ÖĞRENCİMİZ RESFEBE İL BİRİNCİSİ OLDU

Şahinbey Belediyesi ve Şahinbey Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi’nin beraber düzenlemiş olduğu RESFEBE yarışmasına Gaziantep genelinden 210 okul ve toplam 2.796 öğrenci katıldı.

İlkokul, Ortaokul ve Lise olmak üzere 3 kategoride düzenlenen yarışmada İlkokul kategorisinde GKV Özel İlkokulu 3A sınıfı öğrencimiz Zeynep MOSCHINI “Gaziantep Birincisi” oldu.

Öğrencimizi kutlarız.

*Resfebe Nedir?

Resfebe; harf, sayı ve resimlerin bir arada kullanılarak bir kelimeyi bulmaya dayanan zeka oyunudur. Resfebe ismi, “resim” ve “alfabe” kelimelerinden türetilmiştir.

Resfebe oyunları, zeka gelişiminde önemli bir yere sahiptir. Harfler ve rakamlar ya da resimlerle bağ kurulmasını teşvik eden resfebe, aktif düşünme süreçlerini de hızlandırmaktadır.

Resfebe Örnekleri

En bilinen resfebe örneklerinden biri C1’dir. Bir harf ve bir rakamdan oluşan bu resfebe, yalnızca harf ile yazıldığında, ortaya “cebir” çıkar.