HABERLER

GKV Özel Ortaokulu tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Töreni düzenlendi

“Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker

Gökten ecdat inerek öpse o pak alnı değer.

Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?

Gömelim gel seni tarihe desem sığmazsın.

”GKV’liler “Çanakkale Geçilmez” dedi

GKV Özel Ortaokulu tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Töreni düzenlendi. Törene Gaziantep Muharrip Gaziler Cemiyeti Başkanı Sayın Cuma ERDEM, Yönetim Kurulu Üyeleri, GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Sayın İsmet TİRYAKİ, idarecilerimiz ve velilerimiz de katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan GKV Özel Okulları Genel Müdür Yrd. ve Ortaokul Müdürü Sayın Can HOŞCAN yaptığı konuşmada şu satırlara yer verdi: “Bugün, Çanakkale Zaferi’nin 103.yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin büyük onurunu yaşamaktayız. Türk’ün tarih sayfalarına altın harflerle “Çanakkale geçilmez”, diye yazdırdığı Çanakkale destanı, büyük bir askeri dehanın idaresindeki Mehmetçiğin fedakarlık, metanet ve vatanseverliğinin abidesidir.

103 yıl önce işgalci güçler; Çanakkale önlerinde yüz binlerce şehit verilerek durdurulmuş; Milli şuur ve heyecan, kahramanlıkla birleşmiş ve Çanakkale’yi geçilmez, Türk milletini yenilmez yapmıştır. Şurası açıktır ki, Çanakkale; namus ve şeref savunmasının adıdır. Çanakkale hür ve bağımsız yaşama iradesi ile aydınlık yarınlara duyulan inancın zaferidir. Ülkemizin dört bir yanından kopup gelmiş yüz binlerce vatan evladının, emanetlerine sahip çıkmak uğruna can verdikleri ve bir milletin kaderinin değiştiği yerdir.

Çanakkale savaşlarını benzersiz kılan, işgalci devletlerin, dönemin en muazzam savaş gemileri be binlerce askeriyle boğazı kuşatıp acımasızca saldırması değil, gökten yağmur gibi yağan ateşe göğsünü siper eden aziz Türk askeridir.Çanakkale’yi Çanakkale yapan, metre kareye düşen 6000 mermiyi rağmen düşman askerini sırtına alıp onu düşman mevzisine kadar götürerek, işgalci askerlere insanlık dersi veren kahraman Mehmetçiktir. Çanakkale’yi Çanakkale yapan, cepheye gönderdiği oğluna “ya şehit ol, ya gazi” diyerek, vatanın her bir karış toprağını evladının canından üstün tutan Türk analarıdır. Çanakkale’yi koca bir destana dönüştüren, cephesi biten askerine “süngü tak” emrini vererek “ben size taarruz emretmiyorum ! diyen Yarbay Mustafa Kemal’in o ölümsüz sözleridir.

Ulus olarak, yokluk içindeyken bile ‘Çanakkale geçilmez’ dedirten sağlam inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız. Aydınlık geleceğimizin teminatı, dün olduğu gibi, bugün de işte bu ruh ve inançtır. Çanakkale Zaferi, sadece geçmişimizin aziz bir hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak daima var olacaktır. Bu duygularla, öncelikle bin bir emekle yetiştirdiği evladını gözünü kırpmadan toprağa emanet eden şehit analarımıza; bu vatanın kurtuluşuna şahit gazilerimize minnetle, şükranlarımızı sunuyoruz. Bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye katılan, düşman ayağı değmesin toprağımıza diye şehit olan tüm ölümsüz kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhlarınız şad olsun” dedi.

GKV Özel Ortaokulu Türkçe Zümresi tarafından hazırlanan programda öğrencilerimiz “Çanakkale Geçilmez Oratoryosu” nu sahneledi. Oratoryonun ardından “Kınalı Ali Destanı”, “Şehite Ağıt” “Çanakkale’den bir hikaye” drama gösterileri ve Zeybek Gösterisi izleyicilerle buluştu. Tören, Gaziantep Muharrip Gaziler Cemiyeti Başkanı Sayın Cuma ERDEM’in konuşmaları ve Sayın Can HOŞCAN tarafından teşekkür plaketi takdimleri ile son buldu.

 


 

       

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.