TÜM ÇOCUKLARIMIZIN HAKLARI İÇİN GKV'Lİ ÖĞRENCİLER İŞ BAŞINDA

Çocuk haklarını yasal zemine oturtan ve tarihte en geniş kabul gören insan hakları belgesi olan çocuk hakları ve çocuk haklarına dair sözleşmenin 1989 yılında onaylanması nedeniyle, her yıl 20 Kasım, tüm dünyada Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokul öğrencileri “Biz Geleceğiz, Gelecek Bizim” sloganıyla yola çıkarak 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'ne dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için bir dizi etkinlik düzenledi:

-Gün boyunca hazırlanan sunular ve filmler ilkokul öğrencilerine gösterildi.

-4. Sınıf öğrencilerimiz çocuk haklarıyla ilgili “Eğer bir çocuğu mutlu etmek istiyorsan onu sevindir” sözlerinin de geçtiği şiirleri arkadaşları ile paylaştılar.

-“Çocuk Hakları Nelerdir?” başlığında ilkokul sınıf temsilcileri ve yardımcıları arkadaşlarına tek tek haklarını okudular, bilgilendirdiler.