HABERLER

ATA’MIZI SEVGİ, SAYGI, ÖZLEM VE MİNNETLE ANDIK

Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Devlet ve Düşünce Adamı Ulu Önder Atatürk aramızdan ayrılışının 79. yılında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında saygıyla anıldı. GKV Özel Anaokulu, GKV Özel İlkokulu, GKV Özel Ortaokulu, GKV Özel Fen ve Anadolu Liseleriyle Cemil Alevli Kolejinde öğrencilerimiz Atatürk büstlerini çiçeklerle donattı. Saatler 09.05‘i gösterdiğinde bayraklar yarıya indirildi, Ata’mızın manevi huzurunda saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmadan sonra öğrencilerimizin yüreklerindeki Atatürk sevgisini dile getiren şiirler okumasıyla tören sona erdi.

Türk ulusunu egemenliğine kavuşturan, demokratik bir düzen içinde çağdaşlaştırıp modern dünyada hak ettiği yere çıkaran Atatürk‘ün 79.ölüm yıldönümü nedeniyle Gaziantep Kolej Vakfı Konferans Salonunda 10.00‘da ortaokul öğrencilerinin hazırladığı “Ölmez Atatürk” adlı oratoryo sahnelendi.

Anma töreninde günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Ortaokul Müdürü Sayın Nadir Gürsel, “Biz Kolej Vakfı Okulları olarak, eğitim yuvamızda akla ve bilime dayalı eğitim yapabiliyorsak bunu Ata’mıza borçlu olduğumuzun bilincindeyiz ve onun gösterdiği uygarlık yolundan hiçbir zaman ayrılmayacağız.” dedi.

Öğrencilerimiz oratoryoda özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı sağlayan, Cumhuriyetimiz’ in kurucusu, dehasıyla tarihe unutulmaz bir insan olarak geçen Ulu Önder Atatürk’ü büyük bir başarıyla canlandırdılar. Atatürk’ün sadece Türk milleti için değil birçok ulus için gerçek bir lider olduğunu anlatan, Dünya liderlerinin Atatürk‘ün ölümü üzerine duygularını dile getirdikleri bölüm izleyenleri derinden etkiledi. Programın sonunda sahneye çıkarılan Atatürk maketi ve Atatürk‘ün kendi sesinden Türk milletine seslenişi izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Zeybeklerin, Atatürk’e duyulan sevginin dile getirildiği şarkıların, şiir ve videoların yer aldığı program ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri tarafından beğeni ile izlendi.

Ayrıca tüm birimlerde öğrencilerimiz, Atatürk büstü önlerinde gün boyunca Ata’larına saygı nöbeti tuttu.

 


 

       

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.