GKV ÖZEL LİSELERİNDE YKS ÇALIŞMALARI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretim programlarında yapılan değişikliklerden dolayı 2019 Yükseköğretim Kurumlarına Geçiş Sınavı’na (YKS) (TYT, AYT VE YDT) girecek olan adayların sorumlu oldukları ders içerikleri Talim Terbiye Kurulu tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. GKV Özel Liseleri Müdürlüğü’nün yenilenen programlara göre öğretim programlarının güncellenmesine dair Haziran ayında başlattığı çalışma, Talim Terbiye Kurulu’nun 2019 YKS konu ve kazanımlarını kamuoyuyla paylaşması neticesinde nihai şeklini aldı. YKS’de adayların sorumlu olduğu konu ve kazanımlar branşlara göre sınıflandırılarak Zümre Öğretmenler Kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda 12. sınıf eğitim öğretim faaliyetleri 2019 YKS konu ve kazanımları çerçevesinde yeniden yapılandırıldı. Bununla birlikte 12. sınıf çalışmalarının koordinasyonunu sağlayan Rehberlik Servisi öğrenciler için hazırlanan çalışma programlarını ve ders dışı öğretim faaliyetlerini 2019 YKS kapsamında güncellendi. Son olarak GKV Özel Okulları Ölçme ve Değerlendirme Birimi deneme sınavlarına ait ölçme ve değerlendirme sonuçlarını 2019 YKS konu ve kazanımları çerçevesinde elde edecek şekilde çalışmalarını tamamladı.