NEWS

EFSANE SANAYİCİ VE EĞİTİM GÖNÜLLÜSÜ CEMİL ALEVLİ ÖLÜMÜNÜN 47. YILINDA RAHMETLE ANILDI

Gaziantep sanayisinin kuruluşundan bugünlere gelişinde gerçekleştirdiği ilklerle önemli bir yer tutan Sanayici Merhum Cemil Alevli kurucusu olduğu GKV Özel Okullarında düzenlenen bir törenle anıldı. Törenin ardından Gaziantep Asri Mezarlıkta bulunan mezarı başında da bir anma töreni gerçekleştirdi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen anma törenine Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Celal Ersoy, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, Akademik Genel Müdür Yardımcısı İsmet Tiryaki, GKV Özel Liseleri Müdürü Mehtap Özdemir, GKV Özel İlkokul ve Ortaokul Müdürü Abdullah Dağlı, GKV Özel Anaokulu Müdürü Gökçen Bulut ile çok sayıda yönetici, öğretmen ve öğrenci katıldı.

“Örnek bir sanayici, iş adamı ve eğitim gönüllüsüydü” Cemil Alevli’nin sadece Gaziantep sanayisi için değil, ülke sanayisi içinde önemli bir misyon üstlendiğini ve gerçekleştirdiği ilklerle Gaziantep sanayisinin ilk temellerini atan isim olduğunu ifade eden Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, “Okullarımızın kurucusu merhum Cemil Alevli’yi aramızdan ayrılışının 47. yılında rahmet ve minnetle anıyoruz. Cemil Alevli Gaziantep’in sanayi alanında gelişmesi ve döneme uygun donanımlara kavuşturulması için dönemin önde gelen isimleri tarafından seçilerek tekstil eğitimi almak için Almanya’ya gönderilen 5 gençten birisi olup eğitimini tamamladıktan sonra döndüğü Gaziantep’te üstlendiği misyonu başarıyla yerine getiren önemli bir isimdir. Cemil Alevli aydın görüşlü, çok yönlü, ülkesine, milletine ve devletine bağlılığıyla bilinen kentin yetiştirdiği önemli isimlerden birisiydi. Hayatını Gaziantep’in gelişmesine adamış, kentimizin sanayi alanındaki başarılarını; ekonominin gelişmesinde, kentin modernleştirilmesinde, ulaşım sorunlarının çözülmesinde de önemli roller almıştır. Sanayici kimliğinin yanı sıra bölge ekonomisinin gelişmesinde önemli engel oluşturan bir çok yasanın değiştirilmesi ve güncellenmesi için Gaziantep Milletvekili olarak görev yaptığı TBMM’de bu sorunların çözümü için önemli yasa teklifleri vermiş ve bunlarda başarılı olmuştur. Eğitim Cemil Alevli için önemli bir konu, çözülmesi gereken en önemli sorunlardan birisiydi. Bunun için yeni bir ilke imza atarak Gaziantep’in Yazıcık semtinde inşa ettirdiği ve eşinin adını verdiği okulu devlete bağışlamasının ardından bugün Cemil Alevli İlkokulu olarak bilinen okulu inşa ederek ismini Adsız İlkokul olarak vermişti. Hızla sanayileşmeye giden ve dünya ile entegrasyonunu sürdüren Gaziantep’in en önemli ihtiyacı olan yabancı dil bilen, dünya ile hanım er türlü konuda koordinasyon sağlayabilecek yeteneklere sahip gençler yetiştirmek üzere Gazianteplilerin de büyük destekleriyle 1963 yılında bugünkü GKV Özel Okullarının temelini attığını ve 1972 yılına kadar okullarımızın gelişmesi için yaşamının son dönemini tamamen bu işe vakfetti, bugün kendisinin kurduğu okullarda olduğu gibi GKV Özel Okullarında da her biri Gaziantep kent vizyonuna ve ülke kalkınmasına önemli katkılar sağlayacak binlerce öğrenci yetişiyor. Yaşamının son anına kadar ülkenin, kentimizin ve kurduğu okul üzerinden gençlerin yarınlarıyla ilgilenen Merhum Cemil Alevli’yi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

GKV’deki anma töreni duygulandırdı. Sunuculuğunu öğrencilerimizden Serdar Özdem ve Ezgim Küçükoğlu’nun yaptığı anma programı, Merhum Cemil Alevli’yle ilgili hazırlanan kısa filmle başladı. Ardından öğrencimiz Zeynep Özharat Can Yücel’in “Ben Hayatta En Çok Babamı Sevdim” şiirini okudu. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri anma adına lirik müzik ile dans ettiler. Daha sonra GKV Özel Liseleri Kültür Korosu izleyicilere seslendirdiği şarkılarla duygu dolu anlar yaşattı. Cemil Alevli Koleji öğrencileri Merhum Cemil Alevli’ye yazdıkları bir mektubu topluca yüksek sesle okuyarak minnetlerini ve onun yolundan ayrılmadıklarını dile getirdiler. Salon programının ardından Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları yönetici idareci, öğretmen ve öğrencileri Merhum Cemil Alevli’yi mezarı başında dualar ve çiçeklerle bir kez daha andılar.

 


 

           
     

Copyright Gaziantep College Foundation | 2015 | All Rights Reserved