HABERLER

GKV ÖZEL LİSELERİ REHBERLİK SERVİSİ SİBER ZORBALIĞI ANLATTI

Siber zorbalık okullarda ve gençler arasında yaygınlaşan ciddi bir tehlike olarak ele alınıyor. GKV Özel Okulları olarak özellikle sosyal medya kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte her yıl öğrencilerimize yönelik siber zorbalık ve bilişim suçları konusunda farkındalık yaratan seminerler düzenliyoruz.

GKV Özel Liseleri Rehberlik Servisi koordinatörlüğünde yapılan çalışmalar doğrultusunda ilk etapta 9. sınıf öğrencilerimiz için Siber Zorbalık ve Bilişim Suçları semineri düzenlendi.

GKV Özel Liseleri Rehber Öğretmenleri Didem Peri Dalkılıç ve Fatma Zehra Doğan tarafından yapılan sunumda internet kullanımının hayatımızın bir parçası olduğu fakat bu kullanımın yasal sakıncaları ve internetin fazla kullanılmasının öğrencilerimize verdiği zararlar aktarıldı.

Siber zorbalığın görülme biçimlerini online kavga, zarar verme, iftira, başka kimliğe bürünme, öfke dolu kırıcı mesajlarla alay etme, başkasının bilgilerini internet ortamında izinsiz kullanma, dışlama, siber tehdit ve siber taciz olarak sıralayan öğretmenlerimiz TCK’da bilişim suçları ile ilgili maddeler, bilişim suçu istatistikleri gibi bilgilere de değindi.

Çağımızın dijital tehdidi siber zorbalık konusu önümüzdeki günlerde 10. Ve 11. sınıf öğrencilerimiz için de ele alınacak.

 

SİBER ZORBALIĞA KARŞI AİLELERİN ALACAĞI ÖNLEMLER

-      Siber zorbalara karşı çocuklarınızı sürekli gözetim altında tutmaya özen gösterin.

-      Çocuklarınızın vücut mahremiyetini açıkça gösteren fotoğraflarını paylaşmaktan kaçının.

-      Kullandığı sosyal medya hesaplarını sürekli gözetim altında tutun.

-      Çocuğunuza ait her bilgiyi sosyal medya platformlarından paylaşmayın.

-      Çocuğunuzla arkadaş olun.

-     Sosyal medya kullanımını sınırlandırarak çocukların ilgisini farklı mecralara yönlendirin. Bu ilgi alanları müzik, spor, edebiyat, sanat olarak çeşitlendirilebilir.

 


 

       

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.