HABERLER

CUMHURİYET’İMİZİN 95.YILI KUTLU OLSUN

GKV Özel Ortaokulu tarafından “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 95. Yıl Özel Töreni” düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 95. yılını coşkuyla kutladığımız resmi törene GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy, Sayın Celal Ersoy, GKV Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Gamze Aşnük, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcıları Sayın Can Hoşcan, Sayın İsmet Tiryaki, GKV Özel Okulları Yabancı Diller Direktörü Sayın Cristina Gültekin, GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, GKV Özel Ortaokulu Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, GKV Özel İlkokul Müdürü Sayın Mustafa Şenel, GKV Özel Anaokulu Müdürü Sayın Gökçen Bulut, müdür yardımcılarımız, velilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

GKV Özel Ortaokulu Türkçe öğretmenleri Esra Leyla ve Fulden Taşkın organizasyonunda düzenlenen törende toplam 140 öğrenci görev aldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından törenin açılış konuşmasını GKV Özel Ortaokul Müdürü Sayın Abdullah Dağlı yaptı. Sayın Dağlı yapmış olduğu konuşmasında ulus olarak büyük bir zafere ulaştırdığımız Kurtuluş Savaşı’mızı yeni, güçlü bir devletle ve Cumhuriyet yönetimi ile taçlandırışımızın üzerinden tam 95 yıl geçtiğine vurgu yaparak herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutladı.

Sayın Dağlı yaptığı konuşmasında; “Büyük Atatürk’ün eseri ve milletimize armağan olan Cumhuriyetin ilanının 95. yılını birlikte kutlamanın mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içindeyiz. Cumhuriyet aydınlanmanın adıdır. 95 yıl önce bugün yakılan bir meşaledir. Ulusun kayıtsız şartsız egemenliğini kendi elinde tuttuğu sistemin adıdır. Nene Hatunların, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin sesidir. Cumhuriyet laikliktir. Cephede askerle omuz omuza veren Türk kadının, haklarına kavuşmasıdır. Tarlada, fabrikada, okulda, mecliste kadınların “Ben de varım!” diyen ezgisidir. Devrimlerdir. Cumhuriyet, umutlarını yitirmiş bir milletin, küllerinden yeniden doğuşudur. Sevgili Gençler, Atatürk’ün bizlere armağan ettiği, “En büyük eserim” dediği Cumhuriyet, sizlerin omuzlarında yükselecek. Bu nedenle, sizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve devrimlerini koruyup kollamak, iç ve dış tehditlere karşı uyanık olmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetin 95. kuruluş yıldönümünü kutlar, Büyük Önder Atatürk’ü ve canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları Şad olsun.”dedi.

Program akışında açılış konuşmalarının ardından “Şahlanış” Oratoryosu, “Karanlıktan Aydınlığa” drama gösterisi, 7A öğrencisi Nil Demirçubuk’un anlatımıyla “Cephede Atatürk”, vals gösterisi, 7A öğrencileri Naz Durakoğlugil ve Nehir Say’ın anlatımıyla “29 Ekim” Cumhuriyet Gençliği Korosu yer aldı.

Törende ayrıca Şehitkamil Belediyesi 6. Geleneksel Basketbol Cumhuriyet Kupası Müsabakaları’nda il birincisi olan takımımız GKV Özel Ortaokulu Yıldız Erkekler Basketbol Takımı, Şehitkamil Belediyesi 7. Geleneksel Kulüplerarası 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Yüzme Yarışları’nda 6 il birinciliği, 4 il ikinciliği ve 1 il üçüncülüğü elde eden öğrencilerimiz ve GKV Özel İlkokulu Streetball Turnuvası’nda birinci seçilen takımlar GKV Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Gamze Aşnük ve GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın Müfit Taşlıyar tarafından ödüllendirildi.

 


 

       

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.