GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNİN SANAT GEZİSİ

GKV Sanat Gezileri: Öğrencilerimiz "Midas'ın Kulakları" operasında

GKV Özel Ortaokulu öğrencileri, Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin (MDOB) sahneye taşıdığı Midas'ın Kulakları operasını izledi.

Eserin konusu özetle şöyle:
”Güneş tanrısı Apollon ile doğa tanrısı Pan yarışa tutuşur. Müzik alanında kimin daha usta, kimin daha güçlü olduğunu kanıtlamak isterler ve Frigya Kralı Midas’ı yargıç olarak seçerler.

Apollon liriyle, Pan ise flütüyle yarışacaktır. Apollon’u ancak anlayan kulaklar işitebilecektir. Midas, Apollon’un müziğini işitmesine rağmen daha güçlü olan Apollon’u yenik düşürür. Bunun üzerine Apollon Midas’ı cezalandırır ve kulaklarını eşek kulaklarına çevirir. Adaletin ve dürüstlüğün öneminin satirik bir biçimde anlatıldığı eserde, Midas hatasını anlayacak, kendiyle barıştığı noktadaysa, Apollon tarafından affedilip yeniden insan kulaklarına kavuşacaktır.”