HABERLER

HAYVAN DOSTU OKULUMUZ CAN DOSTLARINI AĞIRLADI

“Hayvan Dostu Okul” GKV Özel Okulları “Hayvanları Koruma Günü”nü hafta boyunca düzenlenen birbirinden etkili ve farkındalık yaratan etkinliklerle kutlamaya devam ediyor.

Dünyamızda tüm hayvanlarla birlikte yaşam hakkına sahip olduğumuzun hatırlanması ve özellikle hayvanların da insanlar gibi hakları olduğunu hatırlatmak üzere Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu tarafından “Can Dostunu Al Okuluna Gel” temalı etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe GKV Özel Okulları Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Gamze Aşnük, GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Sayın İsmet Tiryaki, GKV Özel Okulları Yabancı Diller Direktörü Sayın Cristina Gültekin, GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, GKV Özel Ortaokul Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, GKV Özel İlkokul Müdürü Sayın Mustafa Şenel, GKV Özel Anaokulu Müdürü Sayın Gökçen Bulut, CAHİDE Genel Sekreteri Sayın Suzan Gökpınar, müdür yardımcılarımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlik kapsamında Ortaokul öğrencilerimiz birlikte yaşadıkları kedi, köpek, tavşan, kuş, hamster, su kaplumbağası gibi evcil hayvanlarını okulumuza getirerek keyifli bir gün geçirdiler. Toplam 100 evcil hayvanın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte öğrencilerimiz besledikleri hayvanlarıyla birlikte hazırladıkları farkındalık yaratıcı pankartları ile kırmızı halı geçitine katıldı. Tüm katılan hayvansever öğrencilerimize günün anısına sertifikaları yöneticilerimiz ve öğretmenleri tarafından takdim edildi. Canlı Hayatını İyileştirme Derneği (CAHİDE) Genel Sekreteri Suzan Gökpınar etkinlikte yaptığı konuşmasında Gaziantep'teki canlı hayatına önemli katkıda bulunan okulumuzun yöneticileri, öğretmenleri, öğrencileri ve velilerine teşekkürlerini sundu.

Hayvansever velilerimiz ve öğretmenlerimizin de yoğun ilgi gösterdiği hayvan dostu etkinliğimizde oluşturulan kitap satış stantlarında Ortaokul öğrencilerimiz hayvanları koruma ve onlarla yaşama konusunu ele alan çeşitli kitapların satışını yaptı. Canlı Hayatını İyileştirme Derneği’ndeki (CAHİDE) hayvanların tedavisine destek olmak için yapılan kitap satışlarının dışında öğrencilerimiz kendi harçlıklarından satın aldıkları mama, battaniye ve öğretmenleri ile birlikte yaptıkları kedi evlerini de derneğe bağışladı.

GKV Özel Ortaokul Müdürü Sayın Abdullah Dağlı konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada öğrencilerimizde hayvan sevgisini geliştirmek ve bu sevginin devamlılığını sağlamak için bu tarz etkinliklerin önemini vurguladı. Dağlı:

“Öğrencilerimize hayvan sevgisini her fırsatta verebileceğimiz, bilinç yaratacağımız etkinlikler planlıyoruz. Onlara hayvan sevgisini aşılayarak özellikle öğrencilerimizdeki yardımlaşma duygusunun gelişmesi, doğa sevgisi ve doğayı korumayı öğrenmelerini amaçlıyoruz. İnsansız bir dünya düşünemediğimiz gibi, hayvanları olmayan bir dünya da düşünemeyiz. İlgi gösteren, destek veren herkese teşekkür ederim.” dedi.

 


 

       

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.