HABERLER

60.YILDA GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GKV Özel Ortaokulu 6. ve 7. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak ‘Kültür Gezisi’ düzenlendi.

Kültür gezisi ‘Çanakkale, İzmir, Aydın’ illeri arasında 4 günlük bir rota olarak belirlendi. Gezinin ilk gününde öğrencilerimiz Ayvalık ve Cunda Adası’nda eşsiz doğa manzaralarının tadını çıkarırken, tekne turu ile doyasıya eğlendiler. Yörenin ünlü lezzetlerini tatma imkânı buldular.

2.Gün ‘Çanakkale Şehitliği’nde turumuz devam etti. Çanakkale’de verilen destansı mücadeleyi derinden hisseden öğrencilerimiz; Kilitbahir Kalesi, Hamidiye ve Rumeli Namazgah Tabyası ile Mecidiye Tabyasını gezdiler, Seyit Onbaşı’yı tur rehberinden dinlediler. Soğanlıdere Şehitliği ve Şahindere Sahra Şehitliği ile Büyük Şehitliği (Şehitler Abidesi) ziyaret ettiler. Şehitliğin mimarisindeki detayları öğrendiler.

3.günde ise Ayasuluk Tepesi ile Efes Müzesi ve Efes Antik Kenti gezildi. Tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Efes Antik Kenti, tarihteki önemli ticaret yollarının üzerinde bulunan bir liman kenti olması ve verimli toprakların üzerinde kurulması sebebiyle oldukça önem taşımaktadır. Ardından Nesin Matematik Köyü’nü gören öğrencilerimiz Büyük Kütüphane’de matematik kitaplarını incelediler. Türk-Yunan kültürünün sentezi durumundaki eski bir Rum yerleşkesi olan Şirince Köyü’ne doğru yola çıkan öğrencilerimiz, köyün tarihi dokusunu koruyan sokaklarında yürüdüler, köy meydanını gezerek sevdiklerine götürmek üzere hediyelik eşyalar satın aldılar.

Gezinin son gününde ise Çeşme ve Alaçatı istikameti takip edildi. Tarihi Çeşme Kale’sini gezen öğrencilerimiz, Alaçatı sokaklarını keşfe çıktılar. Yörenin yerel lezzetlerini tadarak, keyifli vakit geçirdiler. Öğrencilerimizin arkadaşları ile geçirdikleri bu benzersiz gezi deneyimi anı defterlerinde yerini almış oldu.

#kültürgezisi

#eğitimde60yıl

#GKVÖzelOrtaokulu

#GKVÖzelOkulları

#GaziantepKolejVakfıÖzelOkulları

 


 

       

Copyright Gaziantep College Foundation | 2015 | All Rights Reserved