NEWS

FIRST ISSUE OF GKV CEMİL ALEVLİ COLLEGE IBELLEK CULTURE-LITERATURE JOURNAL IS OUT

Under the guidance of GKV Cemil Alevli College (IBDP) Turkish A1 Literature teachers Burcu Altinbaş and Demet Tekerekoğlu, academic studies conducted by IB students with effective and critical methods have become a Culture and Literature journal under the name "IBELLEK". 

Turkish A1 Literature Teachers Burcu Altınbaş and Demet Tekerekoğlu stated that the journal IBELLEK is a new breath and said that they aim to be a basis for new ideas and discussions in the field of story and poetry. Our teachers included the following words in their statement: "Literature is what really matters." We prioritize getting in touch with the universal and the social without breaking away from the current and individual, keeping the aesthetic concern at the forefront in our understanding of Literature.IBELLEK magazine has done the necessary  works to be long-term. Nevertheless, the magazine is the ones that keep it alive rather than the ones that make it out. For this reason, the sensitivity of our readers is  important for the survival of the magazine. 

Hope to meet you in new issues 

IBELLEK Culture -Literature Magazine will be published twice a year with its readers. 

To read IBELLEK Culture-Literature Magazine 

http://gkv.k12.tr/cemilalevli/_ib_dergi//01012020/index.html

 

GKV CEMİL ALEVLİ KOLEJİ IBELLEK KÜLTÜR-EDEBİYAT DERGİSİNİN İLK SAYISI ÇIKTI

GKV Cemil Alevli Koleji (IBDP) Turkish A1 Literature öğretmenleri Burcu Altınbaş ve Demet Tekerekoğlu rehberliğinde IB öğrencileri ile etkin ve eleştirel yöntemlerle yapılan akademik çalışmalar “IBellek” adı altında bir Kültür-Edebiyat dergisi haline geldi.

Turkish A1 Literature Öğretmenleri Burcu Altınbaş ve Demet Tekerekoğlu IBellek dergisinin yeni bir soluk olduğunu belirterek öykü ve şiir alanında yeni düşüncelere ve tartışmalara zemin olmak gibi bir amacı olduğunu söyledi. Öğretmenlerimiz yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “Aslolan edebiyattır.” anlayışı içinde estetik kaygıyı ön planda tutarak güncel ve bireysel olandan kopmadan evrensel ve toplumsal olanla ilişkiye girmeyi önceliyoruz. IBellek öykü-şiiir dergisi uzun soluklu olabilmek için gerekli altyapı çalışmalarını yapmıştır. Yine de dergi, dergiyi çıkartanlardan çok onu yaşatanlarındır. Bu nedenle okurlarımızın duyarlılığı derginin yaşaması açısından önemlidir. Yeni sayılarda buluşmak dileğiyle.

IBellek Kültür- Edebiyat Dergisi yılda 2 kez okurlarıyla buluşacaktır.

IBellek Kültür- Edebiyat Dergisi'ni okumak için:

http://gkv.k12.tr/cemilalevli/ib_dergi/01012020/index.html…

 


 

           
     

Copyright Gaziantep College Foundation | 2015 | All Rights Reserved