Hayatını lösemili çocuklara adadı, binlerce kişilik gönüllü ordusuna ulaştı

Oyuncu ve Bir Dileğim Var Derneği Başkanı Alper Türedi bugün okulumuzda lise ve ortaokul öğrencilerimizle bir araya geldi ve gönüllü çalışmalarından bahsetti.

Bundan tam 16 sene önce küçük kızını Lösemi hastalığı nedeniyle kaybeden Türedi, bu süreçten sonra başka lösemi hastası çocukların dileklerini gerçekleştirmek ve onlara destek olmak için yaşamaya başladı.

Tedavi gören tüm çocuklar onlar için “Melek”, dilekleri gerçekleştiren üyeler de “Gönüllüler” oldu. Derneğin amacı dileği olan tedavi sürecindeki meleklerle o dilekleri gerçekleştirecek gönüllüleri buluşturmak.

İstanbulda’ki 6 hastane ile başlayan sosyal sorumluluk hareketi bugün Samsun, Antalya, Gaziantep, Denizli, Kayseri, Erzurum, Şanlıurfa ve Diyarbakır ile büyümeye devam ediyor.