HABERLER

OKULUMUZUN AVRUPA GENÇLİK PARLAMENTOSU (EYP) KULÜBÜ’NDEN BÜYÜK BAŞARI

13-16 Nisan 2018 tarihlerinde Ankara’da Türkiye’den 200 Avrupa Gençlik Parlamentosu üyesi öğrencinin katılımı ile gerçekleşen Avrupa Ulusal Gençlik Parlamentosu (EYP -National Selection Turkey ) seçimlerine GKV Özel Cemil Alevli Koleji Delegasyonu olarak katılan öğrencilerimiz 7 jüri değerlendirmesi sonucu uluslararası yapılacak olan tüm konferanslara davet edilme hakkı kazandılar.

GKV Özel Cemil Alevli Koleji Uluslararası Bakalorya Diploma Programı (IBDP) 11. sınıf öğrencisi Bilge Temel 13 - 21 Ekim 2018 tarihleri arasında Hollanda’nın Rotterdam kentinde 88. Avrupa Gençlik Parlamentosu Uluslararası Konferansı’na;

C11A sınıfı öğrencimiz Zeynep Özharat 04-09 Nisan 2018 tarihlerinde Almanya’nın Flensburg şehrinde yapılan Ulusal Gençlik Konferansı’na ve C11A sınıfı öğrencimiz Melisa Ece Yılmaz 10-15 Nisan 2018 tarihleri arasında İspanya’nın Kordoba kentinde yapılan 13. Ulusal Seçim Konferansı’na katılarak ülkemizi ve okulumuzu başarı ile temsil ettiler.

Öğrencilerimiz, Avrupa’nın siyasi geleceğinin tartışıldığı oturumlarda yasa tasarıları, barışçıl çözüm önerileri ve akademik çalışmaları ile okulumuzun gurur kaynağı oldular.

GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IBDP) Koordinatörü Özlem Kara yaptığı açıklamada; “Gaziantep Kolej Vakfı Avrupa Gençlik Parlamentosu Kulübü öğrencilerimiz her yıl iki kez yapılan ve lise öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen ulusal seçimler için yıl boyu kulüp çalışmalarımızla hazırlanmaktadırlar. Dünya sorunlarının tartışıldığı ve güncel konular üzerine araştırmaların yapıldığı kulüp çalışmalarında öğrencilerin farklı bakış açıları ve dünya sorunlarına farkındalık geliştirmeleri beklenmektedir. Kulüp çalışmalarında akademik dilin İngilizce olması öğrencilerimizin uluslararası platformda kendilerini ifade edebilmelerini sağlamaktadır. Öğrencimizle gurur duyuyor ve başarılarının devamını diliyoruz.” dedi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Müdürü Mehtap Özdemir konuya dair yaptığı açıklamada Avrupa’nın siyasi geleceğinin ve güncel konularının tartışıldığı bu tür akademik çalıştaylar öğrencilerimizin aktif olarak katılımlarını Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri olarak her zaman desteklediklerini belirtirken uluslararası çalışmaların devam edeceğinin altını çizdi.

Öğrencilerimize ayrıca GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir tarafından başarı belgesi ve kitap armağan edildi.

 


 

       

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.