HABERLER

MEZUNUMUZ GÖZDE ŞEKERCİOĞLU TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILI KADIN GİRİŞİMCİLERİ ARASINDA

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi 2004-2005 eğitim-öğretim dönemi mezunlarımızdan Gözde Şekercioğlu, Garanti Bankası, Ekonomist Dergisi ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER) işbirliğiyle bu sene 12. kez düzenlenen, büyük ve küçük ölçekli işletmeye sahip, bulunduğu yörede fark yaratan ve sosyal bir soruna yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler üretmiş tüm kadın girişimcileri destekleyen “Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması 2018” finalistleri arasında yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

2015 yılında temellerini attığı sosyal girişimi “Önemsiyoruz” ile Şekercioğlu, Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması 2018'de 2500 başvuru arasından seçilen 21 kadından biri oldu.

Çocukların temel haklarına kavuştuğu bir dünya vizyonu ile çalışmalar yürüten Önemsiyoruz Sosyal Girişimi, çocukların yaşamındaki değişim için ebeveynler ile birlikte çalışıyor. Ebeveyn çocuk bağını kuvvetlendirecek ürün ve hizmetler geliştiriyor. Kamu Kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları için tamamlayıcı bir hizmet sunuyor. Bugüne dek 2 kamu kurumu, 8 sivil toplum kuruluşu, 10'dan fazla şirket ile yaptığı çalışmalar kapsamında 140'dan fazla çocuk ve ebeveyn ile saha çalışması gerçekleştirdi. Sunduğu çözüm önerisi, 2019 itibariyle Türkiye'nin dört bir yanına ulaşacak bir modele dönüşüyor. Ekibindeki uzman psikolojik danışmanlar, tasarımcılar ve öğretmenler ile birlikte disiplinlerarası bir çalışma yürütüyor.

Mezunumuz Gözde Şekercioğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada Önemsiyoruz Sosyal Girişiminin, Dernek ya da Vakıf'tan farklı bir tüzel kişiliği olduğunu vurguladı ve kar amacı güden ancak elde ettiği karı etki alanını genişletmek ve sosyal etkisini büyütmek için kullandığını belirtti.

Hapishanede annesi ile yaşayan 0-6 yaş aralığındaki çocuklara oyun ve oyuncak, annelere gelişim rehberliği programı ulaştırdıkları Bir Kucak Oyuncak projesi kapsamında, T.C Adalet Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonrasında, Gaziantep E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Kasım ayı itibariyle 12 haftalık programlarına başladılar.

 


 

       

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.