HABERLER

“TEKNOLOJİYE BAĞIMLI YAŞAMA!”

GKV Özel Fen Lisesi, Cemil Alevli Koleji (IBDP) ve Anadolu Lisesi 9.10. ve 11. sınıf öğrencilerimiz için GKV Özel Liseleri Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi tarafından teknoloji bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla seminer düzenlendi.

GKV Özel Liseleri Rehber Öğretmenleri Didem Peri Dalkılınç, Duygu Yıldız ve Zeynep Kavsara tarafından verilen seminerlerde öğretmenlerimiz teknolojinin insan hayatına getirdiği sayısız faydanın yanı sıra kişinin teknoloji kullanımı üzerinde kontrolünün kaybolmasının ve teknolojiyi ölçüsüz ve sınırsız kullanmasının çok ciddi zararlara sebep olabileceğine değindi. GKV Özel Liseleri Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi ayrıca bağımlılığın tanımını yaparak internet ve teknoloji bağımlılığının diğer bağımlılıklarda olduğu gibi kişinin bağımlısı olduğu teknolojik ürüne ulaşamadığında yoksunluk yaşadığı bir durum olarak ifade etti.

Teknoloji bağımlılığının en sık rastlanılan belirtileri; Yalnızca birkaç dakika diyerek saatler harcamak, çevrenizdekilere ekran karşısında geçirdiğiniz zaman hakkında yalan söylemek, uzun süre bilgisayar kullanmaktan dolayı fiziksel sorunlardan şikâyet etmek, insanlarla internet üzerinden konuşmayı yüz yüze konuşmaya tercih etmek, internete girmek için yemek öğünlerinden, derslerden ya da randevulardan ödün vermek, bilgisayarınızın başında çok fazla zaman geçirdiğiniz için suçluluk duyuyorken bir yandan da büyük bir zevk almak ve bu iki duygu arasında gidip gelmek, bilgisayarınızdan uzak kaldığınız zaman gergin ve boşluktaymış gibi hissetmek.

Bağımlılığı kontrol altına alma yöntemleri; Günlük internet kullanım saatlerini değiştirin. Haftalık internet kullanımı çizelgeleri hazırlayın. Yapmayı isteyip de fırsat bulamadığınız faaliyetleri bir deftere yazın ve internet kullanmak için yoğun istek duyduğunuzda yazdıklarınızdan birini yapın.

 


 

       

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.