HABERLER

Satrançta Türkiye Şampiyonu öğrencimiz Dila BALOĞLU oldu

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Antalya’da düzenlenen ve Türkiye’nin 81 ilinden 7'den 77'ye her yaş grubundan toplam 2 bin 810 sporcunun katıldığı dev şampiyonada ‘Türkiye Şampiyonları’ belli oldu.

Öğrencimiz Dila BALOĞLU 11 yaş kızlar kategorisinin Türkiye şampiyonu oldu.

Türkiye Küçükler Şampiyonası, Türkiye Yıldızlar Şampiyonası ve Türkiye Emektarlar Şampiyonası’nda 9 turluk zorlu mücadele 27 kategoride gerçekleşti.

Şampiyonada, küçükler ve yıldızlarda toplam 293 sporcu milli takım havuzuna girdi.

Sporcular ve aileleriyle birlikte 7 bin kişilik rekor bir buluşmaya imza atılan, Düzce’den Mardin'e, İstanbul’dan Mersin'e, Gaziantep'ten Artvin'e, Hatay'dan Bursa'ya, Diyarbakır'dan Tekirdağ'a, Tunceli'ye, Siirt'e, Batman'a kadar Türkiye’nin dört bir yanından gelen çocukları, gençleri ve emektar sporcuları bir araya getiren şampiyona, ailelerin, antrenörlerin, hakemlerin, kulüp temsilcilerinin, sağlık görevlilerinin, psikologların, spor uzmanlarının ve görevlilerin katılımıyla 7 bin kişilik dev bir organizasyona dönüştü.

Satranç Milli Takımı'na giren öğrencimiz Dila BALOĞLU 20-29 Nisan'da Arnavutluk'a giderek Dünya Okullar Arası Satranç Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek. Öğrencimizi büyük başarısından dolayı kutlarız.

 


 

       

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.