HABERLER

KOLEJ VAKFI II. ULUSAL FORUMU (KOLUF'19) DÜZENLENEN GENEL KURUL İLE SON BULDU

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri tarafından bu sene ikincisi düzenlenen Kolej Vakfı II. Ulusal Forumu  (KOLUF’19) 4. gün düzenlenen Genel Kurul ile sona erdi.  Türkiye’nin dört bir yanında yer alan okullar;  Koç Lisesi, Üsküdar Amerikan Koleji, TED Okulları,  Bahçeşehir Koleji, Özyeğin Üniversitesi, İELEV, Özel Sanko Okulları, Hacettepe Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Özel Sedat Akdoğan Koleji, Marmara Koleji, Marmara Üniversitesi, Ortadoğu Koleji, Vehbi Dinçerler Fen Lisesi, Bahçeşehir Üniversitesi dahil olmak üzere 45 okuldan 120 öğrencinin delege, komite başkanı, gazeteci olarak görev aldığı forum dün düzenlenen Genel Kurul sonrası sona erdi.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Genel Kurul,  Konferans Başkanı Hasan Başkurt’un açılış konuşması, hazırlanan taslak örneğini okuması ve delegelere Genel Kurul kurallarını açıklamasıyla resmi olarak başlamış oldu. Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrenciler ülkemizin genel sorunlarını detaylı bir şekilde ele alıp komite başkanları eşliğinde seviyeli bir şekilde tartıştılar.

KOLUF’19 Genel Kurul’da komiteler 3 gün boyunca tartıştıkları sorunlara buldukları çözüm önerilerini adeta birer milletvekili gibi meclis ortamında kurulun onayına sundular.

Komitelerin karar taslakları tek tek ele alındı, tartışılarak oylandı. Her komite, kendi ürettiği tasarının kabul edilmesi için olağanüstü çaba sarf etti.

Her komite kendi konusu için gerekli taslakları hazırlarken akademik bilgi, beceri ve birikimlerini ortaya koydular. Katılımcı tüm öğrenciler, güncel konularla ve sorunlarla ilgili, takım ruhuyla çalışarak, somut kanıtlarla ortaya bir tez çıkarabilme ve tezini forum topluluğunun önünde saygı çerçevesinde sunabildiklerini gösterdiler.

Kolej Vakfı II. Ulusal Forumu (KOLUF’19) Konferans Başkanı Hasan Başkurt, Başkan Yardımcıları Zeynep Genç, Ege Tektunalı, GKV Özel Liseleri öğrencileri ve KOLUF’19 Baş Organizatörü Tunga Başkaya ve Zeynep Aydoğan, Başkan Yardımcıları Berkay Ünlü ve Cansu Sezen Erpolat, KOLUF’19 Editörleri Taylan Kırcı, Yiğit Doğan ve Ertuğrul Yıldız’ın teşekkür konuşmaları ile sona erdi.

KOLUF’19 editör ekibinin 3 gün boyunca yaptıkları çekimden derledikleri fotoğraf ve video görüntüleri ile hazırlanan kapanış videosunu da izleyen gençler güzel anılar ve dostluklar biriktirerek şehrimizden ayrıldılar.

Gaziantep ve Türkiye’nin çok değerli okullarından katılan tüm öğrencilere teşekkür ederiz.

KOLUF’19’DA YER ALAN KOMİTELER

Güvenlik Komitesi

GÜNDEM:  Artan bireysel silahlanma sonucu toplumda oluşan korku durumunu engellemek adına nasıl bir yol izlenmelidir?

Ekonomi Komitesi

GÜNDEM:  Yerli üretim olan İHA ve SİHA’ların yurt dışı pazarına daha çok taşınması adına hangi yol izlenmelidir?

Doğal Yaşam Komitesi

GÜNDEM: Günümüzde görmezden gelinen en büyük sorunların başında hayvan ticareti ve sokak hayvanlarının sahiplenilmesi gelmektedir. Evcil hayvan satın alan veya sokak hayvanı sahiplenen insanlar yem, aşı ve bakım masrafları gibi sebeplerden dolayı ya satın aldıkları hayvanı sokağa terk etmekte ya da sahiplendikleri hayvanları beslemeye devam edememektedir. Bu ve bunun gibi birçok sorun bir araya geldiğinde yaşanan dram gözler önüne serilmektedir. Hayvanlarımızın daha iyi bakılıp sahiplenilmesi için yapılması gereken uygulamalar nelerdir? 

Eğitim Komitesi

GÜNDEM: Günümüzde eğitime özel sektör tarafından yapılan yatırımın artması, devlet okullarının eğitimde rekabet etme gücünün yetersiz kalması ve özel girişimlerin ön plana çıkması ile öğrenciler arasında adaletin sorgulandığı barizdir. Bu durumlar göz önüne alındığında devlet kurumlarının eğitimde özel sektörle yarışabilir hale gelmesi ve öğrenciler arasındaki fırsat eşitliğini sağlayabilmesi için neler yapılmalıdır? 

Kültür ve Sanat Komitesi

GÜNDEM: Günümüzde artan dijitalleşme ile birlikte dergi, gazete ve kitap benzeri yazılı yayınların basılması azalmış aynı zamanda okuma oranları da düşmüştür. Dijitalleşme ile eş doğrultuda hareket ederek bu dengeyi nasıl sağlayabiliriz? 

Dış İlişkiler Komitesi

GÜNDEM: Brexit anlaşması ile birlikte Avrupa’nın en güçlü ülkelerinden olan İngiltere’nin Avrupa Birliğinden ayrılma süreci başlamıştır. Böyle güçlü bir üyenin birlikten ayrılması sonucu meydana gelen boşluğu doldurmak amacıyla Avrupa Birliğinin yeni bir politikası oluşacaktır. Bu süreçte Türkiye’nin izlemesi gereken politika nasıl olmalıdır?

 


 

       

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.