan öğrencilerimiz arasından seçilen gönüllülerin gözlerini bağlayarak görme engelli, kulaklık takıp sesleri algılamalarını engelleyerek işitme engelli ve tekerlekli sandalye kullanarak yürüme engelli bireylerin yaşamlarını deneyimleyerek empati kurmaları sağlandı.

Program sonunda “Sev Kardeşim” adlı şarkı işaret dili kullanılarak seslendirildi.