HABERLER

GKV ÖZEL LİSELERİ ROBOTİK-KODLAMA ATÖLYESİ AÇILDI

GKV Özel Liseleri ve Bilişim Teknolojileri Bölümü işbirliğinde “Robotik-Kodlama Atölyesi” açıldı.

Öğrencilerimize analitik ve eleştirel düşünme, problem çözebilme, kendi oyunlarını ve robotlarını yaratabilme, tasarım odaklı düşünme gibi önemli becerileri kazandırmayı hedeflediğimiz Robotik-Kodlama Atölyesi’nin açılışına GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcıları Sayın Can Hoşcan ve Sayın İsmet Tiryaki, GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, GKV Özel Ortaokulu Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, GKV Özel İlkokul Müdürü Sayın Mustafa Şenel, Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri ve Robotik Kulübü öğrencileri katıldı.

“Hayal Edebiliyorsan, Üretebilirsin”

Konuyla ilgili açıklama yapan GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir “Öğrencilerimizin 21. yy becerilerine sahip, bilişsel, sistematik ve algoritmik düşünme becerileri gelişmiş, üreten bir birey olabilmelerine katkı sağlamak için oluşturduğumuz atölyede Scratch, MS Kodu Game Lab, Python, JavaScript, C ve C++ dillerini öğretiyoruz.

Akıllı cihaz tasarımında ise mBlock for Scratch, Scratch for Arduino, Arduino Ide, Raspberry Pi, Lego Mindstorms Ev3 ve Vex Robotics kullanılıyor.

Erken yıllardan itibaren teknolojiyi kullanarak hayallerini gerçekleştirebilmeleri için Robotik-Kodlama Atölyesi’ni kurma kararı aldık. Emeği geçen öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz" dedi.

 


 

       

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.