SOSYAL VE KÜLTÜREL BAŞARILARIMIZ

BU BENİM ESERİM PROJE YARIŞMASINDA MERSİN BÖLGE SERGİSİNE DAVETEDİLEN FEN PROJEMİZ:
DOĞAL MEYVE-SEBZE YIKAYICI 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı Nisan ayında MEB ve TÜBİTAK işbirliği ile VIII. si düzenlenen İlköğretim Öğrencilerine Yönelik Matematik ve Fen Bilimleri proje yarışması olan “Bu Benim Eserim” in Mersin Bölge Sergisi, Mersin ili Yenişehir Fuar Merkezinde yapıldı. Bölge genelinde yaklaşık 26.000 proje içerisinden yapılan değerlendirmeler sonucunda 98 proje arasından okulumuzun yaptığı proje de bölge sergisine katılmaya hak kazandı. ‘DOĞAL MEYVE SEBZE YIKAYICI’ adlı projenin danışmanlığını kimya öğretmeni Yeliz Büyükdemir yaparken projeyi öğrencilerimiz Oğuzhan Güngördü ve Gökçe Özdemir tamamladı. Öğrencilerimiz bu projede, meyve ve sebzelerin üzerinde bulunan, su ile yıkamakla geçmeyen ve insan sağlığına zarar veren tarım ilaçlarını (pestisitler) gidermek için doğal bir solüsyon ürettiler. Bu solüsyon meyve ve sebzelerimizi yıkamakta kullandığımız sudan ve sirkeli sudan çok daha etkili sonuçlar verdi. Meyve ve sebzelerimizin üzerinde bulunan zararlı tarım ilaçlarının miktarını en aza indirdi. Ayrıca sirkeli su gibi istenmeyen kokulara sebebiyet vermemekte, evde kolayca ve ucuz olarak hazırlanabilmektedir.

DESTINATION IMAGINATION KULÜBÜ
Destination Imagination Kulübü, Gaziantep Kolej Vakfı Ortaokul sınıfları için açılan yeni bir kulüptür. Yeni açılan bir kulüp olmasına rağmen döneme başarılı bir açılışla başladı. Destination Imagination (DI) Kulübü öğrencileri uluslararası Creative Costume Contest Yarışmasına (Yaratıcı Kostüm Yarışması) katılmıştır. Dünya çapında yapılan yarışmada, katılan okulların kostümleri arasında okulumuzun DI öğrencilerinin tasarladığı kostüm birinci seçilmiştir. Kostüm Gaziantep’in kültürel yapısının yansıtıldığı Antep fıstığı ve baklava figürlerinin bir arada işlendiği yaratıcı bir ürün olarak ödül kazanmıştır.

ÇEVRE VE YENİLİKÇİ FİKİRLER PROJE YARIŞMASI 1. ULUSAL JURİ SONUÇLARI BELLİ OLDU!
ÇEVRECİ GKV, ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNİN PROJESİYLE TÜRKİYE FİNALLERİNDE Ülke olarak bu yıl 3. defa katılım sağladığımız FEE koordinasyonluğunda Toyota Avrupa desteği ile düzenlenen Çevre ve Yenilikçi Fikirler Proje Yarışması dahilinde yeşil bayrak sahibi Eko-Okulumuz Muhittinoğlu Toyota Plaza ile işbirliği yaparak "Sürdürülebilir Ulaşım" konusunda proje geliştirmiştir. Bu kapsamda 18 Haziran 2013 Salı günü çeşitli üniversitelerden, sivil toplum kuruluşlarından, Toyota Türkiye ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünden uzmanların katılımı ile jüri toplantısı gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimizin projesi, 44 başvuru içerisinden jüri tarafından onaylanmış, fon almaya ve projelerini hayata geçirmeye hak kazanmıştır. Aktarılacak fon ile proje Mayıs 2014 tarihine kadar hayata geçirilecektir. Haziran 2014’te de jüri değerlendirmesi sonucunda ulusal şampiyon belirlenecek ve ödüllendirilecektir.