Öğrencilerimiz yaratıcı drama ve okuma atölyeleri ile masalların büyülü dünyasında

Yaratıcı drama ve okuma atölye çalışmalarında bu hafta Christine Mellich ve Maren Barber tarafından kaleme alınan “Charlotte’nin Müzikli Maceraları” ve Gillian Shields'in yazdığı “Kitapkurdu Lily” 1. ve 3. sınıf öğrencilerimiz için sahnelendi.

Programın ilk bölümünde dünyaca ünlü 15 bestecinin çok renkli ve keyifli portrelerini anlatan "Charlotte’nin Müzikli Maceraları"nı pandomim sanatı ile Yaratıcı Drama Lideri İrem Dilaver masalsı bir anlatımla, sahne üzerinde müzikli pandomim oyunu ve projeksiyon eşliğinde sundu.

Öğrencilerimiz bu sayede maceracı bir hikâye ile müziğin türleri ve bestecileriyle tanışma fırsatı buldu.

“Charlotte’nin Müzikli Maceraları” hakkında;

*Küçük bir kız olan kitabın kahramanı Charlotte, çan kulesinde her saat başı yeni bir besteciyle karşılaşıyor.

*Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Robert Schumann, Peter Tchaikowsky, Claude Debussy ya da Charles Ives… mi?

*Bu karşılaşma esnasında müzisyenlerin hayatlarını, yapıtlarını, müziğin türlerini bestecilerden dinliyor.

*Çok sayıda resimle donatılan bu kitap, ortaçağdan günümüze 15 bestecinin çok renkli, çok keyifli portrelerini sunuyor.

*Yazarları: Christine Mellich, Maren Barber

Programın ikinci bölümde Yaratıcı Drama Lideri Aslı Özcan, Gillian Shields'in yazdığı "Kitapkurdu Lily"i öğrencilerimizle buluşturdu.

“Kitapkurdu Lilly” hakkında;

*Lily; bahar, yaz, güz, kış; sabah, öğlen, akşam demeden okuyor.

*Onu sadece kitapların içindeki maceralar ilgilendiriyor.

*Ta ki bir gün okumayı hiç ama hiç sevmeyen; ancak gerçek maceralara bayılan Milly ile tanışana kadar!

*Bir kitap kurdu ve bir maceraperest ayrı dünyaların insanları olabilirler. Peki, birbirlerinin en yakın arkadaşı olabilirler mi?

*Yazar: Gillian Shields