GKV MUN Kulübü ‘Barış ve Güven’ temalı konferansta

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri MUN Kulübü (Modern United Nations) Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Liselerinde gerçekleşen “Barış ve Güven” temalı SOBILMUN’a (Birleşmiş Milletler Simulasyonu Konferansı) Birleşmiş Milletler'e üye olan ülkeleri ve kurumları temsil ederek katıldılar.

GKV Özel Okulları öğretmenlerinden Bilge Didem Korkmaz rehberliğinde konferansa delege olarak katılan GKV Özel Cemil Alevli Koleji öğrencileri Zehra Ulutaş, Yaren İlaslan, Mithatcan Albayram, Rüveyda Deniz Kablan, Mehmet Sami Kethuda, Çağla Karabaşlık; GKV Özel Fen Lisesi öğrencisi Eftal Kale yüksek performanslarıyla dikkat çekti. Öğrencilerimiz Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi, Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konsey, Brezilya Federal Senatosu, Dünya Ekonomik Forumu, Afrika Birliği Kalkınma Konferansı, Lozan Barış Konferansı, Birleşik Krallık Kabinesi ve Kriz komitesi 2. Dünya Savaşı’ndan oluşan toplam 9 komitede bu komitelerle ilgili önceden belirlenen sorunlar üzerine çözüm önerileri sundu.